I denne opskrift kan du se hvordan du laver grillet broccoli, og hvor længe broccolien skal tilberedes. Grillet broccoli er nemt tilbehør.
Prøv grillet broccoli til bøfferne eller stegen fra grillen.
Broccolien er både nem og hurtig at grille, og så er den jo samtidig super sund med masser af vitaminer og mineraler.
Husk blot, at du ikke skal tilberede den for længe, for så bliver den altså trist og kedelig. Og mister i øvrigt også mere af næringsindholdet.
Broccoli fra grillen skal have et lille bid og broccoliens friskhed, og derfor blancheres den i meget kort tid.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på grillet broccoli
Ingredienser
- 1 broccoli
- salt
- olivenolie
Sådan gør du
- Skyl broccolien i koldt vand og ryst den tør.
- Del den i mindre buketter.
- Kog lidt vand med salt op i en gryde, og lad det blive spilkogende.
- Blanchér så broccolibuketterne i det kogende vand i blot 15 sekunder. Broccolien skal kun nå at få den flotte, grønne farve.
- Hæld straks koldt vand i gryden, og hæld derefter broccolien i et dørslag. Overøs med koldt vand, så kogningen standses.
- Dryp lidt olivenolie over broccolibuketterne.
- Grill broccolien ved en god og direkte varme. Tilberedningstiden er blot 2-3 minutter, hvor du vender broccolien nogen gange undervejs.
- Broccolien er færdig når den har fået grillmærker, og den skal stadig have lidt bid. Så smager den bedst.
Servering og lignende opskrifter
Grillet broccoli passer perfekte til de fleste slags kød fra grillen. Prøv dem for eksempel til en grillet kylling eller en grillet culotte.
Du kan også spise dem til ganske almindelige grillbøffer eller grillspyd som her:

Comments
No Comments