• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Helstegt rødspætte - en traditionel dansk favorit

Helstegt rødspætte - en traditionel dansk favorit

helstegt rødspætte med kartofler og persillesovs
4.9 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
117
SHARES
FacebookMessenger117PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 17. juni 2023

Helstegt rødspætte er en dansk klassiker, der servers med kartofler og persillesovs. Se her hvordan du laver flået rødspætte på panden med stegetid og tips.

Helstegt rødspætte med nye, danske kartofler og persillesovs er næsten noget af det mest danske mad, som man overhovedet kan forestille sig.

Retten er nem at lave, og du skal beregne en flået rødspætte pr. person.

Bed gerne din fiskehandler om at klargøre rødspætterne, for så er det nemt at gå i gang med tilberedningen hjemme i køkkenet.

Her vendes de flåede rødspætter i rugmel eller hvedemel, hvorefter de steges lækre på panden i rigeligt smør.

Indhold
  • Helstegt rødspætte er en dansk klassiker, der servers med kartofler og persillesovs. Se her hvordan du laver flået rødspætte på panden med stegetid og tips.
  • Helstegt rødspætte
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Hel rødspætte i ovn opskrift (bages i 20 minutter)
  • Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet
  • Stjerneskud - nem og lækker opskrift
  • Fisk i fad
  • Rødspætter i fad med spidskål og gulerødder
  • Smørrebrød med fiskefilet
  • FAQ
  • Kommentarer
helstegt rødspætte med kartofler og persillesovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Helstegt rødspætte

4.86 fra 27 stemmer
Helstegt rødspætte er en dansk klassiker, der servers med kartofler og persillesovs. Se her hvordan du laver flået rødspætte på panden med stegetid og tips.
Forb. tid 12 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 236
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 hel rødspætte - flået, frisk og lækker
  • rugmel - til panering
  • smør - og olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at gøre din hele rødspætte klar. Med spidsen af en kartoffelskræller skraber du blod og eventuelle rester af indmad ud af rødspætten. Bed fiskehandleren om, at klippe de små ben på siden af fisken af - eller gør det selv med en køkkensaks. Vask rødspætten grundigt, og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
  2. Kom rugmel i en tallerken, og vend rødspætten (eller rødspætterne) i melet.
  3. Skær et snit ned gennem midten ved rygbenet på begge sider af hver rødspætte.
  4. Varm en pande op til en god varme. Normalt steger du blot rødspætterne på en pande på komfuret i køkkenet, men vil du undgå lugten af stegt fisk i dit køkken, kan du også stege fisken på grillen. Dæk eventuelt håndtaget med lidt sølvpapir, så er du sikker på det ikke tager skade.
  5. Kom en god klat smør og lidt olie på panden. Det er vigtigt ikke at spare på smørret når du laver helstegt rødspætte. Læg forsigtigt rødspætterne på panden. De er ofte af en god størrelse, så man kan ofte kun stege to rødspætter ad gangen.
  6. Nu skal den hele rødspætte stege i cirka 4 minutter på den første side. Lad fisken ligge og stege i fred og ro. Stegetiden pr. side afhænger selvfølgelig af hvor tyk din rødspætte er, men de 4 minutter passer på de fleste rødspætter (og skrubber). Er det små, hele rødspætter kan du nøjes med 3-4 minutter pr.side. Undervejs skal du øse lidt af smørret op over fisken. Krydres med salt og friskkværnet peber.
  7. Efter 4 minutter vender du forsigtigt rødspætten om på den anden side. Brug en paletkniv, som du forsigtigt løfter fisken op med, og støt med en hånd når du lægger den ned igen. Pas på fedtstoffet ikke sprøjter ud på dig! Steg nu rødspætten på den anden side i 4 minutter. Du skal altså kun vende de helstegte rødspætter en enkelt gang undervejs. Krydres igen salt og peber så begge sider af rødspætten nu er krydret.

Næringsindhold

Kalorier: 236kcalKulhydrater: 6gProtein: 36gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 155mgNatrium: 2518mgKalium: 674mgKostfibre: 1gSukker: 0.1gVitamin A: 125IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 62mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra tilberedningen af den helstegte rødspætte:

klip finner og halen af rødspætten
rødspætte paneret i rugmel
skær et snit ned gennem midten på begge sider af din rødspætte
rødspætter steget i rigeligt med smør
stegetid på rødspætter er ca. fire minutter på hver side

Servering

Så er din helstegte rødspætte færdigstegt. Tag den af panden, og lad den hvile et par minutter inden servering.

Serveres eventuelt med økologiske citronbåde og remoulade. Og gerne nye kartofler med persillesovs.

Tippet til den perfekte og saftige helstegte rødspætte er, kun at vende fisken en enkelt gang. Steg den også ved en god varme, og husk at vende den i rugmel (eller alm. hvedemel) inden stegning.

