• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Whiskysauce (opskrift på hjemmelavet whisky sovs)

Whiskysauce (opskrift på hjemmelavet whisky sovs)

billede med hjemmelavet whiskysauce
4.9 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
322
SHARES
FacebookMessenger322PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. juni 2025 - Udgivet: 24. marts 2017

Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.

Hjemmelavet whiskysauce er meget nem at tilberede, og den slår aldrig fejl. Her får du min rigtige opskrift og guide til verdens bedste whiskysovs, der laves af ret få ingredienser.

Saucen har den helt rigtige syrlighed, der matcher en mør bøf. Og selvfølgelig er perfekt til hjemmelavede pommes frites i ovn. Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.

Indhold
  • Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
  • Whiskysauce
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kylling i whiskysauce med stegte kartofler
  • Favorit sauce
  • Rødvinssovs
  • Brun sovs
  • Sauce bearnaise - den sikre opskrift
  • Paprikasovs
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med hjemmelavet whiskysauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Whiskysauce

4.88 fra 40 stemmer
Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 347
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 75 g smør
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 tsk sukker
  • 3-4 spsk whisky - eller hvor meget du ønsker
  • 1 dl oksefond - kraftig
  • 1 håndfuld timian - hakket
  • 2 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk gastrik - kan udelades eller udskiftes med engelsk sauce

Fremgangsmåde
 

  1. Smelt smør i en kasserolle, og rør derefter tomatpasta ud i det smeltede smør. Tilsæt lidt sukker, og lad det simre tre minutter.
  2. Kom derefter whisky i sammen med oksefond, timian og piskefløde, og lad det nu koge videre ved svagere varme i fem minutter.
  3. Nu samler sovsen sig fint og bliver glat i konsistensen.
  4. Smag din whiskysauce til med salt, peber og gerne lidt gastrik eller engelsk sauce.
  5. Du kan eventuelt også tilføje lidt mere whisky, men det er en smagssag. Mængden plejer at passe, men en slat whisky mere skader ikke.

Næringsindhold

Kalorier: 347kcalKulhydrater: 4gProtein: 2gFedt: 33gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 97mgNatrium: 248mgKalium: 185mgKostfibre: 0.4gSukker: 3gVitamin A: 1337IUVitamin C: 2mgCalcium: 44mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Servér den lækre whiskysauce straks - den er god til bøffer eller en culotte.

Hvilket mærke skal du så bruge når du vælger whisky til saucen? Det er helt op til dig, og afhænger af din smag. Men jo bedre whisky, jo bedre sauce. Sådan er det jo.

Flere inspirerende opskrifter:

Kylling i whiskysauce med stegte kartofler

4.6 fra 21 stemmer
Min opskrift på kylling i whiskysauce, der er nem at lave. Retten laves med kyllingebryst og stegte kartofler, der vendes sammen på panden.
Gå til opskrift
kylling i whiskysauce

Favorit sauce

5 fra 20 stemmer
Her får du en nem opskrift på Favorit sauce. Smagen er meget som den populære sovs fra Jensen's, og den bruges til forskellige slags kød.
Gå til opskrift
Favorit Sauce

Rødvinssovs

4.7 fra 57 stemmer
Opskrift på hjemmelavet rødvinssovs lavet helt fra bunden. En lækker rødvinssauce, der koges ind med forskellige ingredienser. Nem at lave.
Gå til opskrift
billede med rødvinssovs

Brun sovs

4.8 fra 134 stemmer
Få opskriften på en velsmagende brun sovs, der passer perfekt til diverse retter. Oplev hvordan du kan lave den nemt og enkelt.
Gå til opskrift
billede med brun sovs

Sauce bearnaise - den sikre opskrift

4.8 fra 93 stemmer
Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig og ingredienserne få.
Gå til opskrift
billede med sauce bearnaise

Paprikasovs

4.8 fra 70 stemmer
Paprikasovs er en klassiker, som er både hurtig og nem at lave. Du kan bruge paprikasovs til både svinekød og fjerkræ, og styrken justerer du selv med paprika.
Gå til opskrift
billederesultat for paprikasovs paprikasauce

FAQ

Hvordan laver man whiskysauce?

Whiskysauce er en cremet og smagfuld sauce lavet med whisky, fløde, smør og ofte løg, hvidløg eller sennep. Den bruges typisk som tilbehør til bøf, svinekød og kylling. Den kan laves på forskellige måder.

Kan man fryse whiskysauce?

Jeg anbefaler ikke at fryse whiskysauce, fordi den indeholder fløde, som kan skille og blive grynet efter optøning. Kan du leve med det, kan du sagtens fryse saucen.

Er whiskysauce vegansk?

Nej, ikke i udgangspunktet. Men brug plantebaserede alternativer som havrefløde, vegansk smør og evt. alkoholfri whisky-aroma for en vegansk/laktosefri version. Så det kan lade sig gøre.

Hvilken whisky til whiskysauce?

Brug en whisky, du kan lide at drikke – gerne en mild og rund whisky. En røget eller kraftig whisky kan give saucen ekstra dybde, men den kan også overdøve smagen i sovsen for meget.

Er der alkohol i whiskysauce?

Ja, men langt størstedelen af alkoholen fra whiskyen fordamper under opvarmning. Der vil kun være meget lidt alkohol tilbage i den færdige sauce. Dog anbefales det ikke til personer, der helt vil undgå alkohol.

Hvor længe kan whiskysauce holde sig?

Whiskysauce kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 2–3 dage. Varm den forsigtigt op igen – helst over lav varme og uden at bringe den i kog, så den ikke skiller.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ann Dalsgaard

    november 22, 2024 at 3:43 pm

    Fantastisk god sauce. Nu er det kun den der duer.
    Jeg kan dog ikke lide timian, det er blevet erstattet med merian.
    Vi plejer at lade den simre et par timer. Så syntes vi at den er helt perfekt og rund i smagen.

    Men tusinde tak for en god opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 29, 2025 at 4:01 pm

      Hej Ann
      Hvor er det dejligt at høre - tusind tak for tilbagemeldingen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Hans Erik Jørgensen

    september 28, 2024 at 5:14 pm

    Og med jeres rødvinsgastrique blev saucen helt suveræn.

    Svar
  3. Ulla

    september 13, 2024 at 10:37 am

    Hej
    Vil gerne lave bøf i whiskysauce, opskrift set et andet sted, men jeg vil rigtig gerne bruge denne her opskrift, kan den bruges til det mon eller er det bare andre ting der skal i. ser ud til at din kylling i whisky er lidt anderledes ?
    Og så æælsker jeg dine opskrifter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 13, 2024 at 10:57 am

      Hej Ulla
      Tak for det - men måske skal du bare lave denne her: https://madensverden.dk/peberboef-i-cognacsauce/
      Og så blot udskifte cognac med whisky - det bliver godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Ulla Thoft

        september 16, 2024 at 12:34 pm

        Hej igen Holger...
        tusind tak for svar
        Det var en rigtig go ide. Den blev god, og vi herhjemme er enige om at den absolut tåler masser af gentagelser.

  4. Susanne Albertsen

    august 04, 2024 at 8:57 am

    Super lækker sovs, som jeg har lavet igen og igen

    Svar
  5. Ole Vestergaard Andersen

    maj 22, 2024 at 5:12 pm

    Hej Holger
    Du har igen ændret på teknikken.
    Jeg er medlem - lige betalt.
    Kan ikke gemme eller printe opskrifter som tidligere.
    Der henvises til at man skal sende opskrift til min mail. Det kan da ikke passe.
    Vil du lige fikse systemet
    Mvh Ole

    Svar
  6. Robert Jørgensen

    juli 15, 2023 at 10:41 am

    Jeg har i mange år lavet whisky sauce uden tomat men med rosa peber. Det kan jeg og min familie vældigt godt lide. Min er faring er at "peated" d.v.s meget røget whisky ikke er så lækkert i saucen.

    Svar
  7. Allan

    maj 02, 2023 at 1:55 pm

    Jeg laver gerne en bacon paprika fløde sauce til. En dåse flåde tomater en pakke bacon. Eller to . Steg baconen og kom paprika ved. Flåde tomater og varm det godt op blændt det. Hele. Fløde Salt og peber. Og lad det simre.

    Svar
  8. Jolanda

    oktober 18, 2022 at 3:28 pm

    Virkelig dejlig sauce. Tak for opskriften.

    Svar
  9. Rose Rasmussen

    maj 23, 2022 at 9:02 pm

    Øj den var god! Brugte Black edition 40% southern comfort, var perfekt 👌

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 23, 2022 at 10:09 pm

      Hej Rose
      Mange tak - super godt at høre. Jeg er også ret vild med den whiskysauce 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Susanne Albertsen

    april 13, 2022 at 1:48 pm

    Super lækker sovs

    Svar
  11. Povl

    august 26, 2017 at 3:55 pm

    Hvilken whisky er der brugt i den opskrift ?

    Svar
    • Madensverden.dk

      august 26, 2017 at 4:11 pm

      Hej Poul
      Her har jeg brugt en Tullamore, men det meste kan bruges. Jeg bruger dog aldrig whisky i sovs, som jeg ikke vil drikke 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
      • Brian Vang Olsen

        november 06, 2021 at 5:31 pm

        😂selvfølgelig skal man da ikke hælde whisky i noget sovs man ikke vil drikke… syndigt spild af whisky LOL. Sorry, kunne ikke lade være…

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required