Min opskrift på kylling i whiskysauce, der er nem at lave. Retten laves med kyllingebryst og stegte kartofler, der vendes sammen på panden.
Kylling i whiskysauce er en nem og lækker hverdagsret, som er af kategorien alt-i-en pande opskrift.
Kartoflerne steges godt nok sprøde i ovnen, men ellers samles retten i panden, som derefter stilles på bordet.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på kylling i whiskysauce
Ingredienser
- 600 gram kartofler små
- 1 potte rosmarin
- 450 gram kyllingebryst filet
- 250 gram champignon
- 100 gram bacon i tern
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 3 teskefulde paprika
- 1 spiseskefuld hvedemel
- 4 deciliter fløde
- 100 gram barbecuesauce
- 4-5 spiseskefulde whisky
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- De små kartofler vaskes og deles i kvarte eller halve, afhængig af størrelsen. Vendes med en god sjat olivenolie, salt og finthakket rosmarin og bredes ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag kartoflerne i forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter.
- Kyllingebryst fileterne skæres i mundrette stykker, og steges møre i lidt olie på en meget varm pande. Det tager cirka otte minutter. Lægges til side og krydres med salt og peber.
- Bacon kommes på den varme pande, og steges sprødt. Champignon snittes i mindre stykker, som også steges med.
- Forårsløg snittes i tynde skiver og kommes ved sammen med finthakkede hvidløg og lidt hakket rosmarin. Rosmarinen giver en fremragende smag til din kylling i whiskysauce.
- Tilsæt så paprika og en spiseskefuld hvedemel (melet for at jævne sovsen) sammen med barbecuesovs, hvorefter fløden hældes i.
- Lad det koge 4-5 minutter. Smag til med ønsket mængde whisky, salt og peber.
- Persille hakkes fint, og det meste vendes i sovsen, men gem lidt til pynt.
- Kom så de stegte kyllingetern i, hvorefter de fleste af de stegte kartofler ligeledes tilsættes. Vendes rundt.
- Slut af med at lægge nogle flere stegte kartoffelbåde ovenpå retten og drys med persille.
Næringsindhold
Tips
Kylling i whiskysauce serveres straks, og det er jo en komplet ret, så yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
Der kan dog sagtens serveres en let, grøn salat til.
Se også mine opskrifter på:
Kyllingepande med pasta og tomat
Whiskygryde i gryde eller stegeso - nem simreret
Jeg er allergisk overfor alt tomat. Hvad gør jeg i forhold til Whiskey sausen?