• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grydestegt kylling - opskrift på kylling i gryde med sovs

Grydestegt kylling - opskrift på kylling i gryde med sovs

Billede af grydestegt kylling.
4.7 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. juli 2025 - Udgivet: 17. marts 2023

Grydestegt kylling som mormor lavede den. Helt klassisk og stegt i en gryde i en time, hvorefter du fremtryller en vidunderlig sovs af skyen.

Mormors bedste opskrift på grydestegt kylling som i gamle dage. Med den lækre sovs til. Bedre bliver det ikke.

Kyllingen simrer en times tid i en gryde, og skyen laves nemt om til opbagt brun sovs, som du så serverer til nykogte kartofler og ærter. Drys med lidt persille, og så skal der ikke mere til her.

Køb en god og økologisk kylling, og jeg synes kyllingen helst skal veje over 1.300 gram. Og kylling i gryde er en ret, som du kan lave for omkring 25 kroner pr. portion. Heller ikke dårligt. Der er nok til 4 personer som aftensmad. Du kan også se min video med fremgangsmåde.

Indhold
  • Grydestegt kylling som mormor lavede den. Helt klassisk og stegt i en gryde i en time, hvorefter du fremtryller en vidunderlig sovs af skyen.
  • Grydestegt kylling fra mormor
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Servering
  • Grydestegt kyllingebryst
  • Nem italiensk kylling i gryde
  • Kylling med skilt sovs - den gammeldags opskrift
  • Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde
  • Kyllingegryde med kikærter og blomkål
  • Nem gryderet med kylling
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af grydestegt kylling.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grydestegt kylling fra mormor

4.67 fra 18 stemmer
Grydestegt kylling som mormor lavede den. Helt klassisk og stegt i en gryde i en time, hvorefter du fremtryller en vidunderlig sovs af skyen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Hviletid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 569
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 hel kylling - gerne på ca. 1.400 gram
  • 1 dusk persille
  • 2 spsk smør - til stegning
  • 1 løg - grofthakket
  • 5 dl vand - gerne kogende
  • 1 bouillonterning - høns
  • 15 peberkorn - sorte
Brun sovs til grydestegt kylling
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl sky
  • 1 spsk gastrik - eller eddike
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Dup kyllingen tør med et stykke køkkenrulle. Krydr den indvendigt med salt og udvendigt med salt og friskkværnet peber. Du kan også give den lidt kyllingekrydderi, der en særlig blanding til stegning af kylling.
  2. Kom en dusk persille ind i kyllingen.
  3. Kom smør i en stor stegegryde - jeg bruger to spiseskefulde smør, da smørret giver god smag. Lad det bruse af, og brun så kyllingen grundigt på alle fire sider. Det tager 10 minutter, så sæt tid af til det, men tiden er godt givet ud. Til sidst vendes kyllingen med brystet nedad.
  4. Tilsæt løg sammen med vand, gerne kogende, sorte peberkorn og en bouillonterning,
  5. Lad det koge op, og skru så ned på mellemlav varme, læg låg på, og lad nu den kyllingen simre i ca. 55-60 minutter. Kyllingen skal blot vendes en enkelt gang undervejs - altså efter en halv times tid. Jeg plejer at starte med at stege kyllingen med brystsiden nedad.
  6. Efter en times tid kan du måle kernetemperaturen med et stegetermometer i den tykke del mellem lår og bryst - kernetemperaturen skal være 75 grader. Eller prøv forsigtigt at vriste et lår fri, og hvis det går meget nemt, ja så er kyllingen helt sikkert også gennemstegt og mør.
  7. Tag den grydestegte kylling op og læg den på et skærebræt. Her må den gerne hvile i 15 minutter inden udskæring.
  8. I mellemtiden laver du sovsen. Opbag smør sammen med hvedemel, og pisk derefter ca. 4 deciliter sky i. Kom lidt gastrik, ribsgele og fløde i, og smag til med salt og friskkværnet peber. Lad gerne sovsen simre fem minutter.
  9. Justér også gerne farven på sovsen med lidt sovsekulør, skær den grydestegte kylling ud - og servér med kogte kartofler og ærter, den gode sovs og lidt friskhakket persille. Rigtig dansk. Meget mormor.

Næringsindhold

Kalorier: 569kcalKulhydrater: 10gProtein: 32gFedt: 44gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 1gKolesterol: 175mgNatrium: 1409mgKalium: 442mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 1023IUVitamin C: 6mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her får du nogle billleder fra min tilberedning af grydestegt kylling:

den hele kylling skylles og saltes
fyld kyllingen med persille
kyllingen brunes godt af i smør i gryden
tilsæt løg, vand, bouillonterning og peberkorn til kyllingen i gryden
den grydestegt kylling vendes efter en halv time
lad den grydestegte kylling hvile på et skærebræt
kyllingen skæres ud inden servering

Servering

Den grydestegte kylling skæres ud i over- og underlår, men brystkødet deles i mindre stykker. Du kan også servere en hjemmelavet agurkesalat til kyllingen. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Grydestegt kyllingebryst

4.9 fra 8 stemmer
Her får du min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør. Det er kyllingefilet tilberedt som gammeldags grydestegt kylling.
Gå til opskrift
grydestegt kyllingebryst med tilbehør

Nem italiensk kylling i gryde

5 fra 5 stemmer
Min bedste opskrift på italiensk kylling, som man laver kylling i Italien. Stegt i gryde med masser af grøntsager og i en sovs med hvidvin og tomat.
Gå til opskrift
italiensk kylling

Kylling med skilt sovs - den gammeldags opskrift

5 fra 3 stemmer
Kylling med skilt sovs er en traditionel og gammeldags ret, hvor en hel kylling steges i gryde, og sovsen ikke jævnes. Tværtimod lader man sovsen skille.
Gå til opskrift
billede med kylling med skilt sovs

Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde

4.6 fra 13 stemmer
Kyllingelår skal steges i cirka 50 minutter, og her er en nem opskrift, hvor hele retten laves i en gryde. Du får en dejlig sovs til.
Gå til opskrift
kyllingelår stegt i gryde

Kyllingegryde med kikærter og blomkål

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på kyllingegryde med kikærter og blomkål. Du får en både nem, meget sund og hurtig gryderet, der er perfekt hverdagsmad.
Gå til opskrift
Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.

Nem gryderet med kylling

4.7 fra 114 stemmer
Min opskrift på en nem gryderet med kylling, som hele familien vil elske. Med kyllingebryst i tern, peberfrugt, gulerødder og paprika. Mums.
Gå til opskrift
billede resultat for gryderet med kylling

FAQ

Hvad skal kernetemperaturen være i en grydestegt kylling?

Som i alt andet fjerkræ skal kernetemperaturen i en grydestegt kylling være på mindst 75 grader. Så brug gerne et stegetermometer.

Hvor lang tid skal en kylling grydesteges?

Du skal beregne en kogetid på ca. 1 time til en hel kylling i gryde. Så er kyllingen gennemstegt uden at være tør.

Kan man fryse kogt kylling?

Ja, du kan sagtens fryse kogt kylling. Kogt kylling, både hel og udskåret, kan fryses ned. En hel kylling kan opbevares i fryseren i omkring 12 måneder, mens udskåret kylling holder sig i cirka 6 måneder. Jo længere tid kylling fryses ned, jo mere tørt bliver kødet dog.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mormor

    maj 31, 2023 at 12:15 pm

    Der hører jo hjemmelavet agurkesalat til en mormor kylling☀️😅

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required