Det er en god idé at anvende en hævekurv til efterhævning af brød. Hævekurven giver både brødet et flot udseende, men også en bedre krumme.
Køb dig en hævekurv. Den koster ikke meget, og den gør dit bagværk bedre.
Hævekurven er meget nem at anvende, og du står tilbage med bedre og flottere brød.
Her er mine erfaringer og gode råd til anvendelsen, og det er faktisk ret ukompliceret.
Hævekurv skal meles
For det første skal du altid sørge for, at at mele hævekurven grundigt. Og den skal have lidt mere mel end du måske tror.
Hvis ikke hævekurven meles tilstrækkeligt, kan du risikere at dejen hænger fast, og det ødelægger det.
Så drys den rigeligt med mel - helt op til kanten.
Drys også gerne oversiden af dejen (det bliver bunden på det færdigbagte brød) med lidt mel.
Hævning af dej
Hævekurven anvendes til efterhævning af dejen inden turen i ovnen.
Nogle typer brød skal dog kun hæve én gang, og derfor kan det puttes direkte i den melede kurv.
Når brødet er hævet op til kanten på kurven, skal det lempes forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.
Brug bagepapir
Jeg plejer at lægge bageplade med bagepapir ovenpå hævekurven, og så forsigtigt vende den rundt.
Løft kurven, og det flotte brød står på bagepladen, og er klar til turen i ovnen.
Hævekurven giver brødet det flotte og rillede mønster (som på billedet), men samtidig får du også en god skorpe og krumme.
Du kan faktisk smage forskel.

Comments
No Comments