Opskrift på super lækker chokolade coulant, der er lille chokoladekage med flydende indhold. En virkelig lækker dessert, der serveres med is.
Hvis du leder efter den perfekte dessert, ja så skal du lave denne chokolade coulant.
Det er en lille chokoladekage, der har et "blødende" og flydende indre, og chokoladekagen smager fantastisk godt.
Husk at starte i god tid, da fyldet skal fryses ned.
Til chokolade coulant til seks personer skal du bruge:
1 deciliter piskefløde
3 spiseskefulde vand fra hanen
100 gram mørk chokolade
25 gram køleskabskoldt smør
Chokoladekagen laver du af
80 gram smør
85 gram mørk chokolade (her er anvendt en Valrhona Guanaja 70%)
2 æg
60 gram rørsukker
50 gram hvedemel
En halv teskefuld kakaopulver
1 teskefuld vaniljesukker
Et lille nip salt
-> SE OGSÅ opskrift på chokoladekage med glasur eller chokoladecreme
Sådan laver du en chokolade coulant:
- Start med fyldet til chokoladekagen. Kom piskefløde og vand i en kasserolle og varm det langsomt op, men det må ikke koge!
- Hak chokoladen fint med en skarp kniv, og kom den i en skål. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen, og rør den helt ud.
- Derefter skærer du smørret i tern, og rører også det i chokoladen. Kom det i en form, og stil det på frost i mindst seks timer, så det fryser helt ind. Det kan sagtens laves dagen før.
- Chokoladekagen laves ved at smelte smør og den mørke chokolade i en tykbundet gryde ved lav varme. Rørsukker og æg piskes luftigt med en elpisker, og vendes derefter i chokolademassen. Brug en dejskraber.
- I en anden skål blander du hvedemel med lidt kakaopulver, vaniljesukker og et nip salt. Vend det derefter i dejen, og stil den på køl i en time.
- Beklæd seks huller i en muffinform med bagepapir, og kom lidt chokoladekagedej i bunden af hvert hul. Det frosne fyld skæres ud i seks firkanter (terninger), og der lægges en på dejen i hvert hul.
- Læg derefter dej ovenpå terningerne, og sørg for at der er dej langs siderne i hullerne.
- Forvarm ovnen til 185 grader varmluft, og bag kagerne i cirka 15 minutter. Måske en smule længere. Men de skal stadig være let flydende - uden at være rå.
- Tag dine chokolade coulant ud af ovnen, og lad dem køle af i fem minutter.
Anret med friske bær og hjemmelavet vaniljeis.