Det her er simpelthen verdens nemmeste madbrød. Bland alle ingredienserne sammen, lad dejen hæve og bag brødet i 25 minutter. Helt uden fedtstof.
Verdens nemmeste madbrød skal blot røres sammen med en grydeske, hæve - og så bages.
Du behøver altså ikke ælte brødet.
Og så er der tale om et sundt madbrød. Der er nemlig ikke et gram fedtstof i brødet - hverken olie eller smør.
Samtidig er det bagt med en del fuldkorns hvedemel fra Gram Slot, hvilket brødet en super fin krumme.
Der skal både bruges gær og bagepulver - det er IKKE en fejl.
Og selvom brødet er uden fedtstof, så smager det nybagte brød altså dejligt med en smule smør på sammen med lidt god mad.
Ingredienser til verdens nemmeste madbrød
2,5 deciliter lunken mælk (37 grader varmt)
25 gram gær
1 teskefuld salt
2 teskefulde bagepulver
100 gram fuldkorns hvedemel
175 gram hvedemel
Bagetid for lys brioche madbrød: Cirka 25 minutter ved 175 grader varmluft
Fremgangsmåde
- Lun mælken i en kasserolle, og kom den op i en skål. Mælken skal være håndvarm, men ikke for varm, da den så risikerer at slå gæren ihjel.
- Rør nu gæren ud i den lune mælk.
- Tilsæt så de to slags mel, bagepulver og salt, og rør det hele godt sammen med en grydeske.
- Smør en bageform grundigt, og hæld dejen op i formen. Jo, dejen er noget klistret, men sådan skal den være. Og dejen skal altså ikke æltes.
- Læg et viskestykke over, og og lad nu verdens nemmeste madbrød hæve i 30 minutter. Gerne et lunt sted.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og bag madbrødet cirka 25 minutter.
Tag brødet ud, og lad det køle lidt af. Men servér det gerne lunt.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: