Lav en lækker og nem gulerodspande med porrer og kylling til aftensmad. En simpel middagsret med lækker smag, og den er hurtig at lave.
Gulerodspande er mit bud på en lækker og nem ret til aftensmad, der laves med få ingredienser.
Panderetten indeholder selvfølgelig masser af gulerødder, men derudover kan du glæde dig til porrer og kylling.
Jeg har lavet den med en madlavningsfløde, der indeholder væsentlig færre kalorier end traditionel piskefløde, men det er selvfølgelig op til dig,
Opskriften er beregnet til fire personer, og den kan spises uden yderligere tilbehør. Men du kan sagtens servere kogte ris til.
Opskrift på gulerodspande
Ingredienser
- 450 gram kyllingebryst skåret i mindre tern
- 1 spiseskefuld smør til stegning
- 400 gram gulerødder i mindre tern
- 2 store porrer halveret, skåret i skiver
- 1 teskefulde oregano tørret
- 1 bouillonterning kylling
- 5 deciliter madlavningsfløde
- 2 teskefulde sennep
- 1 citron lidt friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingebryst skæres ud i mindre tern, og gulerødder og porrer gøres klar som anvist.
- Varm en god og stor pande op, og smid en stor spiseskefuld smør i. Lad smørret bruse af.
- Tilsæt kyllingekød og lad det stege grundigt ved meget høj varme, så det får lidt stegeskorpe. Vendes rundt, og steges et par minutter. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt gulerødder og lad dem stege med et minuts tid, Vendes ofte undervejs.
- Tilsæt så porrer sammen med oregano, vend rundt og kom så en smuldret bouillonterning ved sammen med madlavningsfløde og to teskefulde sennep.
- Lad det småkoge i 8-10 minutter, hvor du rører lidt rundt undervejs. Gulerødderne i en gulerodspande må gerne have lidt bid, men skal heller ikke være for rå.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
Næringsindhold
Noter
Gulerodspande serveres straks. Pynt evt. med lidt hakket persille, og server evt. et stykke lækkert madbrød til.
Der kan også tilsættes andre rodfrugter, herunder eks. persillerødder, pastinakker og kartofler, men husk at skære dem i små tern, så de kan nå at blive møre.
Jane
Nemt at lave og smager virkelig godt!