Pasta med rucola er fra det italienske køkken, og her har jeg lavet det med friske tomater, champignon og tern af sprødstegt, tørsaltet bacon.
Pasta med rucola kan laves på 20-25 minutter, og er en pastaret, som både børn og voksne kan lide.
Retten her er til fire personer.
Ingredienser til pasta med rucola
300 gram tørsaltet, røget bacon
2 rødløg
2-3 fed hvidløg
200 gram Datorino-tomater
150 gram champignon
50 gram rucola
1 deciliter hvidvin
1 deciliter fløde
1 teskefuld tørret basilikum
1 teskefuld tørret oregano
Salt og peber
Lidt jomfru olivenolie
500 gram tørret pasta
Fremgangsmåde
- Køb gerne et helt stykke tørsaltet, røget bacon, da det giver den bedste smag til retten. Skær baconen i skiver og skær sværen af. Skær resten af baconen i små mundrette stykker, som du svitser på en pande.
- Imens baconen steger, forbereder du alle grøntsagerne. Rødløgene skærer du i aflange stykker, hvidløgsfedene hakker du fint, de små Datorino-tomater deler du i halve eller kvarte efter størrelsen og champignonerne skærer du i skiver. Vask desuden rucolaen godt.
- Sæt vand over til pasta og kog den parallelt med at du laver sovsen. Det passer nogenlunde, hvis du har tørret pasta, der tager ca. 10 minutter at koge.
- Tag nu en sautépande og varm olivenolien. Svits nu løg og hvidløg ved jævn varme til de bliver glasklare.
- Tilsæt nu champignon og skru lidt op for varmen (7 på en skala fra 1 til 9), så de bliver svitset godt af.
- Tilsæt så tomaterne, krydderierne og hvidvin og lad det koge lidt ind.
- Tilsæt nu fløden og lad det koge op igen. Smag til med salt og peber.
- Pastaen skal tages af lige inden den bliver al dente. Så kan du nemlig vende den i saucen og lade den trække det sidste minut eller to her. Det får sovsen til at trække ind i pastaen og giver ekstra smag.
Til allersidst vender du rucolaen rundt i retten og så er den klar til at blive serveret.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: