Flammkuchen er en slags pizza, der stammer fra Alsace. Den er let og delikat med en mild smag og en sprød bund. Her får du opskriften.
Flammkuchen stammer fra grænselandet mellem Tyskland og Frankrig. Det er en brødret a la pizza, men i modsætning til pizzaer er der ikke faste oste i eller på.
I stedet påfører man et tyndt lag kvark eller creme fraiche blandet op med fløde, hvorefter man drysser stegte løg og bacon ud over.
Se også: Italiensk pizzadej - hjemmelavet og nem dej til pizza
Da retten er fra grænselandet, laver franskmændene også denne pizza eller tærte. Her bliver den kaldt Tarte Flambée.
Princippet er den samme: En ekstrem tynd dej påføres et lag kvark og fløde, hvorefter man drysser stegte løg og bacon ud over.
Bemærk, at opskriften på Tarte Flambée er beregnet til to personer.
Opskrift på Flammkuchen
Flammkuchen opskrift på Tarte Flambée fra Alsace
Ingredienser
- 250 gram hvedemel
- 0.5 deciliter olie
- 1,5 deciliter vand
- 2 løg - i skiver
- 120 gram bacon
- 20 gram smør
- 100 gram kvark - el creme fraiche
- 100 gram piskefløde
- 1 teske muskatnød
- 1 spiseske rapsolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland mel, lidt salt og olie.
- Hæld langsomt det lune vand i. Rør rundt og ælt, indtil du får en elastisk dej.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i en time.
- Forvarm ovnen til 280 grader over- og undervarme.
- Skær løgene i ringe. Steg dem i smør i fem minutter. De skal blive bløde, men må ikke blive brune.
- Steg hurtigt bacon I en anden pande.
- Bland creme fraiche (eller kvark) sammen med piskefløde, smag til med salt, peber og muskat.
- Kom lidt mel på køkkenbordet og rul dejen meget tyndt ud. Den skal ikke være meget tykkeere end et par millimeter.
- Placer dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bred fløde-blandingen ud over dejen, drys med løg, bacon og dryp en spiseskefuld olie udover.
- Bag Flammkuchen i ovnen i 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Flammkuchen bages traditionelt over flammer - deraf navnet - men mindre kan også gøre det. Derfor skal den i ovnen på 280 grader.
Du kan servere den med en lækker salat, for eksempel vores salat med edamamebønner, æbler og spidskål.
Se også: Pizza Margherita - nem opskrift på pizza i bradepande
Lisbeth
Hvorfor hæve når der ingen gær er brugt?
Søren Rasmussen
Du skriver dejen sættes til hævning, det kræver jo gær.
Måske der skal stå til hvile i stedet.
Den bliver bedre med en halv teske bagepulver.
Lene
Skal der slet ikke noget gær eller bagepulver i?