Vil du have en lidt billigere fisk, kan du købe skrubber, der smager næsten lige så godt som rødspætter.

Flere inspirerende opskrifter:

Hel rødspætte i ovn opskrift (bages i 20 minutter)

4.5 fra 13 stemmer
Se her hvordan du nemt laver en hel rødspætte i ovn. Ovnstegning af rødspætter gør dem møre og saftige, og du undgår stegeos.
Gå til opskrift
Billede resultat for hel rødspætte i ovn

Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet

4.8 fra 77 stemmer
Sådan steges en fiskefilet perfekt på panden. Det er ikke svært, når blot du følger denne opskrift, inkl. tips til panering og stegetid.
Gå til opskrift
billede med fiskefilet

Stjerneskud - nem og lækker opskrift

4.7 fra 29 stemmer
Stjerneskud er en populær frokostret. Her er en luksus udgave med stegt og dampet rødspætte, stenbiderrogn og asparges på ristet brød.
Gå til opskrift
billederesultat for stjerneskud

Fisk i fad

4.7 fra 128 stemmer
Lækker opskrift på fisk i fad med porrer og gulerødder. Du kan bruge brosme, torsk eller kuller, og sovsen laves med lidt hvidvin og fløde.
Gå til opskrift
billede med fisk i fad

Rødspætter i fad med spidskål og gulerødder

4.6 fra 31 stemmer
Her er en nem og lækker opskrift på rødspætter i fad, hvor rødspætterne bages i ovnen på en bund af blandt andet spidskål og gulerødder.
Gå til opskrift
billederesultat for rødspætter i fad

Smørrebrød med fiskefilet

4.8 fra 11 stemmer
Her er min opskrift på smørrebrød med fiskefilet. Klassisk smørrebrød med smørstegt rødspætte og pynt, og som kan laves med eller uden rejer.
Gå til opskrift
billederesultat for smørrebrød med fiskefilet

FAQ

Kan man fryse rå eller stegt rødspætte?

Rå (renset): Ja, op til 3 måneder (frys hurtigt efter køb).
Stegt: Ja, men bedst at lune i ovn og ikke mikroovn, så paneringen bevares.

Hvordan spiser man en helstegt rødspætte?

Man spiser den hel på tallerkenen og løfter fileterne af benet med kniv og gaffel. Når toppen er spist, vendes fisken og undersiden spises og benene fjernes til sidst.

Skal rødspætten paneres eller bare vendes i mel?

Begge er mulige. Klassisk: Vend i hvedemel eller rugmel, salt og peber. Paneret: Vend i mel → æg → rasp (giver mere sprød overflade). Uden mel? Ja, men fisken kan nemmere hænge fast og bliver ikke lige så gylden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Agnete

    august 22, 2024 at 7:21 pm

    Som altid en fornøjelse!

    Svar
  2. Kim Paulsen

    august 07, 2024 at 2:27 pm

    Perfekt.
    De sad lige i skabet.
    Tak for skønne pandestegte rødspætter med nye danske kartofler og persillesovs 😋😋

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 07, 2024 at 3:19 pm

      Hej Kim
      Selv tak - fedt at høre. Det skal jeg vist snart også lave igen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lone

    juni 22, 2024 at 9:54 am

    Dom bästa resept, men man skal ikke översätta till svenska då blir det fel, tex spetskål blir purjolök det samma som porer

    Svar
  4. Keld Christiansen

    juni 07, 2024 at 12:24 pm

    Jeg har det altid svært med panering. Paneringen brænder næsten altid på el. også slipper paneringen nogle steder på kødet. Jeg steger i 50% olie og 50%smør.
    1000 tak for gode opskrifter❤️🇩🇰

    Svar
  5. Carl Frederik Kähler

    december 27, 2023 at 3:29 pm

    Hej Holger,
    Tak for dine fine opskrifter med meget klare instruktioner i, hvordan man opnår rigtig gode resultater. Jeg har dog et spørgsmål: har du prøvet sammenligne en stegt flået rødspætte med en stegt uflået rødspætte. Jeg har aldrig forstået pointen med at flå rødspætter. Jeg synes, at der går så meget smag tabt. Vi ville jo aldrig flå søtunger og pighvar, men måske har du en forklaring på, at man flår rødspætter i Danmark.

    Bedste hilsen,
    Carl

    Svar
  6. rita lykkebo

    september 21, 2023 at 12:17 pm

    Hvorfor skærer du den op langs rygbenet?

    Svar
  7. rita lykkebo

    september 21, 2023 at 10:24 am

    Er på vej til fiskehandleren.

    Svar
  8. Mona Thomsen

    juli 04, 2015 at 8:54 pm

    Hej. Vi gav rødapætterrne lige præcist 5 minutter på hver side og det var helt perfekt 🙂
    Bedste fisk vi har fået. Tak Guffeliguf.
    Vh Mona

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required