• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Benløse fugle med flødesauce i gryde

Benløse fugle med flødesauce i gryde

billederesultat for benløse fugle
4.7 fra 62 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
222
SHARES
FacebookMessenger222PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. maj 2024 - Udgivet: 2. november 2021

Benløse fugle er en dansk klassiker, der består af skiver af okseinderlår, der rulles sammen med persille, og koges møre i en flødesauce.

Benløse fugle har man spist i Danmark gennem mange år, men retten kendes bestemt også i udlandet.

I Frankrig hedder den eksempelvis "oiseau sans tête", der vel frit kan oversættes til en fugl uden hovedet.

Benløse fugle laves i et utal af variationer, men min yndlingsopskrift er denne med sort peber og friskhakket persille.

Opskriften på benløse fugle er beregnet som hovedret til fire personer.

Indhold på siden
  • Benløse fugle er en dansk klassiker, der består af skiver af okseinderlår, der rulles sammen med persille, og koges møre i en flødesauce.
  • Benløse fugle med flødesauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Med eller uden spæk
  • Oksekødsroulade
  • Oksekødsruller
  • Italienske kødruller med pesto - nem opskrift
  • Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)
  • Bankekød i ovn
  • Kyllingeroulade
  • Kommentarer
billederesultat for benløse fugle
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Benløse fugle med flødesauce

4.73 fra 62 stemmer
Benløse fugle er en dansk klassiker, der består af skiver af okseinderlår, der rulles sammen med persille, og koges møre i en flødesauce.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 470
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 8 skiver okseinderlår - på cirka 110 gram stykket
  • 2 håndfulde persille - hakket
  • 1 dl kalvefond
  • 2 dl piskefløde
  • 2 tsk ribsgele
  • 0,5 tsk spidskommen - stødt
  • 3 enebær - knuste
  • salt og friskkværnet peber
  • Maizena - til jævning

Fremgangsmåde
 

  1. Dup skiverne af okseinderlår tørre med et stykke køkkenrulle. Kom lidt hvedemel i en dyb tallerken.
  2. Læg en skive kød ud på et skærebræt, og bank det let med hånden eller en kødhammer. Giv den lidt salt og friskkværnet peber. Læg så lidt friskhakket persille på kødet.
  3. Rul kødet sammen så persillen bliver inden i rullen, og slut med at lukke med en kødnål, så den benløse fugl ikke åbner sig under stegningen i gryden.
  4. Vend rullen i hvedemel, og gør tilsvarende med de øvrige "benløse fugle".
  5. Kom en god klat smør i en stor og tykbundet gryde, hvor du har plads til alle dine benløse fugle.
  6. Brun dem nu grundigt på begge sider, og hæld derefter kalvefond, piskefløde, knuste enebær og spidskommen i gryden. Lad det koge op.
  7. Læg låg på gryden, og lad nu kødrullerne med persille simre ved helt svag varme i cirka fem kvarter. Vend dem en enkelt gang undervejs - men gør det forsigtigt!
  8. Efter de fem kvarter løfter du forsigtigt "fuglene" op af gryden, og trækker kødnålene ud. Anret dem på et fad.
  9. Kog flødesovsen op, og tilsæt ribsgele.
  10. Jævn med Maizena udrørt i lidt koldt vand - og justér farven med lidt madkulør.
  11. Smag til med salt, friskkværnet peber - og eventuelt lidt gastrik eller æbleedikke.

Næringsindhold

Kalorier: 470kcalKulhydrater: 5gProtein: 46gFedt: 28gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 181mgNatrium: 803mgKalium: 766mgKostfibre: 0.2gSukker: 3gVitamin A: 907IUVitamin C: 3mgCalcium: 81mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af benløse fugle:

Læg en bunke persille på skiven af okseinderlår til de benløse fugle. Rul derefter skiven sammen, og luk med en kødnål. Foto: Guffeliguf.dk.
Rul dine benløse fugle i hvedemelm, og læg dem til side. Foto: Guffeliguf.dk.
Brun de benløse fugle grundigt, og tilsæt så kalvefond, piskefløde, enebær og stødt spidskommen. Steges under låg i en time og et kvarter. Foto. Guffeliguf.dk.

Med eller uden spæk

Når du køber kødet til de benløse fugle hos slagteren eller i supermarkedet, er der meget ofte lagt et stykke spæk oven på kødet.

Det er meningen man skal rulle kødet rundt om spækstykket, men jeg plejer at udelade det. Jeg synes simpelthen det bliver for fedt og kvalmende, men det er en smagssag.

Jeg bruger normalt skiver af okseinderlår, som jeg synes egner sig fortrinligt til "fuglene". Og så har jeg lavet to benløse fugle til hver - du kan selvfølgelig godt nøjes med mindre. Men de smager godt.

Hæld lidt flødesauce ud over de benløse fugle, resten af sovsen i en skål - og server med kartoffelmos og sauterede rosenkål. Det er klassisk dansk husmandskost.

Flere inspirerende opskrifter:

Oksekødsroulade

5 fra 1 stemme
Den bedste opskrift på oksekødsroulade, der smager himmelsk godt. Skiver af oksekød rullet med sennep og bacon, der serveres den lækre sovs.
Gå til opskrift
billede med oksekødsroulade

Oksekødsruller

5 fra 7 stemmer
Her får du en fantastisk opskrift på oksekødsruller med bresaola og timian. Okserullerne tilberedes i en lækker sauce. God som gæstemad.
Gå til opskrift
billederesultat for oksekødsruller

Italienske kødruller med pesto - nem opskrift

4.9 fra 10 stemmer
Her er en nem opskrift på italienske kødruller med pesto og parmaskinke. Retten laves nemt i en gryde, og er perfekt som god gæstemad.
Gå til opskrift
italienske kødruller med pesto og parmaskinke

Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)

4.8 fra 44 stemmer
Se hvordan du laver den bedste bankekød med masser af løg og en fantastisk sovs. Kødet bliver mørt som smør, og serveres med kartoffelmos.
Gå til opskrift
billederesultat for bankekød og kartoffelmos

Bankekød i ovn

5 fra 1 stemme
Kan man lave bankekød i ovn? Sagtens, og her er opskriften på bankekød i stegeso eller rømertopf, som giver den bedste sovs.
Gå til opskrift
bankekød i ovn stegeso rømertopf

Kyllingeroulade

5 fra 6 stemmer
Kyllingeroulade i baconsvøb med champignon og flødeost. En opskrift med sprød bacon, cremet fyld og saftigt kød. En skøn ret med god smag.
Gå til opskrift
billede med kyllingeroulade med bacon
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hasse Kristensen

    oktober 30, 2023 at 7:25 pm

    Jeg bruner også koncentreret tomat og cognac af sammen med spidskommen og enebær

    Svar
  2. Orla

    januar 25, 2019 at 3:58 pm

    Til benløse fugle bruger vi bacon i skiver og tomatpure,det giver sovse og kødet en rigtig god smag.

    Svar
  3. sergio spezi da concordia VE

    oktober 18, 2018 at 9:44 pm

    ikke kun persille men ogsaa halvdel af s a r , engelsk savory, tysk bohenkraut,
    fransk sariette, botanisk : satureja hortensis bedre frisk men ellers tørr.

    Svar
  4. Kaj

    oktober 05, 2017 at 8:56 am

    Brug aldrig kødhammer den ødelægger kødet.
    Hilsen
    Kaj

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 05, 2017 at 12:07 pm

      Hej Kaj
      Personligt foretrækker jeg min kagerulle 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  5. Anonym

    oktober 21, 2016 at 5:54 pm

    Fløden skal ikke i før kødet er færdigt

    Svar
    • Hasse Kristensen

      oktober 30, 2023 at 7:27 pm

      jo, det skal fløde på fra start. Den skal bare hygge sig og endelig ikke koge.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required