Dette er opskriften på brændende kærlighed, som jeg mener den skal laves. Med en luftig kartoffelmos, bacon og løg. Og fedtet fra panden.
Lad det bare være sagt med det samme: Brændende kærlighed er ikke en god ret, hvis du føler du skal tabe nogle kilo.
Ikke slankemad
For i denne ret skal al fedtstoffet fra stegningen af bacon og løg nemlig med ved anretningen, for det er simpelthen en vigtig del af den.
Til gengæld får du så en virkelig simpel dansk ret, der bare smager super godt.
Længere nede finder du mine bemærkninger til både opskrift og ret.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på brændende kærlighed
Brændende kærlighed - nem opskrift med kartoffelmos
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på min huskeliste UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Bagekartofler skrælles og skæres i mindre tern. Kommes i en gryde, og vand hældes ved så det netop dækker. Kog kartoflerne helt møre, og det tager cirka 15-20 minutter.
- Imens steger du bacontern på en varm pande, så de er næsten sprøde.
- Løgene skæres i tynde skiver. Kom lidt smør på panden ved baconternene, og fordel løgskiverne i panden.
- Lad det nu stege ved middelvarme i cirka 10 minutter, så løgene bliver let karamelliserede og baconternene er sprøde. Tilsæt om nødvendigt mere smør, for dette er en ret, hvor man ikke sparer på fedtstoffet. Krydr med lidt friskkværnet peber.
- Hæld vandet fra det kogte kartofler, og damp dem på kogepladen i et minuts tid.
- Tilsæt smør, og pisk det ud i mosen. Brug et piskeris eller en kartoffelmoser, aldrig en elpisker til kartoffelmos! Læs mere om hvordan du laver den perfekte kartoffelmos her.
- Smag mosen til med reven muskatnød, salt og peber. Især saltet er vigtigt, og en kartoffelmos trækker ofte mere salt end man regner med, så derfor skal den smages til.
- Anret den brændende kærlighed med kartoffelmos nederst i fire tallerkener, derefter bacon, løg og fedtstof ovenpå mosen, inden du slutter af med finthakket persille på toppen.
Mængde i opskriften
Jeg har har anvendt seks bagekartofler til mosen, hvilket normalt er nok til fire personer. Men du kan selvfølgelig også bruge andre typer af kartofler, og der findes sorter, der er direkte egnede til mos. Se efter dem i supermarkedet.
Jeg plejer at beregne 100 gram bacon pr. person, men her kan du jo også selv afgøre om der er brug for mere eller mindre bacon.
Og omkring bacon, så kan den udskiftes med saltet spæk. Det anvendte man typisk tidligere, og det er bestemt også godt i denne ret med brændende kærlighed. Men bacon er nu også ganske fint.
Hvorfor hedder det brændende kærlighed?
Retten med det smukke navn har selvfølgelig en forklaring, men man ved faktisk ikke præcist hvem der fandt på det. Eller hvornår.
Retten, der jo er meget simpel og en oplagt opskrift for nybegyndere i et køkken, har været kendt under navnet siden i hvert fald 2. Verdenskrig.
Men den er nok noget ældre. Uden man altså kender den nøjagtige oprindelse.
Se også disse opskrifter:
Kom med din kommentar her