Se hvordan du laver en super lækker italiensk salat med melon, parmaskinke og pinjekerner. Salaten er god som forret eller tilbehør.
Italiensk salat med melon, parmaskinke og pinjekerner kan hurtigt blive din nye favoritsalat.
Dels fordi den selvfølgelig er nem at lave, men kombinationen af de gode råvarer giver altså en super smag.
Jeg har her anvendt en blandet napolitana salatblanding, der blandt andet kan købes i Coops butikker, men du kan også bruge spinat eller rucola.
Og så har jeg anvendt en halv frøskindsmelon, som jeg synes passer godt i salaten. Men andre typer melon er selvfølgelig også brugbare.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på italiensk salat med melon
Ingredienser
- 75 gram salat - gerne Napolitana-blanding
- ½ frøskindsmelon
- 4 skiver parmaskinke
- 40 gram pinjekerner
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Salaten skylles i koldt vand, og slynges tør. Fordel den i et flot fad.
- Frøskindsmelon halveres og kernerne fjernes. Skær den ene halvdel i mindre tern, og fordel dem over salaten.
- Parmaskinken skæres i mindre stykker og kommes ved.
- Dryp olivenolie og citronsaft over salaten.
- Pinjekernerne ristes på en varm pande, og drysses over, og så er salaten klar til servering.
Du kan servere salaten som en forret eller frokost med et af disse sprøde flutes samt en god smør - eller en hjemmerørt kryddersmør.

Comments
No Comments