Ramsløg ser smukt ud på en servering, det er sprængfyldt med C-vitaminer, dufter og smager godt og så vokser det lige for næsen af os.
Ramsløg dukker allerede op i skovbunden og haven i slutningen af februar måned: Først hen i maj måned begynder de at blomstre med de fineste, hvide stjerne-blomster.
Hele planten kan spises: Bladene, blomsterne og knopperne, så det er en super-anvendelig plante fra liljefamilien.
Og så er den billig. Det handler bare om at komme ud i naturen og se sig omkring. Pas dog på ikke at forveksle med for eksempel den giftige liljekonval, hvis blade kan ligne ramsløgets blade.
Næringsindhold
Ifølge Danmarks Naturfredningsforening er der ca. 20 gange flere C-vitaminer i ramsløg end i citroner. Desuden indeholder ramsløg samme stoffer som hvidløg, der styrker vores immunforsvar. Så de små blade bugner af gode ting, vores kroppe har godt af.
Der er 23 kJ i 100 gram. Energifordelingen ser således ud:
Proteiner: 3 gram.
Kulhydrater: 4 gram.
Fedt: 0 gram.
Anvendelse
Ramsløg kan sagtens spises frisk uden tilberedning. Den kan bruges i stedet for purløg som drys, men vær opmærksom på, at løgene smager kraftigt, når de er rå.
Løgene er også fine til ramsløgssmør, dressinger, hjemmerørte mayonnaiser og en pesto med løgene som det stærke modspil til olivenolien, parmesanosten og pinjekernerne.
Når ramsløg bliver stegt eller kogt, forsvinder den skarpe hvidløgsmag og går mere over i en sødere og mildere smag.
Opbevaring
Bladene kan holde sig friske i en uges tid, hvis du opbevarer dem i en pose i køleskabet.
Blomsterne opbevares på samme måde, men de er mere sarte og holder max. i et par dage i køleskabet.
Her får du opskrifter med ramsløg
De fire bedste opskrifter på urtesmør
Din vurdering
-
Fakta om ramsløg
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments