Dhal er let at lave, supersund og så kan den både spises alene med brød eller som tilbehør til en række retter. Denne opskrift er en indisk klassiker.
Dhal er en klassiker i det indiske køkken, og har været en nem måde for husmødre at lave en velsmagende ret uden at bruge ret mange ingredienser.
Når først løg, krydderier og linser er sat over kog, kan retten passe sig selv.
Jeg har netop været i Indien og smagt forskellige slags dhal - både med brune og røde linser.
Jeg må sige, at de røde linser klæder retten bedst visuelt, hvor de brune forvandler dhal til en brunlig masse, som ikke er køn. Det smager dog godt uanset valg af linser.
Her får du opskriften på en hel enkel, traditionel vegetarret fra Indien. Hvis du vil tilføje grøntsager, kan du gøre det de sidste ti minutter af simretiden.
Retten er til fire-seks personer og serveres med naan eller chapati samt en skål raita.
Opskrift på dhal med røde linser
Dhal med røde linser - ægte indisk opskrift
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Sådan gør du
- Kog vandet. Du kan eventuel tilsætte en bouillonterning, hvis du vil have en rundere smag.
- Hæld linserne i vandet og lad dem simre, til massen er blevet tyk. Ca. 10 minutter.
- Steg løg, hvidløg og ingefær i olie i en pande.
- Efter et par minutter tilsætter du krydderierne samt salt og peber. Skal din dhal være stærk, kan du komme en halv snittet frisk chili i.
- Tilsæt tomaterne og lad det stege sammen i fem minutter.
- Hæld derefter tomat-krydderblandingen op til linserne og lad det simre i et kvarters tid.
Se også nogle af vores andre indiske opskrifter:
Ja, tak for at gøre os opmærksom på fejlen 🙂
der står 7dl men ikke af hvad - er det vand?