Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opsamlinger › Gryderetter

Gryderetter (opskrifter på de bedste sammenkogte retter)

Billede med gryderetter.
Del gerne:
440
SHARES
FacebookMessenger440PinterestEmailSMS
Indhold
  • Tilbehør
  • Verden rundt
  • Opskrifter på gryderetter
  • FAQ
  • Kommentarer

Jeg elsker gryderetter, og især i efterårs- og vintermånederne er det noget af det allerbedste mad.

Kød, der sammen med grøntsager og lidt væde får lov til at simre, jamen bedre bliver det næsten ikke. Og de sammenkogte retter kan jo varieres i det uendelige.

Her har jeg fundet 10 af mine favoritter, og der er med garanti smag for alle pengene.

Tilbehør

Hvad skal man servere som tilbehør de lækre og sammenkogte retter?

Det klassiske tilbehør er selvfølgelig en lækker kartoffelmos eller kogte ris, men du kan også servere andre rodfrugter, stegte kartofler, hasselback gulerødder og meget andet.

Prøv også med en lækker broccolisalat eller spidskålssalt. Faktisk kan tilbehøret jo varieres i det uendelige, så hold dig endelig ikke tilbage.

Verden rundt

Verden over findes kendte gryderetter, som de fleste i dag kender:

Frankrig: Boeuf Bourguignon, oksekød i rødvin med champignon og løg.

Ungarn: Gullaschm stærk paprika-baseret gryderet.

Marokko: Tagine, aromatiske gryderetter lavet i kegleformet lerfad.

Asien: Curry-retter (f.eks. thailandsk eller indisk) fungerer også som gryderetter med masser af smag.

Opskrifter på gryderetter

Her får du 10 af mine bedste opskrifter på gryderetter, der garanteret vil vække glæde på middagsbordet.

  • Mørbradgryde med bacon (klassisk opskrift med svinemørbrad)
  • Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
  • Baronens gryde (original opskrift fra Madens Verden)
  • Amagergryde (opskrift på nem og klassisk gryderet)
  • Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)
  • Gullasch med kartoffelmos (klassisk opskrift på gullash)
  • Jægergryde (nem og lækker gryderet med svinekød og pølser)
  • Boeuf Bourguignon (opskrift på den klassiske franske gryderet)
  • Kylling i karry (nem opskrift med grøntsager og ris)
  • Bøf Stroganoff (med kartoffelmos eller ris)

FAQ

Hvad er en gryderet?

En gryderet (eller ragout eller stew) er en ret, hvor ingredienser, typisk kød og grøntsager, simrer sammen i en væske (vand, fond, vin, fløde og så videre) over længere tid.

Hvad er fordelen ved gryderetter?

Langtidskogning gør kødet mørt og lader smagene blande sig, perfekt comfort food! Tilberedningstiden kan dog sagtens også være kortere, som i eks. den klassisk kylling i karry.

Kan man fryse gryderetter?

Perfekte til meal prep og de fleste gryderetter kan sagtens tåle frysning. Husk at fryse retten hurtigt ned på grund af bakterier.

Kan man lave gryderetten dagen før?

Mange gryderetter smager endnu bedre dagen efter, når smagene har sat sig. Så det er faktisk fint at lave retterne i god tid. Gerne dagen før. Opbevares på køl.

Hvad er Boeuf Bourguignon?

Fransk gryderet. Langtidsbraiseret oksekød i rødvin med perleløg, gulerødder og champignon. Klassisk fransk luksusret, hvor især Julia Child gjorde den verdensberømt.

Hvad er gullasch?

Ungarsk gryderet. Krydret gryderet med oksekød, paprika, løg og kartofler. Kan være både suppeagtig (gullaschsuppe) eller tykkere. En nationalret i Ungarn og super populær i hele Centraleuropa.

Hvad er tagine?

Gryderet fra Marokko og Nordafrika. Laves i en kegleformet lergryde. Indeholder ofte lam eller kylling, tørret frugt, krydderier som kanel og spidskommen. Både sød og krydret - total smagsbombe.

Hvad er feijoada?

Gryderet fra Brasilien. En tung og fyldig ret med sorte bønner, svinekød og pølse. Ofte serveret med ris, appelsinskiver og grønkål. En sand brasiliansk klassiker.

Hvad er chili con carne?

Gryderet fra USA og Mexico. Oksekød, bønner, tomater og chili. Både amerikanere og mexicanere tager gerne æren, men uanset hvad er chili con carne populær i hele verden.

Hvad er Thai Green Curry

Gryderet fra Thailand. En gryderet lavet med kokosmælk, grøn karrypasta, grøntsager og kylling eller tofu. Skarp, sød og fyldig på én gang.

Hvad er nikujaga?

Gryderet fra japan. En japansk husmandsret med oksekød, kartofler og løg i en sød-salt sojasaucebaseret fond. Simpelt, men nikujaga er elsket i japanske hjem.

Hvad er Chicken Curry og Masala?

Indisk gryderet. Indisk curry i alle afskygninger, hvor især kylling tikka masala er verdenskendt. Laves med krydderier som gurkemeje, koriander og garam masala.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede med kager der kan bages dagen før.
    Kollegakage (nemme kager du kan bage dagen før)
  • bilelde med dansk mad krebinetter
    Dansk mad (opskrifter på mad fra det danske køkken)
  • Billede af nem aftensmad.
    Nem aftensmad (nemme og lækre retter på kort tid)
  • billederesultat for smørrebrød
    Smørrebrød (de bedste opskrifter på en dansk klassiker)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.