• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Sprøde vafler - nem og lækker opskrift på vaffeldej

Sprøde vafler - nem og lækker opskrift på vaffeldej

billede med vafler og vaffel
4.7 fra 174 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
313
SHARES
FacebookMessenger313PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. september 2018 - Udgivet: 24. september 2018

Der er ikke meget som slår nybagte, varme og sprøde vafler. De fungerer både som dessert eller som led i eftermiddagshyggen, f.eks. i weekenden eller i ferier.

Og så er det ofte både nemt og hurtigt at bikse en vaffeldej sammen.

Selve bagningen af vaflerne sker i et vaffeljern. Det kan være hyggeligt at gøre sammen ved spisebordet, så I er sikre på at vaflerne er varme og sprøde, når de skal spises. God fornøjelse med vaffelbagningen!

Indhold
  • Verdens bedste vafler
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Med kærnemælk
  • Spinatvafler
  • Belgiske vafler - nem opskrift
  • Pandekager
  • Madpandekager med fyld
  • Amerikanske pandekager
  • Bananpandekager
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med vafler og vaffel
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste vafler

4.66 fra 174 stemmer
Den bedste opskrift på sprøde og hjemmebagte vafler med citron og kardemomme. Lav en himmelsk lækker vaffel i dit vaffeljern, og det er tilmed nemt.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Vaffeldej på køl 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 592
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hvedemel
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk kardemomme
  • 650 g sødmælk - svarende til 6,5 dl.
  • 1 citron - fintrevet skal
  • 2 æg
  • 1 nip salt
  • 150 g smør - smeltet

Fremgangsmåde
 

  1. Vaffeldej: Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, natron og kardemomme sammen i en skål og rør det igennem
  2. Tilsæt gradvist sødmælk vog pisk det godt igennem, så der ingen klumper er i din vaffeldej.
  3. Pisk citronskal og æg i. Kom også lidt salt i dejen.
  4. Smelt smør og rør det i til sidst.
  5. Dæk din vaffeldej til, og stil den på køl i 1 times tid.
  6. Bag dine vafler sprøde og server dem friskbagte og varme med flødeskum, syltetøj og rørsukker. Det bliver ikke meget bedre.

Næringsindhold

Kalorier: 592kcalKulhydrater: 78gProtein: 13gFedt: 26gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 121mgNatrium: 380mgKalium: 262mgKostfibre: 2gSukker: 26gVitamin A: 888IUVitamin C: 3mgCalcium: 162mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

En vaffel er som nævnt længere oppe bedst lige når den kommer ud af vaffeljernet. Så nyd dine nybagte vafler straks efter bagningen.

At bage vafler lyder måske meget nemt, men mange ender desværre alligevel op med en omgang bløde vafler, så man bliver i tvivl om det faktisk er en vaffel – eller en våd avis.

Man kommer ofte til at bage vaflerne i for kort tid. Selvfølgelig skal de ikke brænde på, men en god vaffel skal faktisk bages lidt længere end man umiddelbart tror. Så giv altid lige dine vafler lidt mere tid i vaffeljernet. Prøv dig frem, for tiden kan være forskellig fra vaffeljern til vaffeljern.

Med kærnemælk

Du kan også lave de populære kærnemælksvafler. Her skal du bruge:

300 gram kærnemælk
200 gram hvedemel
1 nip salt
150 gram vand
15 gram sukker
10 gram bagepulver
5 gram vaniljesukker
100 gram smør smeltet
1 æg

Fremgangsmåde

  1. Start med at veje kærnemælk og hvedemel af i en skål sammen med et nip salt, og pisk det derefter ud med et piskeris. På den måde undgår du klumper i din vaffeldej. En elpisker kan selvfølgelig også anvendes. Pisk derefter vand, sukker og vaniljesukker ind i dejen. Til sidst piskes smeltet smør og et æg i, og vaffeldejen piskes helt jævn.
  2. Stil skålen med dejen til dine vafler i køleskabet, hvor den gerne må hvile i 30 minutter.
  3. Varm din vaffeljern op, og det skal være helt varmt inden du starter. Spray eventuelt med lidt olie. Kom dejen i og bag vaflerne i cirka 2-3 minutter, afhængig hvor meget dit vaffeljern varmer.

Flere inspirerende opskrifter:

Spinatvafler

4.8 fra 24 stemmer
Her er min bedste opskrift på spinatvafler, der er sunde og sukkerfri vafler med masser af spinat. Dejen er nem at blende sammen, hvorefter vaflerne bages.
Gå til opskrift
spinatvafler

Belgiske vafler - nem opskrift

4.8 fra 65 stemmer
Her er den bedste opskrift på belgiske vafler. Vaflerne laves en vaffeldej med bla. æg og bagepulver, og nydes med is, sirup og blåbær.
Gå til opskrift
billede til belgiske vafler opskrift

Pandekager

4.8 fra 980 stemmer
Opskrift på pandekager som mormor laver dem. Med de bedste tips til gammeldags pandekagedej uden klumper, så dine pandekager bliver perfekte.
Gå til opskrift
billede med pandekager klar til servering

Madpandekager med fyld

4.7 fra 56 stemmer
Få min opskrift på klassiske madpandekager med fyld. Du kan se hvordan du laver dem med hakket oksekød, kylling eller som vegetar udgave.
Gå til opskrift
madpandekager

Amerikanske pandekager

4.8 fra 70 stemmer
Min opskrift på amerikanske pandekager toppet med sirup og blåbær. De er små og tykke, og så passer de perfekt til morgenmad eller brunch.
Gå til opskrift
billede med amerikanske pandekager med blåbær og sirup

Bananpandekager

4.7 fra 248 stemmer
Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.
Gå til opskrift
bananpandekager

FAQ

Kan man fryse vafler?

Får du ikke spist alle vaflerne, kan du sagtens bare fryse dem ned. Læg vaflerne mellem to stykker madpakkepapir og frys dem så ned. Vaflerne tages op i god tid, så de når at tø op. Derefter kan de varmes i et vaffeljern, i ovnen eller evt. på en brødrister.

Kan man gemme vaffeldej?

Ja, det kan du sagtens. Kom vaffeldejen i køleskabet – her kan den sagtens holde sig i op til et døgn, hvorefter du kan bage friske og sprøde vafler.

Er dejen til vafler og pandekager den samme?

Er der forskel på dejen til vafler og pandekager? Ja, det er der faktisk, selvom dejen til en vaffel og en pandekage kan minde meget om hinanden. Forklaringen er, at vaflerne jo netop skal være sprøde, og det kræver blandt andet lidt mere fedtstof, hvorfor en vaffeldej typisk indeholder mere smør.

Hvordan undgår man bløde vafler?

De færdigbagte vafler ofte lægges på en tallerken, når de kommer ud af vaffeljernet, men det skal man aldrig gøre. Ved at lægge de nybagte vafler på en plan overflade, dannes der nemlig hurtigt kondens – og du kan være ret sikker på, at vaflerne bliver bløde. Skal vaflerne ikke spises med det samme, skal de friske og nybagte vafler derfor altid lægges på en rist, hvor de køles en smule af og samtidig bevarer sprødheden. Så opsummeringen på de perfekte vafler er altså: Den gode opskrift her, tid nok i vaffeljernet og afkøling på en rist.

Hvad er vafler?

Vafler er flade, mønstrede kager bagt i et vaffeljern. De kan være søde til dessert med sukker, syltetøj, is eller flødeskum. Eller salte med ost, urter eller som sandwich.

Er der forskellige typer vafler?

Ja, der er forskellige typer vafler.
Belgiske vafler: Tykke, luftige med store firkanter.
Norske vafler: Hjerteformede, bløde og søde.
Amerikanske vafler: Ofte med bagepulver og serveret med sirup og smør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required