• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Bagt mørksej

Bagt mørksej

bagt mørksej
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
518
SHARES
FacebookMessenger518PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2024 - Udgivet: 14. december 2016

Bagt mørksej smager super godt, og i denne opskrift tilberedes den lækre mørksej i ovn med bagt mos og sennepssovs. Sund aftensmad med fisk.

Bagt mørksej smager super godt, og så er det en lækker måde at få spist fisk, som vi anbefales at gøre.

Opskriften her er beregnet som hovedret til fire personer. Server en portion af min bedste kartoffelmos med persille til.

Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.

Se også mine andre fiskeopskrifter:

  • Laks med hollandaise
  • Hel rødspætte i ovn
  • Fisherman's pie med torsk
  • Fiskefrikadeller

Opskrift på bagt mørksej

bagt mørksej
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bagt mørksej med mos - nem opskrift

5 fra 2 stemmer
Bagt mørksej smager super godt, og i denne opskrift tilberedes den lækre mørksej i ovn med bagt mos og sennepssovs. Sund aftensmad med fisk.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 318
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g mørksej
  • salt
Sennepssovs
  • 2 stk skalotteløg - finthakkede
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 bundt asparges - grønne
  • 2 dl hønsefond
  • 2 dl fløde
  • 2 tsk sennep
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tjek mørksej fileterne for ben, og fjern eventuelle ben med pincet eller kniv. Skær fileterne i portionsstykker.
  2. Læg fiskestykkerne i et ildfast fad, og drys dem med lidt salt. Lad trække i 10 minutter.
  3. Lav persillemos som i opskriften i linket i artiklen.
  4. Læg en stor spiseskefuld mos på hvert stykke mørksej, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 12 minutter.
  5. Så gælder det sennepssovs. Smelt en klat smør på en middelvarm pande, og svits skalotteløg til de er bløde.
  6. Skær peberfrugt i små tern og asparges i to centimeter lange stykker. Knæk bundstykket af og kassér det.
  7. Kom peberfrugt og asparges på panden, og lad det svitse med et par minutter.
  8. Tilsæt hønsefond, fløde og sennep og lad det nu simre i fem minutter, så sovsen cremer lidt ind.
  9. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  10. Server bagt mørksej med persillemosen og sennepssovsen.

Næringsindhold

Kalorier: 318kcalKulhydrater: 7gProtein: 30gFedt: 19gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 121mgNatrium: 1292mgKalium: 841mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 1971IUVitamin C: 43mgCalcium: 74mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Anret med sennepssovs nederst på en lun tallerken, og placér et stykke bagt mørksej med mos ovenpå.

Serveres selvfølgelig med et godt glas hvidvin. Retten kan også laves med torsk, hvis ikke du kan skaffe mørksej.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina

    december 27, 2022 at 10:16 am

    Hej Holger.
    Allerførst tak for nogle fantastiske opskrifter. Der er altid garanti for god smag.
    Jeg vil lave denne opskrift nytårsaften men er lidt i tvivl om persillemosen? Linket er til en kartoffelmos, og selvom jeg læser hele den artikel, finder jeg ikke en decideret persillemos. Er det persillerod der skal i eller rigtig persille?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required