Kyllingeroulade i baconsvøb med champignon og flødeost. En opskrift med sprød bacon, cremet fyld og saftigt kød. En skøn ret med god smag.
Kyllingeroulade lyder måske svær at lave, men det er den faktisk ikke. Den tager lidt tid, men er bestemt ventetiden værd.
Og størstedelen af tiden foregår i ovnen, hvor den skal stå i 40 minutter, inden den skæres ud, så man kan se det lækre fyld.
Du kan bruge hvad som helst som fyld. Jeg kan lide at bruge flødeost, fordi det binder fyldet godt sammen. Her ristede champignoner, persille og pinjekerner.
Opskrift på kyllingeroulade med fyld
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryst store
- 80 gram flødeost neutral el. for eks. Pikant
- 150 gram bacon i skiver
- 50 gram pinjekerner
- smør til stegning
- 200 gram markchampignon i både og senere grofthakkede
- 2 fed hvidløg finthakkede
- 1 bundt persille hakket
- 0,5 stk løg grofthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tag kyllingebrysterne ud af køleskabet. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rens champignoner og skær dem i kvarte. Pres de to fed hvidløg, hak persillen og det halve løg.
- Varm en pande godt op på medium-høj varme og hæld pinjekernerne på panden. Rist dem, til de begynder at få farve.
- Tag pinjekernerne af panden, skru op på næstøverste tal og kom en smørklat på panden. Når smørret bruser, kommer du champignonbåde på panden og rister dem hårdt uden at røre de første minutter. De skal ikke afgive væde, og det undgår du, hvis du rister for fuld varme.
- Når de begynder at blive mørke, tilsætter du hvidløg og løg samt halvdelen af persillen, eventuelt lidt timian også. Lad det stege, så løgene bliver klare.
- Hæld fyldet ud på et spækbræt og hak det groft, tilsæt resten af det hakkede persille.
- Tag et kyllingebryst og læg det mellem to stykker husholdningsfilm, bank det godt ud med en kødhammer eller en kagerulle. Jo fladere, desto bedre. Gør det samme med det andet stykke bryst.
- Læg baconskiverne ved siden af hinanden, så de overlapper lidt og dermed danner en rektangel. Placer de to flade kyllingebryster på baconfladen. Smør flødeost ud over kødet, fordel champignonfyldet over osten.
- Nu skal du rulle, så du får en roulade. Brug filmen som hjælp til at rulle relativt stramt. Det behøver ikke være helt stramt, da kødet vokser lidt under stegningen i ovnen.
- Placer din kyllingeroulade på et ovnfast fad og steg det i 40 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den hvile fem minutter, før du skærer rouladen i max. to cm. tykke skiver. Velbekomme.
Næringsindhold
Tip
Du kan lave en kyllingeroulade uden baconsvøb, men her skal du sørge for at binde kyllingebrysterne stramme. Eller bruge godt med kødnåle.
Desuden giver bacon fedt til kyllingebrysterne, så hvis du ikke bruger bacon, skal du komme et par småklatter henover, før rouladen kommer i ovnen.
Comments
No Comments