• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Stuvet spidskål (nem opskrift på stuvning af spidskål)

Stuvet spidskål (nem opskrift på stuvning af spidskål)

stuvet spidskål
4.7 fra 76 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
302
SHARES
FacebookMessenger302PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. november 2024 - Udgivet: 1. december 2021

Stuvet spidskål som lækkert tilbehør.

Stuvet spidskål er så utrolig nem at lave, og så smager det altså bare så godt.

Spidskålen er rigtig god at stuve, og den passer super godt til frikadeller og en medisterpølse. Det er mormormad på den helt rigtige måde, og så er det en god måde at spise mere kål på.

Stuvningen er populær hos både børn og voksne, og den er mild i smagen, men altså med masser af vitaminer fra den sunde spidskål. Opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold
  • Stuvet spidskål
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • Hvad er forskellen på stuvet hvidkål og stuvet spidskål?
  • Stuvet hvidkål - nem opskrift
  • Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler
  • Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
  • Stuvet spaghetti med kylling og bacon
  • Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs
  • Stuvede kartofler
  • FAQ
  • Kommentarer
stuvet spidskål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stuvet spidskål

4.70 fra 76 stemmer
Stuvet spidskål er en klassiker i det danske køkken, og den er nem at lave. Spidskålen er mild i smagen, og perfekt at stuve som i denne nemme opskrift.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 123
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 spidskål - gerne økologisk
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl kogevand fra kålen
  • 2 dl mælk
  • muskatnød - reven
  • citronsaft - friskpresset
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at fjerne det yderste blad på spidskålen. Del den derefter i to halve, og skær stokken fri. Den kasseres. Snit derefter kålen fint fra spidsen og ind. Det kan du se i videoen.
  2. Kog en gryde med lidt letsaltet vand op, og når det koger kommer du spidskålen i. Lad den nu koge i tre minutter under låg - ikke længere, da udkogt kål nemt kommer til at smage af prut. For at sige det lige ud.
  3. Hæld kålen i et dørslag, hvor kogevandet løber i en skål under dørslaget. Kogevandet bruger du nemlig til den hvide sovs til kålen. Mål tre deciliter kogevand af.
  4. Smelt så smørret i en tykbundet gryde, eventuelt den du lige har kogt spidskålen i, og tilsæt melet. Pisk det rundt i 30 sekunder, og pisk så gradvist de tre deciliter kålvand ud i jævningen.
  5. Derefter pisker du mælk i indtil stuvningen har den rette konsistens. Du skal sikkert bruge ca. to deciliter mælk, men vurdér det lige selv, da den hvide sovs ikke må blive for tynd! Så det er en ca. mængde.
  6. Lad sovsen simre i fem minutter under omrøring, så du fjerner smagen af mel, men pas på den ikke brænder på.
  7. Smag til med reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Også gerne med lidt citronsaft og en teskefuld sukker.
  8. Vend så den kogte spidskål i, og rør det forsigtigt rundt. Lad lige spidskålen blive varm i stuvningen.

Næringsindhold

Kalorier: 123kcalKulhydrater: 12gProtein: 3gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 21mgNatrium: 84mgKalium: 305mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 367IUVitamin C: 40mgCalcium: 108mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér gerne stuvet spidskål til slagterens hjemmelavede frikadeller, men den passer også til mange andre kødretter. Herunder også medister.

Spidskål kan i øvrigt nemt udskiftes med hvidkål, og så du naturligvis en stuvet hvidkål.

Hvad er forskellen på stuvet hvidkål og stuvet spidskål?

EgenskabSpidskålHvidkål
KonsistensBlød og delikatGrovere og mere sej
SmagMild og let sødligMere kraftig og kålagtig
TilberedningstidKortere (3–5 min)Længere (10–12 min)

Flere inspirererende opskrifter:

Stuvet hvidkål - nem opskrift

5 fra 3 stemmer
Her er den bedste opskrift på stuvet hvidkål, hvor hvidkål vendes i en hvid sovs. Den stuvede hvidkål er god som tilbehør til frikadeller.
Gå til opskrift
stuvet hvidkål

Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler

4.7 fra 18 stemmer
Her er du min opskrift på krebinetter med stuvet spidskål. En dansk klassiker, der er perfekt sommermad - men som nydes året rundt. Gerne med nye kartofler.
Gå til opskrift
krebinetter med stuvet spidskål

Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder

4.8 fra 4 stemmer
Få min opskrift på en lækker sommerstuvning, som du laver med spidskål, ærter og gulerødder. Nem stuvning som tilbehør til mange retter.
Gå til opskrift
sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder

Stuvet spaghetti med kylling og bacon

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på stuvet spaghetti med kylling og bacon. Det er pasta i en let stuvning, og du får en populær ret til aftensmad.
Gå til opskrift
stuvet spaghetti med kylling og bacon

Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs

4.7 fra 36 stemmer
Her er min opskrift på stuvede ærter og gulerødder i en opbagt sovs. Brug stuvningen til karbonader, frikadeller og meget andet.
Gå til opskrift
billederesultat for stuvede ærter og gulerødder

Stuvede kartofler

4.9 fra 12 stemmer
Sådan laver du nemt stuvede kartofler, der er klassisk mormormad. Det er kogte kartofler, der vendes i en hvid sovs, og de er nemme at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for stuvede kartofler

FAQ

Hvor længe holder stuvet spidskål?

Den stuvede spidskål kan holde sig i 2–3 dage i tætsluttende beholder i køleskabet.

Kan man fryse stuvet spidskål?

Du kan godt fryse stuvet spidskål, men sovsen kan skille lidt – rør godt ved genopvarmning.

Kan man bruge fløde til stuvet spidskål?

Ja! Du kan erstatte en del af mælken med fløde, hvilket giver en mere cremet og fyldig smag. Men også flere kalorier.

Kan man tilføje smag til stuvet spidskål?

Det kan du sagtens.Ja! Du kan tilføje purløg eller dild, et nip muskatnød, en smule sennep for mere skarp smag eller en skefuld revet ost for mere umami.

Kan man lave stuvet spidskål glutenfri?

Ja, du kan sagtens lave den uden brug af hvedemel. Brug eks. Maizena (majsstivelse) rørt ud i lidt koldt vand. Du kan også bruge kartoffelmel eller arrowroot, der blandes i den varme mælk under omrøring for at jævne.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Andersen

    maj 10, 2025 at 6:40 pm

    Det er ikke den samme opskrift, som på appen. Jeg synes den her er bedre, kortere kogetid, så det ikke smager af prut.

    Svar
  2. Ole Rafn Sørensen

    marts 30, 2024 at 4:39 pm

    Altid gode opskrifter.

    Svar
  3. Sus

    marts 16, 2024 at 7:12 pm

    Mums.. 😊

    Svar
  4. Sanne

    februar 18, 2024 at 6:39 pm

    Det her er virkelig en lækker ret, har aldrig smagt kogt kål før, men nu er jeg fan 😃

    Kan man mon fryse det ? Og så varme det i mikroovnen ?

    Venlig hilsen Sanne.

    Svar
  5. Ingrid

    maj 29, 2023 at 1:52 pm

    Perfekt opskrift, som jeg gang på gang vender tilbage til😊

    Svar
  6. Ingrid

    december 30, 2021 at 5:44 pm

    Rigtig god opskrift.

    Svar
  7. henning

    november 14, 2021 at 2:45 pm

    perfekt

    Svar
  8. Madensverden.dk

    januar 19, 2018 at 10:25 am

    Kære Inger-Margrethe

    Tak for din tilbagemelding, og det er noget der skal laves. Vi laver en opdatering inden alt for længe, hvor det forhåbentlig bliver bedre.

    Med de bedste hilsner

    Holger

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required