• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Chokolade coulant bærsauce og vaniljeis

Chokolade coulant bærsauce og vaniljeis

billederesultat for chocolade coulant
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. november 2023 - Udgivet: 26. januar 2021

Opskrift på super lækker chokolade coulant, der er lille chokoladekage med flydende indhold. En virkelig lækker dessert, der serveres med is.

Hvis du leder efter den perfekte dessert, ja så skal du lave denne chokolade coulant.

Det er en lille chokoladekage, der har et "blødende" og flydende indre, og chokoladekagen smager fantastisk godt.

Se også: Alletiders mumse chokoladekage - nem, svampet og lækker

Husk at starte i god tid, da fyldet skal fryses ned.

Opskriften er beregnet til seks personer.

Opskrift på chokolade coulant

billederesultat for chocolade coulant
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chokolade coulant bærsauce og vaniljeis

5 fra 1 stemme
Opskrift på super lækker chokolade coulant, der er lille chokoladekage med flydende indhold. En virkelig lækker dessert, der serveres med is.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
På frost 6 timer t
Samlet tid 6 timer t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl piskefløde
  • 3 spsk vand
  • 100 g mørk chokolade
  • 25 g smør - køleskabskoldt
Chokoladekagen laver du af
  • 80 g smør
  • 85 g mørk chokolade - her er anvendt en Valrhona Guanaja 70%
  • 2 æg
  • 60 g rørsukker
  • 50 g hvedemel
  • 0,5 tsk kakao - usødet
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med fyldet til chokoladekagen. Kom piskefløde og vand i en kasserolle og varm det langsomt op, men det må ikke koge!
  2. Hak chokoladen fint med en skarp kniv, og kom den i en skål. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen, og rør den helt ud.
  3. Derefter skærer du smørret i tern, og rører også det i chokoladen. Kom det i en form, og stil det på frost i mindst seks timer, så det fryser helt ind. Det kan sagtens laves dagen før.
  4. Chokoladekagen laves ved at smelte smør og den mørke chokolade i en tykbundet gryde ved lav varme. Rørsukker og æg piskes luftigt med en elpisker, og vendes derefter i chokolademassen. Brug en dejskraber.
  5. I en anden skål blander du hvedemel med lidt kakaopulver, vaniljesukker og et nip salt. Vend det derefter i dejen, og stil den på køl i en time.
  6. Smør seks huller i en muffinsform med smør og drys med sukker. Kom lidt chokoladekagedej i bunden af hvert hul. Det frosne fyld skæres ud i seks firkanter (terninger), og der lægges en på dejen i hvert hul.
  7. Læg derefter dej ovenpå terningerne, og sørg for at der er dej langs siderne i hullerne.
  8. Forvarm ovnen til 185 grader varmluft, og bag kagerne i cirka 15 minutter. Måske en smule længere. Men de skal stadig være let flydende - uden at være rå.
  9. Tag dine chokolade coulant ud af ovnen, og lad dem køle af i fem minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte chokolade coulant vendes forsigtigt ud, og serveres med en hjemmelavet bærsauce og vaniljeis.

Se også disse opskrifter på dessert:

Roulade dessert - lækker dessert med creme og bær

5 fra 5 stemmer
Her er min opskrift på en lækker roulade dessert, der er meget nem at lave. Med jordbærroulade, friske jordbær og en fantastisk vaniljecreme.
Gå til opskrift
billederesultat for roulade dessert

Creme brulee

4.7 fra 40 stemmer
Her er den bedste opskrift på creme brulee. Den lækre dessert er nem at lave med fløde og mælk, så den ikke bliver fed. Inkl. gode tips.
Gå til opskrift
billede med creme brulee
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required