Her får du min opskrift på en pastaret med fettuccine. Pastaretten indeholder desuden også parmaskinke, asparges og fløde. Typisk italiensk.
Jeg elsker en god og lækker italiensk pastaret, og denne her opskrift er en af mine favoritter, som jeg igen og igen vender tilbage til.
Pastaretten er utrolig nem at lave, og så tager den ingen tid. Faktisk er pastaretten så god, at du også kan bruge den som gæstemad.
Uden for sæsonen for grønne asparges, kan du sagtens erstatte asparges med fine ærter eller sukkerærter.
Opskriften er beregnet som en let hovedret til to personer, men er jo nem at gange op til det dobbelte, og dermed til fire personer.
Opskrift på pastaret
Pastaret med fettuccine, fløde og parmaskinke
Ingredienser
- 1 lille rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt grønne asparges
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 2 deciliter fløde
- 1 teske grøntsagsfond - koncentreret
- 1 teske oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
- 250 gram pasta - fettuccine, gerne frisk
- 100 gram parmaskinke
Sådan gør du
- Start med at riste parmaskinken i ovnen. Varm ovnen op til 200 grader. Læg parmaskinkeskiverne ud på bagepapir og sæt dem i ovnen i fem minutter.
- Svits grøntsagerne i lidt olivenolie et par minutter. Hæld fløden over grøntsagerne og lad det koge op. Tilsæt fond og oregano, salt og peber.
- Sørg for at koge din fettuccine al dente, så den stadig har bid, når den vendes rundt i flødesovsen. Anvender du en frisk fettuccine til din pastaret, skal den blot koges 1-2 minutter.
- Hæld pastaen i sovsen og vend rundt. Server gerne på tallerken og drys med stykker af parmaskinke.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Jeg bruger frisk pasta i denne opskrift, men du kan selvfølgelig også anvende en tørret spaghetti eller anden pasta. Men netop den brede og friske pasta giver retten en fin konsistens.
For nemhedens skyld er der anvendt tørret oregano, men her kan du selvfølgelig benytte en frisk og velduftende oregano. Det giver retten et endnu mere italiesnk præg.
Hvis du er til hvidvin, kan jeg anbefale Selaks, der er fra New Zealand, og den kan du blandt andet købe i Netto og Føtex. Dejlig frisk og frugtrig vin, der passer glimrende til denne pastaret.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: