Sådan laver du de bedste burgerbøffer med Tuc saltkiks. Kiksene giver bøfferne en god struktur, og så sørger de for at bøfferne er saftige.
Burgerbøffer med Tuc saltkiks? Jo, den er god nok. Knus de lækre saltkiks ned i farsen, og ælt dem med sammen med de øvrige ingredienser.
Resultatet er mere smagfulde bøffer med mere saft og spændstighed. Prøv selv, du bliver ikke skuffet.
Opskriften giver 10 lækre og saftige, hjemmelavede burgerbøffer.
Ingredienser til burgerbøffer med Tuc saltkiks
800 gram hakket oksekød med 10% fedt
10 Tuc saltkiks
2 teskefulde salt
1 teskefuld paprika
1 teskefuld tørret timian
1 teskefuld løgpulver
2 æg
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom det hakkede oksekød op i en skål sammen salt, og ælt det hurtigt igennem med hænderne.
- Knus derefter 10 Tuc saltkiks ned i farsen, og tilsæt også paprika, timian, løgpulver, æg og friskkværnet peber. Brug gerne teskefulde med en god top på, og hvis du ønsker endnu mere riv i burgerbøfferne, kan du også tilsætte lidt hvidløgspulver og chili.
- Ælt nu farsen godt igennem, og stil den på køl i 25 minutter.
- Del så farsen i 10 lige store håndfulde, og form 10 lækre burgerbøffer. Husk at presse bøfferne godt til, og du kan eventuelt anvende en bøfpresser. Jo bedre burgerbøfferne er presset sammen, jo mindre vil de krybe sammen, så du undgår at stå med noget der minder om frikadeller.
- Så er bøfferne klar til stegning. Både på grill og pande skal de have cirka fire minutter på hver side, og ikke længere, da de så risikerer at blive tørre.
- På grillen skal du smøre grillristen med lidt olie, hvorefter du griller du dem ved en god varme, men ikke så varmt at bøfferne forkuller inden de er tilberedte.
- På min Weber Q3200 gasgrill varmer jeg først grillen igennem ved fuld styrke, hvorefter jeg skruer ned på halvt blus. Derefter grilles bøfferne fire minutter på hver side, hvor de blot vendes én gang.
- På panden behøver du ikke tilsætte fedtstof, da bøfferne indeholder tilpas mængde fedt til at kunne blive stegt.
Servér straks bøfferne sammen med hjemmelavede burgerboller. Fyldes med agurk, tomater og salat. Gerne også med en god tomatketchup.
Se mere indhold her:
Din vurdering
-
Burgerbøffer med Tuc saltkiks
Stem her
( stemmer)
Bjørn Bjørnkvist
Angående burgerbøffer med Tuc kiks:
Jeg har lavet denne opskrift 3 gange. Første gang fulgte jeg opskriften slavisk, men fandt at bøffen blev for salt efter min smag. Den 1/2 saltmængde er mere passende, da der jo er en del salt i saltkiksene.
Har lige serveret til 25 “flyttefolk”, med stor succes