Kan man lave bankekød i ovn? Sagtens, og her er opskriften på bankekød i stegeso eller rømertopf, som giver den bedste sovs.
Opskriften på bankekød i ovn er beregnet til fire personer.
Ingredienser til bankekød i ovn
700 gram okseyderlår i skiver
2 deciliter hvedemel
Salt og friskkværnet peber
6 deciliter kalvefond
2 rødløg
3 laurbærblade
3-4 kviste frisk timian
+ evt. 2 spiseskefulde gastrik
Fremgangsmåde
- Kom hvedemel i en dyb tallerken, og bland det med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg skiver af okseyderlår mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem let flade med en kagerulle. Dyp derefter i melet, og læg til side. Fortsæt på samme måde med resten af kødet.
- Smelt en klat smør på en meget varm pande, og brun kødskiverne i 30 sekunder på hver side, og læg dem derefter i en stegeso eller rømertopf.
- Løg pilles, deles på midten og skæres i skiver. Svits løgene kort på panden i lidt smør, og hæld så kalvefond og gastrik ved. Tilsæt også laurbærblade og timian. og giv det et kort opkog.
- Hæld det så over kødet, og læg låget på.
- Stil stegeso eller rømertopf ind i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor bankekødet skal have omkring halvanden time. Altså 90 minutter.
- Tag bankekødet ud af ovnen, og servér straks sammen med hjemmelavet kartoffelmos og kogte ærter.
På grund af hvedemelet på kødet er sovsen cremet ind til en helt perfekt konsistens, og bankekødet er mørt som smør.
Anret eventuelt også med et stykke hjemmebagt italiensk bondebrød.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments