Flamberet whiskysauce er den ekstra lækre sauce, hvor du først laver en essens med balsamico og derefter flamberer whisky med flotte flammer.
Flamberet whiskysauce er den sauce, som bare kan lidt ekstra. Den er cremet og aromatisk med masser af smag og for os barnlige, er den sjov at lave på grund af flamberingen.
Man kan sagtens lave en glimrende sauce uden at flambere whiskyen, men det at sætte ild til spiritussen gør, at man renser smagen.
Alkoholen forsvinder fra whiskyen, så den sprittede smag er væk. Hermed får du de finere nuancer med uden spritsmagen.
Opskrift på flamberet whiskysauce
Flamberet whiskysauce med balsamico
Ingredienser
Champignoner
- 200 gram champignoners - skiver
- ½ stk rødløg - finthakket
- 1 spsk smør
Whiskyessens
- 1 spsk balsamico
- 1 dl whisky
- 2 spsk rosmarin - frisk, hakket
Saucen
- 1 spsk balsamico
- 1 dl whisky
- 2 spsk tomatpure
- 1 spsk HP sauce
- 1 tsk paprika - stærk
- 2,5 dl piskefløde - el. mere
- whiskyessens
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Whiskyessens
- Hæld den hakkede rosmarin, en spsk. balsamico og en dl. whisky i en lille gryde. Bring væsken i kog.
- Lad det simre, indtil du kun har en halv dl. tilbage. Hæld op i en kop og sæt til side til saucen.
Champignoner
- Smelt smør i en pande. Hak rødløget fint, imens smørret smelter.
- Kom rødløg på panden og steg i et par minutter, indtil du kommer de skiveskårne champignoner i. Tilsæt salt og peber, rist dem i et par minutter, de skal ikke blive bløde. Sæt til side.
Whiskysauce
- Hæld en dl. whisky og en spsk. balsamico i en lille stegegryde og varm det lidt op, før du flamberer.
- Tag gryden af varmen, hold den i rummet, så du ikke antænder for eksempel et overskab. Tænd en fyrfadslighter eller sæt ild til et træspyd, så du ikke skal stikke hele hånden ned i gryden. Sæt ild til whiskyblandingen og lad flammerne slikke op ad gryden, til de dør ud.
- Tilsæt paprika, tomatpure og HP sauce og kog væsken op.
- Hæld whiskyessensen i og kog op igen.
- Tilsæt piskefløde og rør rundt, lad saucen simre i syv-otte minutter.
- Hæld væden fra champignonerne og hæld dem i saucen, varm op i et par minutter.
- Smag til med salt, peber og sukker. Det sidste understøtter nemlig smagen, så du skal ikke være bange for at hælde en teskefuld sukker eller to i saucen.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og serveringsforslag
Jeg kommer altid champignoner i saucen, fordi jeg elsker kombinationen af piskefløde, svampe og whisky. Du kan selvfølgelig udelade dette skridt.
Server saucen til en rigtig god tykstegsbøf eller en langtidsstegt culottesteg med aspargeskartofler og grøn salat.
Del dine ideer og tanker med os andre her: