Romescosauce er en stærk spansk sauce med blandt andet rød peberfrugt, hvidløg og tomat. Se, hvordan du laver den bedste romesco til maden.
Romescosauce er en af de saucer og dressinger, som kan anvendes til alt. I sandwichs, som sauce over et stegt kyllingebryst, til fisken og... ja, stort set til alt.
Det er en klassisk catalonsk sauce, som kan spises kold eller varm. Uanset temperaturen er den hot, når det gælder smag.
Udover grøntsager skal der også ristede mandler, sherryeddike og jomfruolivenolie i saucen. Og tro mig, den smager forrygende.
Opskrift på spansk romescosauce
Ingredienser
- 2 stk rød peberfrugt
- 1 stk rød chili
- 1 stk løg pillet og halveret
- 2 stk tomater
- 4 fed hvdiløg pillet
- 100 gram mandler
- 2 dl olivenolie gerne ekstra jomfru
- 3 spsk sherryeddike el. hvidvinseddike
- 1 tsk sukker
- salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 230 varmluft eller 250 almindelig over- og undervarme.
- Skyld peberfrugter, tomater og chilifrugten. Skær enderne af løget, pil det og del det i to halve. Pil også de fire hvidløgsfed.
- Placer alle grøntsagerne på en bagepapirsklædt bageplade. Behold stilke på peberfrugterne og chilien, så saften ikke render ud under bagningen.
- Bag det hele i ovnen, til der er en god brændt farve på især peberfrugterne. Der må gerne være helt sorte pletter på dem.
- Tag grøntsagerne ud og hæld de 100 gram mandler på bagepladen. Rist dem i ovnen i fem minutter.
- Fjern stilke fra chili og peberfrugt uden at saften ryger ud. Hæld alle grøntsagerne i en blender sammen med de ristede mandler, olivenolie, eddike, sukker samt en halv til en hel teskefuld salt.
- Blend det hele til en tyk sauce. Smag til med salt og eventuelt lidt citronsaft.
- Nu er din romescosauce færdig og kan bruges til alt muligt. Du kan også fryse halvdelen ned, så du altid har en god dip eller sauce til dine retter.
Næringsindhold
Tip
Du kan stege/grille dine grøntsager i kortere tid, så de ikke får den sorte overflade.
Det gjorde jeg selv, før jeg så kokken Thomas Castberg lave romescosauce i 'Masterchef'. Han anbefalede at brænde det hele godt af for at få en røget smag.
Og selvfølgelig har han ret. Det giver virkelig noget for smagen. Sundt er det ikke med brændte skorper, men det smager så godt.
Comments
No Comments