• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Tacos med hakket oksekød, salat og tacosauce

Tacos med hakket oksekød, salat og tacosauce

tacos fyld hakket oksekød opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 4. januar 2016

Tacos kan fyldes med lige det man lyster, og her er det med hakket oksekød, salat, tomater, agurk, majs og selvfølgelig en småstærk tacosauce.

Det er måske lidt banalt at lave en opskrift på tacos, men jeg kan se en del brugere søger efter det på siden. Så derfor.

Og jeg har da også et par ekstra fif, der lige giver lidt ekstra til denne klassiske, mexicanske ret, som jo er næsten lige så populær i Danmark.

Når du laver kødsovsen kan du tilsætte en teskefuld løgpulver og en dåse hakkede tomater - det giver en mere smagfuld kødsovs.

Husk at brune det hakkede oksekød grundigt af. Det er ikke nok at give kødet farve - det skal have stegeskorpesmag! Dejligt ord. Stegeskorpesmag. Og vi ved jo alle hvad det betyder.

Tacos varmer du 15 minutter i ovnen ved 125 grader - så er de helt perfekte.

Og så skal du selvfølgelig have en god klat tacosauce på toppen, hvor jeg foretrækker medium styrke. Men du kan jo også vælge tøsedrenge-udgaven - eller den stærke.

Jeg har her brugt et brev af taco mix, som mest består af løg, chilipeber, spidskommen, hvidløg og oregano. Denne blanding kan du jo også bare vælge at krydre det hakkede oksekød med. Eller klik på linket og lav dit eget taco-krydderi.

Du kan stadig tilsætte vand - og så bare jævne kødsovsen med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand.

Ingredienser til tacos

400 gram hakket oksekød med fedtprocent på 10
1 brev Taco Spice Mix (40 gram)
1 teskefuld løgpulver
1 dåse hakkede tomater
1 deciliter vand
Olie til bruning af kødet

Salat til tacos

1 agurk i tern
12 cherrytomater i kvarte
300 gram majs
1 finthakket romainesalat

2-3 tacos eller tacoskåle pr. mand (flere hvis du er virkelig sulten).

Fremgangsmåde

  1. Kom lidt olie på en sauterpande eller stor pande, og varm det godt op ved høj varme. Brun så det hakkede oksekød. Her er det vigtigt, at kødet brunes godt, og det tager altså mindst fem minutter.
  2. Det giver en bedre smag til retten, og mange begår typisk den fejl ikke at brune hakket kød tilstrækkeligt. Det er altså ikke nok kun at give kødet farve!
  3. Kom så krydderiblandingen i sammen med løgpulver, vand og en dåse hakkede tomater, og rør rundt. Lad det stå og småsimre i 15 minutter.
  4. Samtidig sætter du tacos eller tacoskåle ind i ovnen ved 125 grader varmluft - her skal de også stå 15 minutter.
  5. Skær den friske agurk i små tern, tomaterne i små både, gør majs klar - og hak romainesalaten fint.
  6. Anret så med lidt salat i bunden af dine tacos eller skåle, dernæst kød, majs, agurk, tomatbåde, og slut af med en god klat tacosauce.

Jeg vil anbefale en god mexicansk øl til.

Se også mine opskrifter på:

  • Taco - 8 fakta du skal vide om mexicanske tacos
  • Mexicansk fyld til tortillas, tacos og burritos
  • Tacos med flankesteg og tomatsalsa
  • Tacos med ananassalsa, svinekød og chilimayo
  • Chili con carne opskrift med tacos af blå majs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her