Super god opskrift på flødesovs med pasta og let kogt broccoli. Flødesovsen tilberedes desuden med sprødstegt bacon, løg og lidt hvidløg.
Pasta og flødesovs er en god kombination. Afhængigt af, hvilken pastaform du vælger, vil flødesovsen klæbe til pastaen, så du får nok sovs med på gaflen.
Husk at bruge tør pasta i stedet for frisk, for den friske har en tendens til ikke at kunne samle sovsen om sig. Jeg anbefaler skruer eller penne.
Her indeholder opskriften også broccoli, som er sund og pynter med sine små, grønne buketter.
Alt i alt en supernem og dejlig pastaret, der er god hverdagsmad både til børn og voksne i alle aldre.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på flødesovs med pasta og broccoli
Ingredienser
- 1 broccoli
- 400 gram pasta
- 150 gram tørsaltet bacon
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk tørret oregano
- 5 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Del broccoli i mindre buketter, og damp dem i letsaltet vand i to minutter. Hæld vandet fra og overøs med koldt vand, så kogningen standses.
- Kog pasta al dente , altså med lidt bid, i letsaltet vand. Hæld vandet fra. Se kogetid på pakken.
- Skær bacon i små tern og hak løg og hvidløg fint.
- Svits bacon løg og hvidløg på en panden med lidt olie i 4-5 minutter.
- Fordel pasta, broccoli og indholdet fra panden i et ildfast fad.
- Hæld fløden ved, og krydr med oregano og friskkværnet peber.
- Brug ikke mere salt, da baconen allerede vil afgive noget salt til flødesovsen!
- Bag så flødesovsen med pasta og det andet indhold i forvarmet ovn ved 195 grader varmluft i 15 minutter.
- Vend det gerne rundt efter 10 minutter, så smagen fordeles endnu mere og pastaen bages jævnt.
Server din ret med en frisk salat og et godt, hjemmebagt brød eller bruschettas som en af disse.
[…] Flødesovs med pasta og broccoli (Asbjørn laver […]