• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Sådan laver du en smørbolle til jævning af sovs (opskrift)

Sådan laver du en smørbolle til jævning af sovs (opskrift)

billede med smørbolle
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. oktober 2019 - Udgivet: 26. september 2016

En smørbolle er genial til jævning af sovs, og her kan du se hvordan du gør. Brug blandt andet smørbollen til stuvede ærter og gulerødder.

Smørbolle bruges til at jævne sovs og andre retter, hvor du skal jævne uden at røre alt for voldsomt.

Ingredienserne er hvedemel og smør i lige store mængder, og dermed ligner det at lave en opbagt sovs, en såkaldt roux.

Smørbollen rækker til 5 deciliter væske.

Se også mine opskrifter på:

  • Hvid sovs - bechamelsauce
  • Persillesovs
  • Brun sovs

Opskrift på smørbolle

billede med smørbolle
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Smørbolle

5 fra 1 stemme
En smørbolle er genial til jævning af sovs, og her kan du se hvordan du gør. Brug blandt andet smørbollen til stuvede ærter og gulerødder.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 64
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel

Fremgangsmåde
 

  1. Kom smør og hvedemel i en lille skål.
  2. Med fingrene ælter du nu melet ind i smørret, og til sidst triller du det til en lille bolle.
  3. Nu kan du enten bruge smørbollen med det samme, eller opbevare den i køleskabet til senere brug.
  4. Når din sovs koger, lægger du forsigtigt smørbollen ned i væsken.
  5. Nu kan du helt forsigtigt røre smørbollen ud i sovsen, som derefter jævnes gradvist.
  6. Rør forsigtigt indtil smørbollen er helt forsvundet.
  7. Da den jo er lavet af hvedemel, skal du koge sovsen (væsken) i mindst fem minutter for at fjerne smagen af mel.

Næringsindhold

Kalorier: 64kcalKulhydrater: 3gProtein: 0.4gFedt: 6gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 15mgNatrium: 45mgKalium: 6mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.01gVitamin A: 175IUCalcium: 2mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Opskriften her gælder til fem deciliter (en halv liter) væske. Skal du bruge mere, ganger du bare målene op.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    december 10, 2024 at 5:32 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den her.

    Svar
  2. John Johansen

    marts 28, 2018 at 11:52 pm

    Et lille råd, der virker for mig:
    Når jeg skal bruge smørbolle laver jeg altid rigeligt, og fryser det overskydende i små portioner. (I en plastikæggebakke fra køleskabet)
    Putter dem i en frysepose og det er både hurtigt og nemt at dosere de næste par gange der er behov. 🙂

    Svar
  3. Lone Ingvartsen

    september 27, 2016 at 9:35 pm

    Tak for en nem og udførlig beskrivelse af en smørbolle. Jeg synes altid der mangler præcise mål i andre opskrifter med smørbolle på andre sider med opskrifter. Det her er til at forstå.
    Mvh Lone Ingvartsen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required