Honningmelon smager fantastisk og indeholder få kalorier. Den bruges i desserter og snacks. Bliv klogere på honningmelon her.
Honningmelon er aflang og gul, og kødet på honningmelon er fastere end andre meloner, som f.eks. galiamelon og vandmelon.
Den søde smag i honningmelonen kan godt snyde en, for faktisk er honningmelon den melon, der indeholder det allerlaveste kalorieindhold.
Melonen kan være god at spise for dem der døjer med sart mave, da den kun indeholder få svært nedbrydelige fibre. Desuden indeholder den også meget lidt frugtsukker.
Opbevaring af honningmelon
Honningmelon holder sig bedst ved stuetemperatur, når der endnu ikke er taget hul på den. Her kan den holde sig i 1-2 uger.
Når først der er taget hul på honningmelonen, skal den opbevares i køleskabet, hvor den cirka kan holde sig i en uge.
Pak din melon ind i noget sølvpapir eller husholdningsfilm, og opbevar den derefter i køleskabet.
Melonen skal have en stuetemperatur, når den spises, ellers vil den smage anderledes.
Honningmelon kan ikke fryses - men er lækker at lave sorbetis af.
Sådan bruger du honningmelon
Ved at skære melonen i to, kan man fjerne kernerne i midten med en ske.
Herfra bestemmer man selv om man vil skære melonen ud i tern, hvor de kan anrettes og serveres på mange forskellige måder.
Eller skære melonen ud i både, og servere dem på et frugtfad. Melonkødet indeholder omkring 90-95% vand, så det er en god forfriskning.
Kernerne kan faktisk også bruges som snacks eller i salater, når de tørres. Så du behøves ikke altid at smide dem ud med det samme.
Du kan også kaste dig ud i at lave din egen is, da honningmelonsorbet smager fantastiske med den søde smag.
Hvis ikke du er den store fan af is, men alligevel har lyst til noget lækkert, kan du lave en lækker smoothie med honningmelon. Smagen vil fylde rigtig meget, og samtidig vil der ikke være så mange kalorier i.
Hvor stammer honningmelonen fra?
Honningmelonen er en del af græskar-familien, og den er en sukkermelon.
Man er lidt i tvivl om melonerne oprindeligt stammer fra Indien eller Lilleasien. Honningmelon er nu blevet bredt til store dele af Afrika og Mellemøsten.
Der spises mest honningmelon om sommeren, men den transporteres til Danmark året rundt.
I modsætning til andre meloner kan honningmeloner faktisk stadig udvikle smag og modne efter høst.
Du kan se nogle af vores opskrifter med honningmelon her:
Spidskålsalat med honningmelon og avocado
Melon med skinke og salat - opskrift på nem forret
Mozzarellaspyd med melon, parmaskinke og basilikum
Salat med melon, granatæble og agurk
Italiensk salat med melon, parmaskinke og pinjekerner
Artiklen er skrevet af Clara Sehested.
Kathrine
Mærkeligt at anbefale at pakke ind i sølvpapir eller film.
Verden behøver ikke mere spild.
Skær den op og put den i en bøtte. Meget bedre og den holder sig sagtens frisk i en uge.