• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Harissa

Harissa

Harissa
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. november 2021 - Udgivet: 18. november 2021

Harissa er en stærk chilisauce fra Tunesien, som kan pifte en række retter op eller bruges i pitabrød eller durumruller. Her er opskriften.

Harissa er en stærk chilisauce, som du selv kan lave og have stående i køleskabet i uger.

Her kan du bruge saucen til at spice din hummus op, som rub på kylling og i gryderetter.

Den er let at lave, og du kan selv vælge, hvor stærk saucen skal være ved at tilsætte mere eller mindre olie og tomatpure.

Opskrift på harissa

Harissa
Karen SenecaKaren Seneca

Harissa

4.84 fra 6 stemmer
Harissa er en stærk chilisauce fra Tunesien, som kan pifte en række retter op eller bruges i pitabrød eller durumruller. Her er opskriften.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 1 glas
Ret: Dip, Dressing
Køkken: Mellemøsten
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 10 rød chili - tørrede
  • 3 rød chili - friske
  • 1,5 tsk korianderfrø
  • 1 tsk spidskommenfrø
  • 1 tsk røget paprika
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 spsk citronsaft
  • eddike - et skvæt
  • flagesalt
  • 1 dl olivenolie

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at lægge de tørrede chilifrugter i blød i kogende vand. Ca. en halv time.
  2. Tænd på medium til høj varme på komfuret og rist kanel, kardemommefrø samt korianderfrø på panden, til du kan dufte, at smagen frigives.
  3. Tilsæt de hele hvidløg uden skal og lad dem riste med et minuts tid. Tag krydderierne af panden og stød dem i en morter eller hæld dem i en minihakker/blender.
  4. Steg tomatpureen et par minutter på den pande, du brugte til krydderierne.
  5. Skær stilken af de friske chilifrugter, del dem på langs og fjern kernerne. Skær dem i tre stykker og kom dem i blenderen/minihakkeren.
  6. Pres væden af de de chilifrugter, der har ligget i blød. Skær dem midtover og kom dem ned til de friske.
  7. Tilsæt tomatpure, et skvæt eddike, røget paprika, hvidløgsfed og krydderier samt citronsaft. Blend det hele sammen, hæld lidt salt og 0,5 dl. olivenolie i, blend og se, om du vil have mere olie i.
  8. Smag forsigtigt til, da den jo er ret hot. Hæld din harissa på et glas og dæk overfladen med olivenolie. Sæt på køl. Nu kan den holde sig i to-tre uger i køleskabet.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Prøv at hælde nogle dråber harissa i pitabrød eller en durumrulle med kylling eller falafel.

Du kan også skele til Marokko, hvor der ofte tilsættes røde, grillede peberfrugter, som giver en mere røget smag. Og mindre chili-effekt.

Se andre opskrifter her:

  • Ajvar - tyrkisk peberfrugtdip
  • Sådan laver du chimichurri
  • Opskrift på chili con carne
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required