Opskrift på den bedste gammeldags oksesteg med glaserede perleløg. Virkelig lækker gæstemad, der samtidig er nem at lave.
Opskriften på oksesteg med glaserede perleløg er beregnet som en hovedret til seks personer.
Ingredienser til oksesteg med glaserede perleløg
2 kilo oksetykkam
2 skalotteløg
1 porre
3 fed hvidløg
1 persillerod
1 gulerod
2 deciliter vand
Glaserede perleløg laves med
300 gram perleløg
2 teskefulde rørsukker
2 deciliter sky fra stegen
50 gram smør
Sovs laver du af
2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
4 deciliter sky fra stegen
Lidt fløde
2 teskefulde ribsgele
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Varm en stor stegegryde op, og kom en god klat smør i. Når smørret er smeltet og nøddebrunt, brunes oksetykkam grundigt hele vejen rundt.
- Skalotteløg og hvidløg hakkes fint, mens porre, gulerod og persillerod skæres i mindre stykker.
- Tag den brunede oksesteg op af gryden, og svits grøntsagerne hurtigt.
- Læg oksetykkammen tilbage i gryden, så den hviler ovenpå grøntsagerne. Hæld vand, kog op, og dæmp derefter varmen igen. Læg låg på, og lad nu oksestegen simre i to timer. Vend den gerne efter en time.
- Tag den færdige oksesteg op, og lad den hvile utildækket på et skærebræt mens du laver sovs og glaserede perleløg.
- Sigt skyen over i en skål, og lav først sovsen.
- Smelt to spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk to spiseskefulde hvedemel i. Pisk derefter fire deciliter sky ind i sovsen, og derefter en smule fløde efter behag. Tilsæt ribsgele, og smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt gastrik. Giv den også lidt sovsekulør. Lad nu sovsen småsimre i minimum fem minutter.
- Varm en pande op, og kom perleløgene på sammen med sukker og stegesky. Lad det småstege under omrøring indtil skyen er stegt næsten væk. Tilsæt så smør, og servér straks.
Gammeldags oksesteg anrettes med glaserede perleløg, bagt hvidløgsmos og kogte bønner.
Del dine ideer og tanker med os andre her: