Ramen er vildt populært i Japan. Suppen med nudler og masser af smag er perfekt til de danske vinteraftener. Her får du opskrift og tips.
Ramen er den essentielle japanske suppe. Så fin i smagen med kombinationen af friske, hakkede grøntsager, smilende æg og nudler.
Når du går ind på en ramen-cafe i Tokyo, vil du opleve, at den fås i utrolig mange versioner. Grundmetoden er dog den samme:
Først og fremmest skal der koges en rigtig god fond. Når alle ingredienser er klar, tager man en serveringsskål og hælder sesamolie og sojasauce i bunden. Det blandes med nogle skefulde fond.
Nudler koges og lægges ned i skålen, herefter placeres friske grøntsager og halve æg på nudlerne i et smukt mønster. Til sidst overhældes det hele med fonden.
Opskrift på japansk ramen
Ramen - japansk suppe
Ingredienser
- 1 liter fond - el bouillon
- 1 æg - smilende
- 200 gram nudler
- 1 deciliter majs - optøet
- 3 forårsløg
- 6 skiver oksekød
- 1,5 deciliter bønnespirer
- 1 gulerod - skiver
- 2 teske sesamolie
- 2 spiseske sojasauce
- 100 gram svampe - i tynde strimler
- 1 tsk eddike - efter behov
Sådan gør du
- Kog nudlerne som anvist på pakken.
- Kog ægget i syv minutter, så det bliver smilende.
- Snit grøntsagerne og skær kødet ud.
- Varm fonden eller bouillonen og bland den med eddike. Du vurderer selv, hvor meget du vil hælde i.
- Find to skåle eller dybe tallerkener frem.
- Hæld en teskefuld sesamolie og en spiseskefuld sojasauce i hver. Rør rundt.
- Kom de kogte nudler nederst i hver tallerken. Placer grøntsagerne dekorativt ovenpå. Placer tre skiver oksekød på hver tallerken. Halver ægget og læg en halvdel på midten af hver tallerken.
- Hæld den varme fond/bouillon ud over det hele og server.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Du kan også lave ramen af en fond, som koges ind af grøntsagsrester. Her er min opskrift på grøntsagsfond.
Hvis du ønsker svinekød i suppen, kan du lave denne version, hvor du bruger rester af flæskesteg: Ramen med svinekød - den japanske hit-suppe.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Tenna
Fantastisk opskrift. Nem og lige til... hvilken fantastisk smagsoplevelse... farverne i retten gør den blot ekstra fantastisk 👍
Karen Seneca
Tusind tak for de fine ord.