Her får du en god opskrift på hjemmelavet tomatsovs, der er virkelig god til alle slags pasta. Tomatsovsen vendes med frisk basilikum.
Hjemmelavet tomatsovs med masser af smag, og lavet helt fra bunden.
Her er min opskrift på en virkelig god tomatsovs, der er super god til pasta, uanset om det er spaghetti, skruer eller andre typer.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på hjemmelavet tomatsovs
Ingredienser
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 0,5 deciliter hvidvin
- 1 dåse hakkede tomater
- 70 gram tomatpasta
- salt og friskkværnet peber
- 1 potte basilikum - hakket
Sådan gør du
- Skalotteløg hakkes fint, og det samme med guleroden.
- Kom en god sjat olivenolie i en kasserolle, og sauter skalotteløg og gulerod i olien. Pres hvidløgsfed ved, og lad det svitse ved ikke før høj varme i et par minutter.
- Hæld lidt hvidvin ved, og lad det lige koge lidt væk. Det er en god bund i en hjemmelavet tomatsovs.
- Tilsæt så hakkede tomater og tomatpasta, og lad nu tomatsovsen simre ved svag varme i 45 minutter.
- Smag din hjemmelavede tomatsovs til med salt og friskkværnet peber, og vend til sidst friskhakket basilikum i.
Næringsindhold
En færdig hjemmelavet tomatsovs må gerne stå og trække fem minutter inden servering, da den er meget varm.
Anret til friskkogt pasta. Eventuelt en hjemmelavet pasta med eller uden pastamaskine.
Se også disse opskrifter:

Comments
No Comments