• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Italiensk bondebrød i hævekurv - opskrift

Italiensk bondebrød i hævekurv - opskrift

Super lækkert og sprødt italiensk bondebrød, der bages med manitoba hvedemel, vand, gær og salt. Mere skal der ikke bruges til dette dejlige madbrød. Foto: Guffeliguf.dk.
4.3 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
215
SHARES
FacebookMessenger215PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. september 2021 - Udgivet: 21. december 2016

Med denne opskrift på italiensk bondebrød får du et virkelig lækkert madbrød med meget sprød skorpe. Brødet hæves i hævekurv.

Italiensk bondebrød er et dejligt, rustikt brød, som kan spises med en god ost eller som tilbehør til aftensmaden.

Det har en smuk form takket være hævekurven, og så er skorpen knasende sprød. Du kan læse mere om brug af hævekurv her.

Brødet er bagt med det canadiske Manitoba hvedemel, som er omtrent det samme som det italienske Tipo 00. Begge er meltyper med et højt proteinindhold.

Se også disse opskrifter:

Ciabattabrød med store huller

Italiensk focaccia brød med rosmarin

Filonebrød - italiensk madbrød med fordej

Opskrift på et italiensk bondebrød

Super lækkert og sprødt italiensk bondebrød, der bages med manitoba hvedemel, vand, gær og salt. Mere skal der ikke bruges til dette dejlige madbrød. Foto: Guffeliguf.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Italiensk bondebrød

4.34 fra 3 stemmer
Med denne opskrift på italiensk bondebrød får du et virkelig lækkert madbrød med meget sprød skorpe. Brødet hæves i hævekurv.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Hævetid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 55 minutter min
Antal: 1 stk
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Kalorier: 1279
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 dl vand - lunt
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 20 g gær
  • 320 g manitoba hvedemel
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lunt vand og kærnemælk i skålen til røremaskinen. Væsken skal være cirka 37 grader varmt.
  2. Smuldr gæren i og rør den ud.
  3. Ælt så gradvist manitoba melet i, og tilsæt også salt. Mængden af mel plejer at passe ret præcist, men du kan selvfølgelig komme en anelse mere i hvis det er nødvendigt.
  4. Ælt nu dejen igennem i mindst 10 minutter, og læg et viskestykke over.
  5. Nu skal dejen hæve i en times tid.
  6. Slå hurtigt dejen op, og kom rigeligt med mel i hævekurven, så brødet ikke hænger fast. Læg dejen ned i hævekurven, drys den med lidt mel, og læg nu igen et viskestykke over.
  7. Nu skal dejen atter hæve en times tid.
  8. Vælt så forsigtigt brødet ud på en bageplade med bagepapir.
  9. Bag det italienske bondebrød i cirka 35 minutter ved 220 grader varmluft.
  10. Læg brødet på en rist, og lad det køle af inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier: 1279kcalKulhydrater: 255gProtein: 40gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 17mgNatrium: 2503mgKalium: 666mgKostfibre: 10gSukker: 8gVitamin A: 248IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 230mgJern: 16mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Efter afkøling er brødet klar til at blive serveret. Du kan sagtens fryse brødet ned til senere brug. Kan også bruges til italiensk brødsalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Henrik pihl

    oktober 29, 2024 at 2:26 pm

    Super brød, godt tilbehør til suppe, har bagt det flere gange.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 29, 2024 at 4:40 pm

      Tusind tak, Henrik - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Linda

    januar 01, 2023 at 6:08 pm

    Jeg har forsøgt mig med brødet her. Er der ikke alt for lidt mel i opskriften? Min dej var flydende både efter første og anden hævning. Det blev til fladbrød og på ingen måde muligt at få ud af hævekurven med mønster

    Svar
  3. Lisa

    januar 31, 2021 at 9:31 am

    Kan man bruge yoghurt naturel i stedet for kærnemælk?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 01, 2021 at 6:23 am

      Hej Lisa
      Det burde du sagtens kunne 🙂
      Måske skal du så lige bruge en sule mindre mel, men prøv dig frem.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required