Her får du min opskrift på kylling og ris med fajita krydderiblanding. En meget nem panderet med mexicansk præg, og som er hurtig at lave.
Kylling og ris med fajita krydderiblanding er en virkelig lækker og nem ret til aftensmad, og risretten har masser af smag.
Det er kylling fajita, som du kan lave på ca. 30 minutter.
Inspirationen kom fra en tanke under et indkøb, hvor jeg et brev med fajita krydderiblanding fra Santa Maria, og tænkte om ikke man kunne anvende dem i en nem opskrift med ris og kylling til aftensmad.
Og jo - det kan man sagtens. Det smager endda himmelsk godt. Her er retten med kylling inderfilet, men du kan også bruge alm. kyllingebryst filet i små tern.
Der findes også andre mærker på markedet med fajita krydderiblandingen end Santa Maria, og de er lige så gode at anvende.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se mere indhold:
Opskrift på ret med kylling og ris
Ingredienser
- 2 poser ris kogs som anvist på pakken, typisk ca. 10 min.
- 600 gram kylling inderfilet, skåret i mindre stykker
- Lidt olivenolie til stegning
- 1 stort løg hakkes fint
- 3 fed hvidløg hakkes fint
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning høns
- 1 brev fajita krydderiblanding eks. fra Santa Maria
- 2,5 deciliter fløde eller madlavningsfløde
- 1 dåse majs
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt persille finthakket, til pynt
Sådan gør du
- Ris koges som anvist på pakken, typisk 10 minutter. Hæld vandet fra. Jeg plejer at anvende to kogeposer ris, da det er nemt. De kan dog udskiftes med ca. 250 gram løse ris.
- Varm en stor pande op og kom en sjat olie på. Steg nu kyllingekødet i ca. 2 minutter ved god varme, hvor kødet vendes nogle gange undervejs.
- Kom løg ved sammen med hvidløg og peberfrugt, og lad det stege et par minutter under omrøring.
- Derefter tilsættes vand sammen med bouillonterning og fajita krydderiblanding. Lad det lige koge op. Så kommes fløden ved, og der skrues ned for varmen,. så din ret med kylling og ris simrer fem minutter.
- Tilsæt majs sammen med de kogte ris, og vend det det rundt. Hold lidt af risene tilbage. Varm igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt mere vand.
Næringsindhold
Note
Kylling og ris med fajita krydderiblanding serveres straks for eksempel sammen med tomatsalsaen Pico de gallo.
Top gerne lige panden med de sidste ris, og drys derefter hakket persille over, som du kan på billedet længere oppe.
Den mexicansk inspirerede risret kan serveres som den er - eller nydes med en lille avocadosalat til.
Her finder du mange flere retter med mexicansk mad.
Comments
No Comments