Se, hvordan du laver en delikat rosenkålssuppe. Suppe med rosenkål anrettes med ovnbagt mørksej, sprødstegte bacontern og lidt grønt.
Opskriften på rosenkålssuppe er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til rosenkålssuppe
2 bananskalotteløg
300 gram rosenkål
1 bagekartoffel
8 deciliter hønsefond (evt. 8 deciliter vand og to bouillonterninger)
1 deciliter fløde
1 teskefuld rørsukker
Salt og friskkværnet peber
500 gram benfri mørksej
100 gram tørsaltet bacon
2 gulerødder
1 bundt forårsløg
Fremgangsmåde
- Start med suppen. Hak bananskalotteløg groft, og svits dem i lidt olie i en stor gryde, hvor der er plads til hele rosenkålssuppen. Løgene skal ikke tage farve.
- Fjern de yderste blade på rosenkålene, og skær dem i tynde skiver. Lad dem svitse med et minut.
- Skræl bagekartoflen og skær den i små tern. Kom også kartoffelternene i gryden, og tilsæt så hønsefond.
- Lad suppen koge op, skru ned, læg låg på og lad nu rosenkålssuppen småkoge i 20 minutter.
- I mellemtiden laver du resten af retten.
- Tjek at mørksej fileten er fri for ben, og skær den så ud i grove stykker - se billedet af fisken i midten af suppen. Smør et ildfast fad med lidt olie, læg fisken i, og krydr med salt.
- Bag mørksejen i ovnen i 10 minutter ved 200 grader varmluft.
- Skær den tørsaltede bacon i små tern, og svits dem i lidt olie. Skær gulerødder i små tern, og lad dem stege med i 10 minutter. Det sidste minut tilsættes grofthakkede forårsløg.
- Blend suppen, eventuelt med en stavblender direkte i gryden, og tilsæt fløde.
- Smag suppen til med rørsukker, salt og friskkværnet peber, og lad den nu simre indtil servering.
Anret rosenkålssuppe med mørksej i midten, og sprødstegt bacon og grønt rundt om.
Servér eventuelt med et stykke kærnemælksbrød til.
Se også mine opskrifter på:
Claus Iversen
Hele rosenkål koges i 7 min for ikke at smage af prut.
I denne opskrift skal rosenkål koge i 20 min. Hvordan hænger det sammen? Et det meningen at suppen skal smage af prut?
Henning Nielsen
Jeg ønsker ikke reklamer eller nyheder m.v
Jeg har betalt for at slippe for dette
Holger Rørby Madsen
Hej Henning
Som medlem skal du blot logge dig på Madens Verden, så forsvinder annoncerne.
Skriv til mig på hej@madensverden.dk hvis det driller.
Bedste hilsner
Holger