Opskrift på de bedste flødestuvede porrer, der passer perfekt til kød og stegt fisk. Prøv de flødestuvede porrer til en hel rødspætte i ovn.
Flødestuvede porrer er selvfølgelig bedst med friske, danske sommerporrer, men de kan sagtens laves året rundt.
Porrer er en vidunderlig grønsag, og faktisk en af mine foretrukne. Fordi den smager super godt - og kan bruges på et utal af måder.
Her får den selskab af fløde og friskhakket persille. Jeg har tilføjet den en teskefuld æbleeddike, da eddiken tager lidt af den fede smag fra fløden, så porrerne bliver lidt mere friske i smagen.
Opskrift på flødestuvede porrer
Flødestuvede porrer
Ingredienser
- 4 mellem porrer
- 20 gram smør
- 2,5 deciliter piskefløde
- 1 teskefuld æbleeddike - eller hvidvinseddike
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med skære rod og top af porrerne. Vask porrerne, fjern især jord fra topstykket, og skær dem i skiver.
- Kom porreskiverne i en skål med koldt vand, og vask nu porrerne helt rene ved at bruge hænderne. På den måde er du sikker på at få al jord ud af porreskiverne.
- Et trick er at bruge salatslyngen, hvor du starter med at vaske dem - og derefter slynger porreskiverne fri for vand.
- Smelt smørret på panden ved middel varme, det skal ikke brune. Kom så porreskiverne på panden, og lad dem svitse i 4-5 minutter, så porrerne faldet helt sammen. Men altså uden at tage farve.
- Tilsæt så fløde og æbleeddike, og lad nu de flødestuvede porrer creme lidt ind, så stuvningen tykner lidt.
- Smag det til med salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vender du en håndfuld friskhakket persille i stuvningen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Servér straks de flødestuvede porrer, mens de er varme. De passer perfekt til en hel rødspætte i ovn eller en middagsret med laks.
Men du kan også servere dem til farsretter, for eksempel karbonader.
Del dine ideer og tanker med os andre her: