Tacos kan fyldes med lige det man lyster, og her er det med hakket oksekød, salat, tomater, agurk, majs og selvfølgelig en småstærk tacosauce.
Det er måske lidt banalt at lave en opskrift på tacos, men jeg kan se en del brugere søger efter det på siden. Så derfor.
Og jeg har da også et par ekstra fif, der lige giver lidt ekstra til denne klassiske, mexicanske ret, som jo er næsten lige så populær i Danmark.
Når du laver kødsovsen kan du tilsætte en teskefuld løgpulver og en dåse hakkede tomater - det giver en mere smagfuld kødsovs.
Husk at brune det hakkede oksekød grundigt af. Det er ikke nok at give kødet farve - det skal have stegeskorpesmag! Dejligt ord. Stegeskorpesmag. Og vi ved jo alle hvad det betyder.
Tacos varmer du 15 minutter i ovnen ved 125 grader - så er de helt perfekte.
Og så skal du selvfølgelig have en god klat tacosauce på toppen, hvor jeg foretrækker medium styrke. Men du kan jo også vælge tøsedrenge-udgaven - eller den stærke.
Jeg har her brugt et brev af taco mix, som mest består af løg, chilipeber, spidskommen, hvidløg og oregano. Denne blanding kan du jo også bare vælge at krydre det hakkede oksekød med. Eller klik på linket og lav dit eget taco-krydderi.
Du kan stadig tilsætte vand - og så bare jævne kødsovsen med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand.
Ingredienser til tacos
400 gram hakket oksekød med fedtprocent på 10
1 brev Taco Spice Mix (40 gram)
1 teskefuld løgpulver
1 dåse hakkede tomater
1 deciliter vand
Olie til bruning af kødet
Salat til tacos
1 agurk i tern
12 cherrytomater i kvarte
300 gram majs
1 finthakket romainesalat
2-3 tacos eller tacoskåle pr. mand (flere hvis du er virkelig sulten).
Fremgangsmåde
- Kom lidt olie på en sauterpande eller stor pande, og varm det godt op ved høj varme. Brun så det hakkede oksekød. Her er det vigtigt, at kødet brunes godt, og det tager altså mindst fem minutter.
- Det giver en bedre smag til retten, og mange begår typisk den fejl ikke at brune hakket kød tilstrækkeligt. Det er altså ikke nok kun at give kødet farve!
- Kom så krydderiblandingen i sammen med løgpulver, vand og en dåse hakkede tomater, og rør rundt. Lad det stå og småsimre i 15 minutter.
- Samtidig sætter du tacos eller tacoskåle ind i ovnen ved 125 grader varmluft - her skal de også stå 15 minutter.
- Skær den friske agurk i små tern, tomaterne i små både, gør majs klar - og hak romainesalaten fint.
- Anret så med lidt salat i bunden af dine tacos eller skåle, dernæst kød, majs, agurk, tomatbåde, og slut af med en god klat tacosauce.
Jeg vil anbefale en god mexicansk øl til.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: