Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
Hjemmelavet whiskysauce er meget nem at tilberede, og den slår aldrig fejl. Her får du min rigtige opskrift og guide til verdens bedste whiskysovs, der laves af ret få ingredienser.
Saucen har den helt rigtige syrlighed, der matcher en mør bøf. Og selvfølgelig er perfekt til hjemmelavede pommes frites i ovn. Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.
Indhold
- Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
- Whiskysauce
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Kylling i whiskysauce med stegte kartofler
- Favorit sauce
- Rødvinssovs
- Brun sovs
- Sauce bearnaise - den sikre opskrift
- Paprikasovs
- FAQ
- Kommentarer

Whiskysauce
Ingredienser
- 75 g smør
- 2 spsk tomatpasta
- 1 tsk sukker
- 3-4 spsk whisky - eller hvor meget du ønsker
- 1 dl oksefond - kraftig
- 1 håndfuld timian - hakket
- 2 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk gastrik - kan udelades eller udskiftes med engelsk sauce
Fremgangsmåde
- Smelt smør i en kasserolle, og rør derefter tomatpasta ud i det smeltede smør. Tilsæt lidt sukker, og lad det simre tre minutter.
- Kom derefter whisky i sammen med oksefond, timian og piskefløde, og lad det nu koge videre ved svagere varme i fem minutter.
- Nu samler sovsen sig fint og bliver glat i konsistensen.
- Smag din whiskysauce til med salt, peber og gerne lidt gastrik eller engelsk sauce.
- Du kan eventuelt også tilføje lidt mere whisky, men det er en smagssag. Mængden plejer at passe, men en slat whisky mere skader ikke.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Servér den lækre whiskysauce straks - den er god til bøffer eller en culotte.
Hvilket mærke skal du så bruge når du vælger whisky til saucen? Det er helt op til dig, og afhænger af din smag. Men jo bedre whisky, jo bedre sauce. Sådan er det jo.
Flere inspirerende opskrifter:
Kylling i whiskysauce med stegte kartofler
Favorit sauce
Rødvinssovs
Brun sovs
Sauce bearnaise - den sikre opskrift
Paprikasovs
FAQ
Whiskysauce er en cremet og smagfuld sauce lavet med whisky, fløde, smør og ofte løg, hvidløg eller sennep. Den bruges typisk som tilbehør til bøf, svinekød og kylling. Den kan laves på forskellige måder.
Jeg anbefaler ikke at fryse whiskysauce, fordi den indeholder fløde, som kan skille og blive grynet efter optøning. Kan du leve med det, kan du sagtens fryse saucen.
Nej, ikke i udgangspunktet. Men brug plantebaserede alternativer som havrefløde, vegansk smør og evt. alkoholfri whisky-aroma for en vegansk/laktosefri version. Så det kan lade sig gøre.
Brug en whisky, du kan lide at drikke – gerne en mild og rund whisky. En røget eller kraftig whisky kan give saucen ekstra dybde, men den kan også overdøve smagen i sovsen for meget.
Ja, men langt størstedelen af alkoholen fra whiskyen fordamper under opvarmning. Der vil kun være meget lidt alkohol tilbage i den færdige sauce. Dog anbefales det ikke til personer, der helt vil undgå alkohol.
Whiskysauce kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 2–3 dage. Varm den forsigtigt op igen – helst over lav varme og uden at bringe den i kog, så den ikke skiller.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Ann Dalsgaard
Fantastisk god sauce. Nu er det kun den der duer.
Jeg kan dog ikke lide timian, det er blevet erstattet med merian.
Vi plejer at lade den simre et par timer. Så syntes vi at den er helt perfekt og rund i smagen.
Men tusinde tak for en god opskrift.
Holger Rørby Madsen
Hej Ann
Hvor er det dejligt at høre - tusind tak for tilbagemeldingen 🙂
Alt det bedste
Holger
Hans Erik Jørgensen
Og med jeres rødvinsgastrique blev saucen helt suveræn.
Ulla
Hej
Vil gerne lave bøf i whiskysauce, opskrift set et andet sted, men jeg vil rigtig gerne bruge denne her opskrift, kan den bruges til det mon eller er det bare andre ting der skal i. ser ud til at din kylling i whisky er lidt anderledes ?
Og så æælsker jeg dine opskrifter.
Holger Rørby Madsen
Hej Ulla
Tak for det - men måske skal du bare lave denne her: https://madensverden.dk/peberboef-i-cognacsauce/
Og så blot udskifte cognac med whisky - det bliver godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Ulla Thoft
Hej igen Holger...
tusind tak for svar
Det var en rigtig go ide. Den blev god, og vi herhjemme er enige om at den absolut tåler masser af gentagelser.
Susanne Albertsen
Super lækker sovs, som jeg har lavet igen og igen
Ole Vestergaard Andersen
Hej Holger
Du har igen ændret på teknikken.
Jeg er medlem - lige betalt.
Kan ikke gemme eller printe opskrifter som tidligere.
Der henvises til at man skal sende opskrift til min mail. Det kan da ikke passe.
Vil du lige fikse systemet
Mvh Ole
Robert Jørgensen
Jeg har i mange år lavet whisky sauce uden tomat men med rosa peber. Det kan jeg og min familie vældigt godt lide. Min er faring er at "peated" d.v.s meget røget whisky ikke er så lækkert i saucen.
Allan
Jeg laver gerne en bacon paprika fløde sauce til. En dåse flåde tomater en pakke bacon. Eller to . Steg baconen og kom paprika ved. Flåde tomater og varm det godt op blændt det. Hele. Fløde Salt og peber. Og lad det simre.
Jolanda
Virkelig dejlig sauce. Tak for opskriften.
Rose Rasmussen
Øj den var god! Brugte Black edition 40% southern comfort, var perfekt 👌
Holger Rørby Madsen
Hej Rose
Mange tak - super godt at høre. Jeg er også ret vild med den whiskysauce 🙂
Alt det bedste
Holger
Susanne Albertsen
Super lækker sovs
Povl
Hvilken whisky er der brugt i den opskrift ?
Madensverden.dk
Hej Poul
Her har jeg brugt en Tullamore, men det meste kan bruges. Jeg bruger dog aldrig whisky i sovs, som jeg ikke vil drikke 🙂
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Brian Vang Olsen
😂selvfølgelig skal man da ikke hælde whisky i noget sovs man ikke vil drikke… syndigt spild af whisky LOL. Sorry, kunne ikke lade være…