Se opskriften på en dejlig rucolasalat med blåbær og vindruer. Rucolaen vendes også med spidskål, saltede nødder og en god sennepsvinaigrette.
Det dejlige twist i denne friske rucolasalat er mikset mellem rucola og tyndtstrimlet spidskål. De klæ'r hinanden rigtig godt, og når de får selskab af druer og blåbær sammen med saltede nødder, ja så bliver det ikke meget bedre.
Rucolasalaten er fremragende til mange retter med oksekød.
Til den bedste rucolasalat til fire personer skal du bruge:
50 gram frisk rucola
1 halvt lille spidskål
200 gram røde druer
100 gram blåbær
75 gram saltede cashewnødder, peanuts og/eller mandler
Sennepsvinaigrette laver du af
3 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld citronsaft
1 teskefuld sennep
1 teskefuld rørsukker
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du rucolasalat med sennepsvinaigrette:
Den dejlige rucola salat kommes i en skål med iskoldt vand, og står her og trækker nogle minutter. Det gør den endnu mere frisk. Slyng så vandet af salaten, og kom den i en salatskål.
Fjern de yderste par dækblade på spidskålen, og skær den i helt tynde strimler fra spidsen og ned mod roden. Kom kålen i skålen.
Vask både vindruer og blåbær, og lad dem følge med op i salatskålen.
Så kommer vi til nødderne. I blandt andet Netto kan du købe en pose med blandede og saltede nødder, og de er ret gode til en salat som denne. Og ellers kan du bruge enten cashewnødder, peanuts eller mandler, men husk at de helst skal være saltede. Det giver nemlig den rigtige smag til salaten.
Sennepsvinaigrette er nem at lave selv. Bland olie, sennep, citronsaft og rørsukker i en lille skål, og rør det blankt. Smag vinaigretten til med en smule salt og friskkværnet peber.
Hæld vinaigretten ud over salaten, og vend det hele forsigtigt rundt.
Del dine ideer og tanker med os andre her: