• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Nemme enchiladas med kylling og spidskål

Nemme enchiladas med kylling og spidskål

enchiladas med kylling og spidskål
Del gerne:
90
SHARES
FacebookMessenger90PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. januar 2024 - Udgivet: 24. marts 2020

Enchiladas er mexicanske tortillas, der rulles sammen om fyld og grøntsager. Her i min opskrift er det hakket kylling i kødsovs, spidskål og tomatsovs.

Enchiladas er nem aftensmad, som både børn og voksne kan lide, og man kan jo selv styre hvor stærke de skal være ved at komme mere eller mindre chili i.

De mexicanske ruller er her med en kødsovs med hakket kylling og masser af krydderier, og jeg plejer også at komme snittet spidskål i rullerne.

Øverst er der selvfølgelig en god tomatsovs, og så er det ellers bare at lade de lækre tortillas (der i virkeligheden er mexicanske pandekager) tilberede i ovnen. Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til enchiladas

Kylling kødsovs (fyld)

400 gram hakket kylling
1 spiseskefuld olivenolie
1 løg
3 fed hvidløg
1 teske spidskommen
2 teskefulde paprika
2 teskefulde tørret oregano
En halv teskefuld chilipulver
1 dåse hakkede tomater
1 deciliter vand
150 gram løse majs
Salt og friskkværnet peber

Tomatsovs

2 fed hvidløg
3 spiseskefulde olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 deciliter vand
1 bouillonterning
2 teskefulde tørret oregano
1 teske spidskommen

10-12 tortillas
1 lille spidskål
Persille til pynt

Fremgangsmåde

  1. Hakket kylling brunes i en spiseskefuld olivenolie, hvorefter finthakket løg og hvidløg tilsættes. Svitses godt af.
  2. Tilsæt så spidskommen, paprika, oregano og lidt chili sammen med hakkede tomater, vand og en bouillonterning.
  3. Lad det koge mens du laver tomatsovsen, vend majs i til sidst og smag til med salt og peber.
  4. Tomatsovs laves ved at sautere finthakket hvidløg i lidt olie. Hæld derefter hakkede tomater ved sammen med vand og bouillonterning.
  5. Kom også oregano og spidskommen i, og smag til med salt og peber. Lad det koge ca. 5 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og find et stort ildfast fad frem.
  7. Fjern stokken på spidskålen, og snit kålen i tynde strimler på langs.
  8. Kom lidt af tomatsovsen i bunden af fadet.
  9. Fordel et par spiseskefulde kødfuld på en tortilla, dernæst lidt spidskål, hvorefter du ruller tortillaen stramt sammen. Lægges i det ildfaste fad.
  10. Fortsæt på samme med de øvrige tortillaer, og slut af med fordele tomatsovsen ovenpå de sammenrullede tortillaer.
  11. Enchiladas bages nu i ovnen i ca. 15 minutter.

De færdigbagte enchiladas drysses med lidt finthakket persille, hvorefter de er klar til servering.

Vær opmærksom på, at de er meget varme, og derfor kan du med fordel lade dem hvile 10 minutter inden de spises.

Relaterede opskrifter:

Chili con carne

4.7 fra 136 stemmer
Lækker opskrift på chili con carne, som du kan lave mild, medium eller hot. En klassisk og familievenlig chiliret, der smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
billede med chili con carne gryde

Fajitas

4.8 fra 16 stemmer
Min opskrift på fajitas med kylling og peberfrugter. Du laver nemt fyldet i et fad i ovnen, hvorefter du kan nyde de mexicanske pandekager.
Gå til opskrift
fajitas med kylling og peberfrugt

Mexicansk risret med to slags bønner

4.5 fra 4 stemmer
Mexicansk risret med to slags bønner og majs samt den lækreste smag af krydderier. Her er opskrift på den nemmeste og lækreste hverdagsmad.
Gå til opskrift
Mexicansk risret
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her