• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Gammeldags oksesteg med glaserede perleløg

Holger Rørby Madsen
Virkelig mør og gammeldags oksesteg, der serveres med glaserede perleløg. Mad som mormor lavede den, og det smager virkelig godt. Foto: Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Aftensmad

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på den bedste gammeldags oksesteg med glaserede perleløg. Virkelig lækker gæstemad, der samtidig er nem at lave.
  2. Ingredienser til oksesteg med glaserede perleløg
  3. Fremgangsmåde

Opskrift på den bedste gammeldags oksesteg med glaserede perleløg. Virkelig lækker gæstemad, der samtidig er nem at lave.

Opskriften på oksesteg med glaserede perleløg er beregnet som en hovedret til seks personer.

Ingredienser til oksesteg med glaserede perleløg

2 kilo oksetykkam
2 skalotteløg
1 porre
3 fed hvidløg
1 persillerod
1 gulerod
2 deciliter vand

Glaserede perleløg laves med

300 gram perleløg
2 teskefulde rørsukker
2 deciliter sky fra stegen
50 gram smør

Sovs laver du af

2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
4 deciliter sky fra stegen
Lidt fløde
2 teskefulde ribsgele
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Varm en stor stegegryde op, og kom en god klat smør i. Når smørret er smeltet og nøddebrunt, brunes oksetykkam grundigt hele vejen rundt.
  2. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint, mens porre, gulerod og persillerod skæres i mindre stykker.
  3. Tag den brunede oksesteg op af gryden, og svits grøntsagerne hurtigt.
  4. Læg oksetykkammen tilbage i gryden, så den hviler ovenpå grøntsagerne. Hæld vand, kog op, og dæmp derefter varmen igen. Læg låg på, og lad nu oksestegen simre i to timer. Vend den gerne efter en time.
  5. Tag den færdige oksesteg op, og lad den hvile utildækket på et skærebræt mens du laver sovs og glaserede perleløg.
  6. Sigt skyen over i en skål, og lav først sovsen.
  7. Smelt to spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk to spiseskefulde hvedemel i. Pisk derefter fire deciliter sky ind i sovsen, og derefter en smule fløde efter behag. Tilsæt ribsgele, og smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt gastrik. Giv den også lidt sovsekulør. Lad nu sovsen småsimre i minimum fem minutter.
  8. Varm en pande op, og kom perleløgene på sammen med sukker og stegesky. Lad det småstege under omrøring indtil skyen er stegt næsten væk. Tilsæt så smør, og servér straks.

Gammeldags oksesteg anrettes med glaserede perleløg, bagt hvidløgsmos og kogte bønner.

Din vurdering
  • Oksesteg
Sending
Stem her
4.17 (6 stemmer)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 401
  • 184
  • 12
  • 9
  • 4
  • 6
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Hjemmebagte rundstykker og horn
Skindstegt hvilling på grøntsagsbund »

Populært indhold lige nu

billederesultat for chokolade cookies

Cookies - den bedste opskrift med chokolade

billederesultat for pikant kylling i fad med flødeost

Pikant kylling i fad - kylling med pikantost

billede med citronmåne

Citronmåne - nem opskrift på hjemmelavet citronkage

svensk pølseret i ovn

Svensk pølseret i ovn med kartofler, løg og pølser

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!