• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Flødestuvede porrer med frisk persille

Flødestuvede porrer med frisk persille

Flødestuvede porrer er lækkert tilbehør til mange retter med kød, elller som her en ovnstegt hel rødspætte. Foto: Guffeliguf.dk.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
61
SHARES
FacebookMessenger61PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 2. juni 2016

Flødestuvede porrer er selvfølgelig bedst med friske, danske sommerporrer, men de kan sagtens laves året rundt.

Porrer er en vidunderlig grønsag, og faktisk en af mine foretrukne. Fordi den smager super godt - og kan bruges på et utal af måder.

Her får den selskab af fløde og hakket persille. Jeg har tilføjet den en teskefuld æbleeddike, da eddiken tager lidt af den fede smag fra fløden, så porrerne bliver lidt mere friske i smagen.

Se også disse opskrifter:

  • Cremede flødekartofler
  • Stuvede kartofler
  • Stuvede ærter og gulerødder

Opskrift

Flødestuvede porrer er lækkert tilbehør til mange retter med kød, elller som her en ovnstegt hel rødspætte. Foto: Guffeliguf.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flødestuvede porrer

5 fra 2 stemmer
Opskrift på de bedste flødestuvede porrer, der passer perfekt til kød og stegt fisk. Prøv de flødestuvede porrer til en hel rødspætte i ovn.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 249
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 mellem porrer
  • 20 g smør
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk æbleeddike - eller hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med skære rod og top af porrerne. Vask porrerne, fjern især jord fra topstykket, og skær dem i skiver.
  2. Kom porreskiverne i en skål med koldt vand, og vask nu porrerne helt rene ved at bruge hænderne. På den måde er du sikker på at få al jord ud af porreskiverne.
  3. Et trick er at bruge salatslyngen, hvor du starter med at vaske dem - og derefter slynger porreskiverne fri for vand.
  4. Smelt smørret på panden ved middel varme, det skal ikke brune. Kom så porreskiverne på panden, og lad dem svitse i 4-5 minutter, så porrerne faldet helt sammen. Men altså uden at tage farve.
  5. Tilsæt så fløde og æbleeddike, og lad nu de flødestuvede porrer creme lidt ind, så stuvningen tykner lidt.
  6. Smag det til med salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vender du en håndfuld friskhakket persille i stuvningen.

Næringsindhold

Kalorier: 249kcalKulhydrater: 2gProtein: 2gFedt: 27gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 81mgNatrium: 631mgKalium: 63mgKostfibre: 0.02gSukker: 2gVitamin A: 1060IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 43mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Servér straks de flødestuvede porrer, mens de er varme. De passer perfekt til en hel rødspætte i ovn eller en middagsret med laks.

Men du kan også servere dem til farsretter, for eksempel karbonader.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required