Fajitas med kylling er både nem og lækker mad. Her får du min opskrift på de skønne tortillas fyldt med ovnstegt kylling, peberfrugt og løg.
Fajitas med kylling og lækre, ovnstegte grøntsager er simpelthen så nemt at lave, og så smager det himmelsk godt.
Det gode ved de mexicanske pandekager er også, at mens kylling og grøntsager steges møre i ovnen, kan du nemt og uden stress lave resten af retten klar.
Og samlet tager det ikke mere end højest 30 minutter at lave det hele. Nemmere bliver det næsten ikke.
Måske tænker du så nu, hvad forskellen på tortillas og fajitas er? Tortillas er pandekagen, mens fajitas er fyldet. Her bruges kylling, men du kan også lave dem med oksekød.
Opskrift på fajitas med kylling
Ingredienser
- 600 gram kylling - brystfilet
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 1 teskefuld oregano
- 1 teskefuld spidskommen - stødt
- 1 teskefuld chili - eller som du synes
- 2 teskefulde røget paprika
- 0,5 lime
- salt og friskkværnet peber
Fyld
- 2 røde peberfrugter
- 1 grøn peberfrugt
- 2 rødløg
- 150 gram tomater - små
- 1 sjat olivenolie
- 1 teskefuld tørret oregano
- 0,5 lime
- salt og friskkværnet peber
Yderligere anvendes
- 2 avocado - i skiver
- 8-12 tortillas
- cheddar ost - revet
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft.
- Kyllingebrystfileterne skæres i tynde strimler og lægges i en skål.
- Tilsæt olivenolie, hvidløgspulver, oregano, spidskommen, chili, paprika, saften af en halv lime samt salt og peber. Vend kyllingekødet godt rundt sammen med krydderierne.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel kyllingekødet på cirka den ene halvdel af bagepladen.
- Skær peberfrugterne i strimler, løgene i skiver og halvér de små tomater. Fordel dem på den anden halvdel af bagepladen. Dryp med lidt olie, og krydr med lidt oregano, limesaft, salt og peber.
- Sæt pladen med fyldet til dine fajitas med kylling i ovnen, og giv det cirka 20 minutter. Så er kyllingekødet gennemstegt og fyldet mørt.
- Imens laver du resten af indholdet til dine skønne fajitas med kylling. Avocado skrælles og stenen fjernes, hvorefter der skæres i tynde skiver. Skær eventuelt også tomater og rødløg i skiver.
- Tortillas varmes på en pande, og cheddar anrettes i en lille skål. Du kan også drysse fyldet med friske korianderblade.
Servering
Fajitas med kylling er en hyggelig ret at stille på bordet. Også som gæstemad.
Her tager hver person det, de gerne vil have. Fyldet lægges på en varm tortillas, hvorefter der tilføres nogle skiver avocado og eventuelt lidt reven cheddar ost.
Du kan også komme salsa, guacamole og lignende lækkerier på.
Se andre mexicanske opskrifter:
Mexicansk gryderet med oksekød

Comments
No Comments