Ramen er vildt populært i Japan. Suppen med nudler og masser af smag er perfekt til de danske vinteraftener. Her får du opskrift og tips.
Ramen er den essentielle japanske suppe. Så fin i smagen med kombinationen af friske, hakkede grøntsager, smilende æg og nudler.
Når du går ind på en ramen-cafe i Tokyo, vil du opleve, at den fås i utrolig mange versioner. Grundmetoden er dog den samme:
Først og fremmest skal der koges en rigtig god fond, det vil ofte være en, som indeholder kød, grønt og tørrede svampe.
Du kan også lave ramen af en fond, som koges ind af grøntsagsrester. Her er min opskrift:
Når alle ingredienser er klar, tager man en serveringsskål og hælder sesamolie samt sojasauce i bunden. Det blandes med nogle skefulde fond.
Nudler koges og lægges ned i skålen, herefter placeres friske grøntsager og halve æg på nudlerne i et smukt mønster. Til sidst overhældes det hele med fonden.
Opskrift på en klassisk japansk ramen
Ramen - opskrift på den japanske suppe
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Sådan gør du
- Kog nudlerne som anvist på pakken.
- Kog ægget i syv minutter, så det bliver smilende.
- Snit grøntsagerne og skær kødet ud.
- Varm fonden eller bouillonen og bland den med eddike. Du vurderer selv, hvor meget du vil hælde i.
- Find to skåle eller dybe tallerkener frem.
- Hæld en teskefuld sesamolie og en spiseskefuld sojasauce i hver. Rør rundt.
- Kom de kogte nudler nederst i hver tallerken. Placer grøntsagerne dekorativt ovenpå. Placer tre skiver oksekød på hver tallerken. Halver ægget og læg en halvdel på midten af hver tallerken.
- Hæld den varme fond/bouillon ud over det hele og server.
Du kan lave en anden version af ramen. Denne opskrift er med svinekød, og er supergod i juletiden, hvor vi ofte har rester af flæskestegen.
Kom med din kommentar her