Her får du min opskrift på en nem pastaret, der laves med fettuccine. Pastaretten indeholder desuden også parmaskine, asparges og fløde. Typisk italiensk.
Jeg elsker en god og lækker italiensk pastaret, og denne her opskrift er en af mine favoritter, som jeg igen og igen vender tilbage til.
Pastaretten er utrolig nem at lave, og så tager den ingen tid. Faktisk er pastaretten så god, at du også kan bruge den som gæstemad.
Uden for sæsonen for grønne asparges, kan du sagtens erstatte asparges med fine ærter eller sukkerærter.
Opskriften er beregnet som en let hovedret til to personer, men er jo nem at gange op til det dobbelte, og dermed til fire personer.
Ingredienser til pastaret
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
1 bundt grønne asparges
Lidt olivenolie
2 deciliter fløde
1 tsk. koncentreret grøntsagsfond
1 tsk. tørret oregano
Salt/peber
250 gram frisk fettuccine / båndpasta
100 gram parmaskinke
Fremgangsmåde
- Start med at riste parmaskinken i ovnen. Varm ovnen op til 200 grader. Læg parmaskinkeskiverne ud på bagepapir og sæt dem i ovnen i fem minutter.
- Svits grøntsagerne i lidt olivenolie et par minutter. Hæld fløden over grøntsagerne og lad det koge op. Tilsæt fond og oregano, salt og peber.
- Sørg for at koge din fettuccine al dente, så den stadig har bid, når den vendes rundt i flødesovsen. Anvender du en frisk fettuccine til din pastaret, skal den blot koges 1-2 minutter.
- Hæld pastaen i sovsen og vend rundt. Server gerne på tallerken og drys med stykker af parmaskinke.
Jeg bruger frisk pasta i denne opskrift, men du kan selvfølgelig også anvende en tørret spaghetti eller anden pasta. Men netop den brede og friske pasta giver retten en fin konsistens.
For nemhedens skyld er der anvendt tørret oregano, men her kan du selvfølgelig benytte en frisk og velduftende oregano. Det giver retten et endnu mere italiesnk præg.
Hvis du er til hvidvin, kan jeg anbefale Selaks, der er fra New Zealand, og den kan du blandt andet købe i Netto og Føtex. Dejlig frisk og frugtrig vin, der passer glimrende til denne pastaret.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Pastaret
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments