Enchiladas er mexicanske tortillas, der rulles sammen om fyld og grøntsager. Her i min opskrift er det hakket kylling i kødsovs, spidskål og tomatsovs.
Enchiladas er nem aftensmad, som både børn og voksne kan lide, og man kan jo selv styre hvor stærke de skal være ved at komme mere eller mindre chili i.
De mexicanske ruller er her med en kødsovs med hakket kylling og masser af krydderier, og jeg plejer også at komme snittet spidskål i rullerne.
Øverst er der selvfølgelig en god tomatsovs, og så er det ellers bare at lade de lækre tortillas (der i virkeligheden er mexicanske pandekager) tilberede i ovnen. Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til enchiladas
Kylling kødsovs (fyld)
400 gram hakket kylling
1 spiseskefuld olivenolie
1 løg
3 fed hvidløg
1 teske spidskommen
2 teskefulde paprika
2 teskefulde tørret oregano
En halv teskefuld chilipulver
1 dåse hakkede tomater
1 deciliter vand
150 gram løse majs
Salt og friskkværnet peber
Tomatsovs
2 fed hvidløg
3 spiseskefulde olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 deciliter vand
1 bouillonterning
2 teskefulde tørret oregano
1 teske spidskommen
10-12 tortillas
1 lille spidskål
Persille til pynt
Fremgangsmåde
- Hakket kylling brunes i en spiseskefuld olivenolie, hvorefter finthakket løg og hvidløg tilsættes. Svitses godt af.
- Tilsæt så spidskommen, paprika, oregano og lidt chili sammen med hakkede tomater, vand og en bouillonterning.
- Lad det koge mens du laver tomatsovsen, vend majs i til sidst og smag til med salt og peber.
- Tomatsovs laves ved at sautere finthakket hvidløg i lidt olie. Hæld derefter hakkede tomater ved sammen med vand og bouillonterning.
- Kom også oregano og spidskommen i, og smag til med salt og peber. Lad det koge ca. 5 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og find et stort ildfast fad frem.
- Fjern stokken på spidskålen, og snit kålen i tynde strimler på langs.
- Kom lidt af tomatsovsen i bunden af fadet.
- Fordel et par spiseskefulde kødfuld på en tortilla, dernæst lidt spidskål, hvorefter du ruller tortillaen stramt sammen. Lægges i det ildfaste fad.
- Fortsæt på samme med de øvrige tortillaer, og slut af med fordele tomatsovsen ovenpå de sammenrullede tortillaer.
- Enchiladas bages nu i ovnen i ca. 15 minutter.
De færdigbagte enchiladas drysses med lidt finthakket persille, hvorefter de er klar til servering.
Vær opmærksom på, at de er meget varme, og derfor kan du med fordel lade dem hvile 10 minutter inden de spises.
Relaterede opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: