Melon med skinke er en fremragende forret, der her får et twist med lidt blandet salat og en lækker dressing med olie og citronsaft.
Her er en af de klassiske forretter i form af melon med skinke.
Denne er dog også med lidt grøn salat, så du får en frisk melonsalat med den saltede parmaskinke og lidt syrlighed for dressingen.
Til melon med skinke til fire personer skal du bruge:
En halv honningmelon (eller lignende melon)
4 skiver parmaskinke
50 gram blandet grøn salat
Dressing af
2 spiseskefulde citronsaft
2 spiseskefulde olivenolie
1 teskefuld sukker
Et lille nip salt
Sådan laver du melon med skinke:
Kom salaten i en skål sammen med iskoldt vand og lidt citronsaft (indgår ikke i målene i opskriften!). Lad salaten trække i en halv time.
Skær honningmelon ud i to halvdele, og den ene i mindre og mundrette stykker.
Parmaskinken skæres i mindre stykker, der vikles om melonstykkerne.
Salaten slynges tør for vand, og brækkes i mindre stykker.
Anret i dybe tallerkner med melon med parmaskinke og den friske salat.
I en lille skål røres citronsaft sammen med olivenolie, sukker og lidt salt, og dressingen dryppes over salaten.
Serveres eventuelt med nybagte flutes.
Melon med skinke er en fantastisk forret, der samtidig laves på få minutter. Her er den anrettet med lidt blandet salat og dryppet med en lækker dressing. Foto: Guffeliguf.dk.