Her er den bedste opskrift på en spidskålssalat med radiser og grønne asparges. Du kan også se hvordan du laver en nem og lækker dressing til salaten.
Opskriften på spidskålssalat med radiser er beregnet som tilbehør til fire personer.
Du kan sagtens justere mængden på de enkelte ingredienser som du synes.
Opskrift på spidskålssalat med radiser
Ingredienser
- 1 lille spidskål - spidskål
- 1 bundt radiser
- 1 bundt grønne asparges
- 200 gram ærter
- 75 gram cashewnødder
Dressing
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld citronsaft
- 1 spiseskefuld æbleeddike
- 1 teskefuld sennep
- 1 teskefuld rørsukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fjern det eller de yderste blade fra spidskålen, og vask den grundigt. Ryst vandet af den, og snit den i helt tynde skiver fra spidsen og ned mod roden. Undgå selve rodstykket, da den kan være lidt grov at få i munden. Kom den fintsnittede spidskål i et smukt salatfad eller skål.
- Vask radiserne, og skær dem i helt tynde skiver. Kom dem i skålen.
- Knæk det nederste stykke af de grønne asparges. og damp dem i spilkogende letsaltet vand i et halvt minut. Hæld straks koldt vand i gryden for stoppe kogningen. fisk de grønne asparges op - og skær dem i mundrette stykker, som du kommer i salatskålen.
- Damp ærterne i letsaltet vand i et minut, hæld koldt vand i - og lad dem trække et minut mere. Hæld vandet fra - og kom ærterne i skålen til resten af salaten.
- Drys også ristede cashewnødder over salaten. Hvis du har købt dem ristet og saltede kan du komme dem direkte i skålen - og ellers kan du riste dem på en varm pande sammen med en lille smule fint salt.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og rør den blank.
Fordel dressingen over din spidskålssalat med radiser, som du nu vender rundt.
Den færdige salat med radiser serveres straks.
Se også mine opskrifter på:
Broccolisalat - lækker og sund salat med broccoli
Blomkålssalat - salat med rå blomkål
Spidskålsgryde - lækker gryderet med spidskål

Line Mathiesen
Er det kun hvis det er frosne ærter de skal koges, eller skal friske ærter også det? 🙂
Madensverden.dk
Hej Line
Nej, det er kun frosne - og kun et kort opkog. De friske skal endelig bruges som de er 🙂
Bedste hilsner
Holger