Hvordan bager man en sprød vaffel? Her får du opskrift og et par gode tips til bagning af vafler, så vaflerne altid ender med at blive sprøde og lækre.
At bage en vaffel lyder måske meget nemt, men mange ender desværre alligvel op med bløde vafler, så man bliver i tvivl om det faktisk er en vaffel - eller en våd avis.
Men, men, men: Ingen grund til panik, for det er faktisk ganske lidt der skal til.
For det første kræver det selvfølgelig en god opskrift på vafler, og den får du her, så det problem er løst.
Bagetid på vafler
Det næste er, at man ofte kommer til at bage vaflerne i for kort tid.
Selvfølgelig skal de ikke brænde på, men en god vaffel skal faktisk bages lidt længere end man umiddelbart tror.
Så giv altid lige dine vafler lidt mere tid i vaffeljernet.
Undgå bløde vafler
Det tredje er, at de færdigbagte vafler ofte lægges på en tallerken når de er kommet ud af vaffeljernet. Og her opstår det næste problem.
Ved at lægge de nybagte vafler på en plan overflade, dannes der nemlig hurtigt kondens - og du kan være ret sikker på bløde vafler.
Derfor skal de friske og nybagte vafler altid lægges på en rist, hvor de køles en smule af - og samtidig bevarer sprødheden.
Så opsummeringen på den perfekte vaffel/vafler er altså: Den gode opskrift her, tid nok i vaffeljernet og afkøling på en rist.
God fornøjelse med vaffelbagningen.
Opskrift på vaffel
Vaffel - opskrift på vafler, der altid bliver sprøde
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Sådan gør du
- Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, natron og kardemomme sammen i en skål og rør det igennem.
- Tilsæt mælken og pisk det godt igennem, så der ingen klumper er.
- Pisk citronskal og æg i.
- Smelt smørret og rør det i til sidst.
- Dæk din vaffel dej til, og stil den på køl i 1 times tid.
- Bag vaflerne sprøde og server dem friskbagte og varme med flødeskum, syltetøj og rørsukker. Det bliver ikke meget bedre.
Tips
En vaffel er som sagt bedst, når den lige kommer ud af vaffeljernet, så nyd dem straks.
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Kom med din kommentar her