Burgerbøffer bliver perfekte når du rører oksekødet med lidt sød chilisovs og tomatketchup. Bøfferne skal bare grilles et par minutter på hver side.
Burgerbøffer bliver særdeles lækre med denne opskrift, der blandt andet også omfatter et æg, vand og paprika.
Og intet slår jo den hjemmelavede burger med en saftig bøf, hjemmebagte boller, salt, agurk, tomat, bacon og noget dressing eller ketchup.
Hvor mange burgerbøffer du vil vride ud af opskriften er op til dig selv, men jeg synes sagtens du kan i hvert fald seks bøffer.
I så fald er stegetiden cirka to minutter på hver side. Hvis du laver større bøffer skal de selvfølgelig grilles en smule mere, men pas på de ikke bliver for tørre!
Her er i øvrigt opskriften på hjemmelavede burgerboller - de er go'e!
Jeg har her grillet bøfferne på min Weber Q3200 gasgrill, og det er selvfølgelig ved direkte varme. Så fuld skrald på begge brændere, og lad rist og grill blive gennemvarm. Tør så risten af med et stykke køkkenrulle, der er dyppet i olivenolie - så hønger bøfferne ikke fast.
Du skal bruge - giver 4-10 burgerbøffer:
500 gram hakket oksekød
1 spiseskefuld sød chilisovs
2 spiseskefulde tomatketchup
1 teskefuld paprika
1 teskefuld fint salt
1 æg
2 spiseskefulde vand
Friskkværnet peber
Sådan laver du hjemmelavede burgerbøffer:
Kom alle ingredienserne op i en skål, og rør farsen grundigt sammen.
Jeg plejer at gøre det i min KitchenAid røremaskine, men du kan selvfølgelig også gøre med en grydeske og håndkraft.
Rør så længe, at oksefarsen bliver glat og smidig. Det tager mindst fem minutter!
Sæt på køl i en halv time, og form så det ønskede antal bøffer. Lav dem så flade så muligt - så er de nemmere styre i burgeren 🙂
Grill nu burgerbøfferne cirka et par minutter på hver side ved direkte varme, og lad dem hvile et par minutter inden servering.
Del dine ideer og tanker med os andre her: