Med denne opskrift på italiensk bondebrød får du et virkelig lækkert madbrød med meget sprød skorpe. Brødet hæves i hævekurv.
Italiensk bondebrød er et dejligt, rustikt brød, som kan spises med en god ost eller som tilbehør til aftensmaden.
Det har en smuk form takket være hævekurven, og så er skorpen knasende sprød.
Brødet er bagt med det canadiske Manitoba hvedemel, som er omtrent det samme som det italienske Tipo 00. Begge er meltyper med et højt proteinindhold.
Opskrift på et lækkert italiensk bondebrød
Italiensk bondebrød i hævekurv - opskrift
Ingredienser
- 1,5 deciliter varmt vand
- 1,5 deciliter kærnemælk
- 20 gram gær
- 320 gram manitoba hvedemel
- 1 teskefuld salt
Sådan gør du
- Kom varmt vand og kærnmælk i skålen til røremaskinen. Væsken skal være cirka 37 grader varmt.
- Smuldr gæren i og rør den ud.
- Ælt så gradvist manitoba melet i, og tilsæt også salt.
- Mængden af mel plejer at passe ret præcist, men du kan selvfølgelig komme en anelse mere i hvis det er nødvendigt.
- Ælt nu dejen igennem i mindst 10 minutter, og læg et viskestykke over.
- Nu skal dejen hæve i en times tid.
- Slå hurtigt dejen op, og kom rigeligt med mel i hævekurven, så brødet ikke hænger fast. Læg dejen ned i hævekurven, drys den med lidt mel, og læg nu igen et viskestykke over.
- Nu skal dejen atter hæve en times tid.
- Vælt så forsigtigt brødet ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag det italienske bondebrød i cirka 35 minutter ved 220 grader varmluft.
- Læg brødet på en rist, og lad det køle af inden udskæring.
Få tilsendt opskriften på mail
Prøv også et af disse brød, der er bagt med Manitoba hvedemel:
Linda
Jeg har forsøgt mig med brødet her. Er der ikke alt for lidt mel i opskriften? Min dej var flydende både efter første og anden hævning. Det blev til fladbrød og på ingen måde muligt at få ud af hævekurven med mønster
Lisa
Kan man bruge yoghurt naturel i stedet for kærnemælk?
Holger Rørby Madsen
Hej Lisa
Det burde du sagtens kunne 🙂
Måske skal du så lige bruge en sule mindre mel, men prøv dig frem.
Alt det bedste
Holger