Varm bærsauce er en vidunderlig ledsager til is, og den kan laves med de bær, som du bedst kan lide. Bærrene smages til med vaniljesukker.
Varm bærsauce er blandt andet fremragende til hjemmelavet vaniljeis. Eller din yndlingsis fra supermarkedet.
Du kan lave den af dine favoritbær, eller bruge færdige blandinger.
Varm bærsauce er god med en blanding af jordbær, blåbær, ribs, hindbær og solbær, men den kan altså sagtens lave med eksempelvis jordbær eller hindbær alene.
Målene i opskriften er den samme, altså 300 gram frosne bær til to deciliter vand og så videre.
VIGTIGT: Husk at koge frosne bær i mindst et minut!! Så undgår du risikoen for at blive syg med inficerede bær, hvilket kan give en slem omgang Roskildesyge.
Opkogningen dræber bakterierne, så det er vigtigt at huske.
Du kan også lave bærsauce med friske bær, og så behøver de ikke koges så længe.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til varm bærsauce
300 gram frosne, blandede bær (eks. brombær og blåbær)
1 teskefuld økologisk rørsukker
2 teskefulde vaniljesukker
2 deciliter vand
1 teskefuld Maizena - udrørt i en smule koldt vand
Fremgangsmåde
- Kom de frosne bær op i en kasserolle, og hæld vand ved.
- Kog op og tilsæt vaniljesukker og økologisk rørsukker.
- Rør lidt Maizena ud i en smule koldt vand, og jævn bærsaucem til den ønskede tykkelse.
- Lad saucen køle lidt af.
Anret med lidt bærsauce i en dyb tallerken, og et fint stykke vaniljeis øverst.
Du kan eventuelt toppe med lidt hjemmelavet chokoladesovs.
Du kan også smage dessertsaucen til med en smule stødt anis eller kanel - det er op til dig.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: