• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Honningmelon (fakta og opskrifter med den søde melon)

Honningmelon (fakta og opskrifter med den søde melon)

Honningmelon
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 19. november 2021

Honningmelon smager fantastisk og indeholder få kalorier. Den bruges i desserter og snacks. Bliv klogere på honningmelon her.

Honningmelon er aflang og gul, og kødet på honningmelon er fastere end andre meloner, som f.eks. galiamelon og vandmelon.

Den søde smag i honningmelonen kan godt snyde en, for faktisk er honningmelon den melon, der indeholder det allerlaveste kalorieindhold.

Melonen kan være god at spise for dem der døjer med sart mave, da den kun indeholder få svært nedbrydelige fibre. Desuden indeholder den også meget lidt frugtsukker.

Opbevaring af honningmelon

Honningmelon holder sig bedst ved stuetemperatur, når der endnu ikke er taget hul på den. Her kan den holde sig i 1-2 uger.

Når først der er taget hul på honningmelonen, skal den opbevares i køleskabet, hvor den cirka kan holde sig i en uge.

Pak din melon ind i noget sølvpapir eller husholdningsfilm, og opbevar den derefter i køleskabet.

Melonen skal have en stuetemperatur, når den spises, ellers vil den smage anderledes.

Honningmelon kan ikke fryses - men er lækker at lave sorbetis af.

Sådan bruger du honningmelon

Ved at skære melonen i to, kan man fjerne kernerne i midten med en ske.

Herfra bestemmer man selv om man vil skære melonen ud i tern, hvor de kan anrettes og serveres på mange forskellige måder.

Eller skære melonen ud i både, og servere dem på et frugtfad. Melonkødet indeholder omkring 90-95% vand, så det er en god forfriskning.

Kernerne kan faktisk også bruges som snacks eller i salater, når de tørres. Så du behøves ikke altid at smide dem ud med det samme.

Du kan også kaste dig ud i at lave din egen is, da honningmelonsorbet smager fantastiske med den søde smag.

Hvis ikke du er den store fan af is, men alligevel har lyst til noget lækkert, kan du lave en lækker smoothie med honningmelon. Smagen vil fylde rigtig meget, og samtidig vil der ikke være så mange kalorier i.

Hvor stammer honningmelonen fra?

Honningmelonen er en del af græskar-familien, og den er en sukkermelon.

Man er lidt i tvivl om melonerne oprindeligt stammer fra Indien eller Lilleasien. Honningmelon er nu blevet bredt til store dele af Afrika og Mellemøsten.

Der spises mest honningmelon om sommeren, men den transporteres til Danmark året rundt.

I modsætning til andre meloner kan honningmeloner faktisk stadig udvikle smag og modne efter høst.

Du kan se nogle af vores opskrifter med honningmelon her:

Spidskålsalat med honningmelon og avocado

Melon med skinke og salat - opskrift på nem forret

Mozzarellaspyd med melon, parmaskinke og basilikum

Salat med melon, granatæble og agurk

Italiensk salat med melon, parmaskinke og pinjekerner

Artiklen er skrevet af Clara Sehested.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kathrine

    juni 22, 2024 at 4:57 pm

    Mærkeligt at anbefale at pakke ind i sølvpapir eller film.
    Verden behøver ikke mere spild.
    Skær den op og put den i en bøtte. Meget bedre og den holder sig sagtens frisk i en uge.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her