Her får du en opskrift kylling i whiskysauce, der er meget nem at lave. Retten laves med kyllingebryst og stegte kartofler, der vendes sammen på panden.
Kylling i whiskysauce er en nem og lækker hverdagsret, som er af kategorien alt-i-en pande opskrift.
Kartoflerne steges godt nok sprøde i ovnen, men ellers samles retten i panden, som derefter stilles på bordet.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til kylling i whiskysauce
600 gram små kartofler
En potte rosmarin
450 gram kyllingebryst filet
250 gram champignon
100 gram bacon i tern
1 bundt forårsløg
3 fed hvidløg
3 teskefulde paprika
1 spiseskefuld hvedemel
4 deciliter fløde
100 gram barbecuesauce
4-5 spiseskefulde whisky
1 potte persille
Salt og peber
Fremgangsmåde
- De små kartofler vaskes og deles i kvarte eller halve, afhængig af størrelsen. Vendes med en god sjat olivenolie, salt og finthakket rosmarin og bredes ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag kartoflerne i forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter.
- Kyllingebryst fileterne skæres i mundrette stykker, og steges møre i lidt olie på en meget varm pande. Det tager cirka otte minutter. Lægges til side og krydres med salt og peber.
- Bacon kommes på den varme pande, og steges sprødt. Champignon snittes i mindre stykker, som også steges med.
- Forårsløg snittes i tynde skiver og kommes ved sammen med finthakkede hvidløg og lidt hakket rosmarin. Rosmarinen giver en fremragende smag til din kylling i whiskysauce.
- Tilsæt så paprika og en spiseskefuld hvedemel (melet for at jævne sovsen) sammen med barbecuesovs, hvorefter fløden hældes i.
- Lad det koge 4-5 minutter. Smag til med ønsket mængde whisky, salt og peber.
- Persille hakkes fint, og det meste vendes i sovsen, men gem lidt til pynt.
- Kom så de stegte kyllingetern i, hvorefter de fleste af de stegte kartofler ligeledes tilsættes. Vendes rundt.
- Slut af med at lægge nogle flere stegte kartoffelbåde ovenpå retten og drys med persille.
Servering
Kylling i whiskysauce serveres straks, og det er jo en komplet ret, så yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
Der kan dog sagtens serveres en let, grøn salat til.
Se også mine opskrifter på: