Cremet pasta med sprøde stykker bacon og broccoli. En lække pastaret, der laves som en såkaldt one pot ret, hvor det hele laves i én gryde på 20 min.
Kan man ikke altid spise en omgang cremet pasta, uanset om man er barn eller voksen?
Det tror jeg nok man kan, og her den skæmme pastaret vendt med sprøde skiver bacon og den sunde broccoli.
Det hele laves i samme gryde, hvilket kun gør det til en endnu nemmere omgang aftensmad.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til cremet pasta
2 pakker bacon i skiver
1 løg
3 fed hvidløg
400 gram pasta
7,5 deciliter vand
1 bouillonterning
1 broccoli (evt. en pose frossen)
2 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
1 potte basilikum
Fremgangsmåde
- Bacon skæres i mindre stykker, og steges sprøde i en stor gryde. Tages til side, men lad så meget af baconfedtet blive i gryden som muligt.
- Læg og hvidløg snittes fint og sauteres i baconfedtet.
- Tilsæt pasta, vand og en bouillonterning og lad det koge op.
- Skru lidt ned og kog nu indtil pastaen er næsten mør. Se evt. kogetid på pakken.
- Broccoli skæres i mindre stykker. Anvender du frossen broccoli, kan du med fordel give den et hurtigt opkog i en anden gryde.
- Kom broccolien ned til pastaen sammen med fløde, og kog et par minutter mere.
- Vend så de sprøde baconstykker i og smag pastaretten til med salt og peber.
- Basilikum hakkes groft og vendes i lige inden servering.
Cremet pasta med bacon og broccoli serveres straks - gerne sammen med et stykke italiensk ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på: