Bagt mørksej smager super godt, og i denne opskrift tilberedes den lækre mørksej i ovn med bagt mos og sennepssovs. Sund aftensmad med fisk.
Bagt mørksej smager super godt, og så er det en lækker måde at få spist fisk, som vi anbefales at gøre.
Opskriften her er beregnet som hovedret til fire personer. Server en portion af vores gode kartoffelmos med persille til.
Opskrift på bagt mørksej
Bagt mørksej med mos
Ingredienser
- 600 gram mørksej
- salt
Sennepssovs
- 2 stk skalotteløg - finthakkede
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 bundt asparges - grønne
- 2 deciliter hønsefond
- 2 deciliter fløde
- 2 teskefulde sennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tjek mørksej fileterne for ben, og fjern eventuelle ben med pincet eller kniv. Skær fileterne i portionsstykker.
- Læg fiskestykkerne i et ildfast fad, og drys dem med lidt salt. Lad trække i 10 minutter.
- Lav persillemos som i opskriften i linket i artiklen.
- Læg en stor spiseskefuld mos på hvert stykke mørksej, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 12 minutter.
- Så gælder det sennepssovs. Smelt en klat smør på en middelvarm pande, og svits skalotteløg til de er bløde.
- Skær peberfrugt i små tern og asparges i to centimeter lange stykker. Knæk bundstykket af og kassér det.
- Kom peberfrugt og asparges på panden, og lad det svitse med et par minutter.
- Tilsæt hønsefond, fløde og sennep og lad det nu simre i fem minutter, så sovsen cremer lidt ind.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Server bagt mørksej med persillemosen og sennepssovsen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Anret med sennepssovs nederst på en lun tallerken, og placér et stykke bagt mørksej med mos ovenpå.
Serveres selvfølgelig med et godt glas hvidvin. Retten kan også laves med torsk, hvis ikke du kan skaffe mørksej.
Se også andre fiskeopskrifter:
Tina
Hej Holger.
Allerførst tak for nogle fantastiske opskrifter. Der er altid garanti for god smag.
Jeg vil lave denne opskrift nytårsaften men er lidt i tvivl om persillemosen? Linket er til en kartoffelmos, og selvom jeg læser hele den artikel, finder jeg ikke en decideret persillemos. Er det persillerod der skal i eller rigtig persille?