• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Creme brulee med sprødt låg, ægte vanilje og fløde

Creme brulee med sprødt låg, ægte vanilje og fløde

billede med creme brulee
4.7 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
418
SHARES
FacebookMessenger418PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. april 2025 - Udgivet: 29. april 2023

Her er den bedste opskrift på creme brulee. Den lækre dessert er nem at lave med fløde og mælk, så den ikke bliver fed. Inkl. gode tips. Creme brulee er fransk og betyder i virkeligheden bare "brændt creme". Og det er da også, hvad denne lækre dessert er.

Det er en lækker vaniljecreme med fløde, mælk, vanilje og sukker, der så bliver karamelliseret lige inden servering. Det nemmeste er selvfølgelig at bruge en lille gasbrænder, men du kan også sagtens brænde sukker-overfladen af under grillen i ovnen. Pas blot på at den ikke bliver for sort, og det sker lynhurtigt!

Denne opskrift er meget nem og creme bruleen er lavet uden at varme flødecremen op, før den kommer i ovnen. Det gør desserten meget nem at lave.

Hvis du foretrækker den klassiske måde at lave creme brulee på, nemlig med at opvarme fløde-æggemassen til 80 grader, før den kommer i ovnen, så finder du opskriften nederst på denne side.

Indhold
  • Med mælk
  • Creme brulee
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • Opvarmning
  • Oprindelse
  • Værd at vide
  • Tiramisu
  • Budding
  • Panna cotta
  • Risalamande med kirsebærsauce
  • Gammeldags citronfromage
  • Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer

Med mælk

Her har jeg lavet creme brulee (eller creme brulé) med fløde og mælk, fordi jeg synes desserten kan blive lidt for vammel og fed, når man udelukkende laver den med fløde.

Du får stadig en lækker vaniljecreme med masser af fylde, og cremen legeres (tyknes) med æggeblommer. Vær opmærksom på, at vaniljecremen kan se lidt tynd ud, når den hældes i de små skåle, men den sætter sig når den køles af i køleskabet.

Du må i øvrigt ikke dække skålene til i køleskabet, da der så vil dannes kondens, og det er ikke så heldigt.

Servér eventuelt med friske bær, eksempelvis hindbær eller blåbær. Det bryder den meget søde smag fra den sukkerholdige vaniljecreme. Opskriften er til 4 personer. Note: Husk at røre massen godt sammen, da du ellers netop kan risikere, at din creme brulee kan skille!

billede med creme brulee
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Creme brulee

4.73 fra 40 stemmer
Her er den bedste opskrift på creme brulee. Den lækre dessert er nem at lave med fløde og mælk, så den ikke bliver fed. Inkl. gode tips.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Kalorier: 376
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 75 g pasteuriserede æggeblommer - ca. 4 stk.
  • 75 g sukker
  • 0,5 stang vanilje - kornene
  • 250 g piskefløde
  • 100 g mælk
Til karamellisering
  • 4 tsk rørsukker

Fremgangsmåde
 

  1. Kom de pasteuriserede æggeblommer i en skål sammen med sukker og vaniljekornene fra en halv stang vanilje. Rør det sammen med en ske.
  2. Rør derefter fløde og mælk i.
  3. Fordel fløde-æggemassen i 4 skåle, og stil dem på en bageplade.
  4. Sæt pladen midt i ovnen og bag dine creme brulee i ca. 50 minutter ved 125 grader over- og undervarme. Bemærk: En creme brulee skal være lidt blævrende, når den tages ud af ovnen, men den sætter sig efterfølgende. Køles helt af i køleskabet, men uden at være dækket til.
  5. Lige inden servering drysser du dine creme brulee med lidt rørsukker, der karamelliseres med en gasbrænder.

Næringsindhold

Kalorier: 376kcalKulhydrater: 26gProtein: 6gFedt: 28gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 276mgNatrium: 36mgKalium: 118mgSukker: 26gVitamin A: 1230IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 96mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan med fordel lave dine creme brulee i forvejen, og så blot gøre dem færdige lige inden servering.

Det er blandt andet rart, hvis du har gæster.

Opvarmning

Den klassiske måde at lave creme brulee på er ved at varme fløde-æggemassen op til 80 grader, når ingredienserne blandes sammen. Hvis du foretrækker denne metode er opskriften herunder. Jeg synes dog, at det er nemmere blot at blande ingredienserne uden opvarmning.

Opskriften er til 6 personer

6 pasteuriserede æggeblommer
100 gram sukker
225 gram piskefløde
225 gram sødmælk
1 stang vanilje

Til karamellisering
6 teskefulde rørsukker

Tænd ovnen på 140 °C over- og undervarme (almindelig luft).

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab vaniljekornene ud. Kom vaniljekornene i en lille gryde sammen med fløde og mælk. Tilsæt også vaniljestangen for at få det hele af vaniljesmagen med.

Varm det op til cirka 80 grader, så det skal altså ikke koge. Rør rundt undervejs så det ikke brænder på. Tag det af kogepladen, så temperaturen ikke stiger yderligere.

De pasteuriserede æggeblommer piskes luftige og lyse med sukker. Brug piskeris eller en elpisker. Kom lidt af den varme flødemasse i æggemassen under ompiskning, så det ikke begynder at klumpe på grund af den varme væske. Det er vigtigt, så din creme brulee ikke skiller!

Kom så hele æggemasssen gradvist ned i fløden, hvor du rører undervejs. Her må du ikke piske, men blot røre med en grydeske, så du ikke får unødvendig luft piskes ind i vaniljecremen. Men massen skal røres godt sammen - også for at den ikke skiller.

Varm nu vaniljecremen til din creme brulee indtil den begynder at legere/blive lidt tykkere i konsistensen. Vaniljecremen skal endelig ikke blive for fast, men blot en let og cremet masse. Det kan tage op til 10 minutter, så hav lidt tålmodighed, og husk at røre imens.

Derefter fordeles vaniljecremen i seks små skåle, der kan tåle at gå i ovnen. Sæt skålene i et fad og kom kogende vand ved, så de står i vandbad.

Stil skålene i ovnen, og nu skal de bages i cirka 45 minutter. De er færdige når du kan skubbe til skålene, og cremen blot gynger lidt. Stil nu skålene med din creme brulee på køl, og gerne i mindst to timer. Det er vigtigt, at vaniljecremen bliver helt kold.

Oprindelse

  • Desserten er ofte krediteret Frankrig, men både England og Spanien har lignende versioner:
    • Crema catalana (Spanien) – med citrusskal og kanel
    • Trinity cream (England) – med brændt sukker, opfundet i Cambridge i 1600-tallet
  • Den moderne franske version blev populær i 1900-tallet og er nu kendt verden over.

Værd at vide

  • Brænding af sukkeret kan ske med gasbrænder eller under grill
  • Sukkerlaget skal knække med en ske – det er en del af oplevelsen!
  • Perfekt som forberedt dessert – kan laves dagen før
  • Kan varieres med eks. kaffe, chokolade, lavendel, citrus eller likør.

Flere inspirerende opskrifter:

Tiramisu

4.7 fra 55 stemmer
Tiramisu er en af de mest populære desserter fra det italienske køkken. Her er opskriften på en virkelig god dessert med ladyfingers og mascarpone.
Gå til opskrift
billede med tiramisu

Budding

4.7 fra 41 stemmer
Budding er en klassiker, som er meget nem at lave. Her er min bedste opskrift på en hjemmelavet budding, der laves med fløde og ægte vanilje.
Gå til opskrift
billederesultat for budding

Panna cotta

4.7 fra 66 stemmer
Min bedste opskrift på panna cotta, der er en klassisk dessert fra det italienske køkken. Nem at lave på få minutter med få ingredienser.
Gå til opskrift
billede med panna cotta

Risalamande med kirsebærsauce

4.7 fra 250 stemmer
Få opskriften på den klassiske risalamande med mandler og kirsebærsauce. En cremet og luftig dessert, der får englene til at synge.
Gå til opskrift
risalamande med kirsebærsauce og mandler

Gammeldags citronfromage

4.7 fra 31 stemmer
Citronfromage er en skøn klassiker fra det danske køkken lavet med masser af friskpresset citronsaft og citronskal og piskede æggehvider.
Gå til opskrift
billede med citronfromage anrettet med flødeskum på toppen

Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift

4.8 fra 39 stemmer
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Gå til opskrift
billede med chokolademousse

FAQ

Hvad er crème brûlée?

Crème brûlée betyder direkte oversat "brændt creme". Det er en fløjlsblød, bagt vaniljecreme toppet med et sprødt lag karamelliseret sukker. Smagen er mild, sød og elegant med intens vaniljesmag – og den sprøde sukkerskorpe giver skøn kontrast.

Hvordan laver man creme brulee uden gasbrænder?

Tænd ovnen på grill, og find en bageplade frem. Sæt skålene med creme brulee på pladen, og fordel nu en teskefuld rørsukker på hver. Husk at komme godt ud i kanterne også. Så karamelliserer du dem i ovnen. Sæt bagepladen tæt på grillen - men ikke allerøverst. Jeg plejer at bruge andet hak fra oven. Hold øje med dem - de skal blive smukke og gyldne, men ikke sorte!!! Det tager 3-5 minutter, afhængig af din ovn. Tag skålene ud af ovnen, og servér straks.

Hvordan laver man sprødt låg på creme brulee?

Drys en lille teskefuld rørsukker på hver creme brulee. Hele overfladens skal være dækket med rørsukker. Karamellisér så sukkeret med en gasbrænder, så det får den lækre karamelfarve. På den måde laver du et sprødt og knasende låg på den skønne vaniljedessert. Det er den nemmeste og hurtigste måde at lave det sprøde sukkerlag på.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter

    januar 05, 2022 at 4:42 pm

    Desserter bliver ikke vamle, som du nævner, af flødemængden, men af sukkermængden. En fejlsmagning mange kokke begår, både wannabes og professionelle.

    Svar
  2. Jørgen

    december 22, 2021 at 9:24 pm

    Hej Holger,
    Tak for en særdeles god opskrift og instruktion. Det er første gang, jeg forsøger mig, og den sad lige i skabet. Kan det have sin rigtighed, at ved at brænde sukkeret lidt hårdt, at det også påvirker konsistensen af cremen? Tak for desserten😊

    Svar
  3. Marianne

    maj 17, 2021 at 9:50 pm

    Ok, min har nu været i ovnen i 45 min og er stadig meget flydende....og jeg har ovenikøbet fået 14 små skåle i stedet for de 11 jeg gangede opsrkiften op til - hvad er gået galt? jeg har brugt pasteruriserede æggeblommer fra flaske for at jeg ikke selv skal forholde mig til forskel på ægstørrelser....

    Svar
  4. Morten

    februar 07, 2021 at 10:56 am

    Hej Holger.
    Hvad er maks temperaturen i step 8? For at undgå den skiller.
    Vh Morten

    Svar
  5. Mai

    december 04, 2020 at 9:48 pm

    Aldrig mislykkedes skriver du... ja så skulle du have set min creme brulee efter 20 min i ovnen. Der var den i hvert fald ikke vellykket. Cremen skilte og så meget uappetitlig ud. Havde ellers fulgt opskriften til punkt og prikke...

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 07, 2020 at 8:05 am

      Hej Mai
      Tak for din tilbagemelding. Mit bud er, at æggemassen enten ikke er rørt tilstrækkelig sammen, eller at den er blevet for varm.
      For at præcisere fremgangsmåden, har jeg opdateret opskriften, så det er mere klart.
      Atter en gang tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Emma

    oktober 14, 2020 at 8:03 pm

    Mislykkes hos mig 😢 cremen faldt sammen og skiilede.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 15, 2020 at 9:34 am

      Hej Emma
      Øv da - men jeg ved ikke lige hvad der er sket der. For det er aldrig sket for mig - den her opskrift på creme brulee plejer at sidde lige i skabet - og i øvrigt smage fremragende godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Louise

    august 23, 2020 at 8:11 am

    Hej! Jeg forsøgte mig med denne igår, men da jeg stod med cremen i gryden og ventede på den tyknede faldt cremen helt sammen og skillede :/ hvad gør jeg forkert mon? Blev det for varmt? Skulle jeg mon ikke have rørt rundt imens?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required