• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer › Rabarbersaft - Nem opskrift på hjemmelavet saft af rabarber

Rabarbersaft - Nem opskrift på hjemmelavet saft af rabarber

Billede resultat for rabarbersaft
4.7 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
72
SHARES
FacebookMessenger72PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. april 2024 - Udgivet: 30. juni 2022

Dette er en opskrift på en nem og hjemmelavet rabarbersaft. Saften koges af friske rabarber i en gryde med vand og sukker.

Her er en virkelig nem og god fremgangsmåde til kogning af rabarbersaft.

De friske rabarber er nemlig fremragende at lave om til en god og hjemmelavet saft, og det er på ingen måde besværligt.

Faktisk skal du ikke engang have en saftkoger eller andet specialgrej, i stedet koger du saften i en almindelig gryde.

Opskriften giver cirka en liter ufortyndet og hjemmelavet rabarbersaft. Se også min opskrift på verdens bedste rabarbercrumble. Og den lækre rabarberkage.

Opskrift på rabarbersaft

Billede resultat for rabarbersaft
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rabarbersaft - Nem opskrift på hjemmelavet saft af rabarber

4.74 fra 15 stemmer
Dette er en opskrift på en nem og hjemmelavet rabarbersaft. Saften koges af friske rabarber i en gryde med vand og sukker.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 1.2 liter
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Kalorier: 1071
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g rabarber
  • 1 l vand
  • 250 g sukker
  • 1 spsk citronsaft - friskpresset

Fremgangsmåde
 

  1. Fjern top og bund af rabarberstænglerne. Stænglerne vaskes nu grundigt, og det er vigtigt, at de er helt fri for jord.
  2. Skær derefter rabarberne ud i mindre stykker på cirka en centimeters længde. Det kommer sig ikke så nøje når du koger en hjemmelavet rabarbersaft.
  3. Kom rabarberstykkerne i en gryde sammen med vand og sukker. Tilsæt også lidt citronsaft, der giver en fin syre til den færdige saft.
  4. Kog nu rabarberne i cirka 15 minutter under låg. Når først indholdet i gryden er i kog, skrues ned på svag varme, hvor rabarberne simrer indtil de er helt møre. Rør ikke i gryden undervejs. Det tager altså cirka 15 minutter. Klik her og sæt det smarte minutur med den præcise kogetid.
  5. Tag gryden af blusset, og lad det nu stå i yderligere 15 minutter, hvor saften køler af.
  6. Hæld nu indholdet gennem en sigte og ned i en ren skål. Mas de udkogte rabarber med en ske i sigten, så du får mest mulig ud af dem. Kassér pulpen (resten i sigten).
  7. Fyld en flaske med patentprop med kogende vand, hvorefter vandet hældes fra.
  8. Fyld nu din rabarbersaft i flasken og stil den derefter på køl.

Næringsindhold

Kalorier: 1071kcalKulhydrater: 273gProtein: 5gFedt: 2gMættet fedt: 0.3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 0.2gNatrium: 73mgKalium: 1460mgKostfibre: 9gSukker: 255gVitamin A: 511IUVitamin C: 46mgCalcium: 463mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Blandingsforhold til rabarbersaft

Opskriften giver cirka en liter ufortyndet saft, som derefter blandes med vand ved servering.

Jeg synes rabarbersaften har en passende styrke når man blander det i forholdet 1:1, altså halvt af hver.

Men jeg kan også godt lide saften har lidt styrke, så måske skal du have den i et andet blandingsforhold.

Derfor kan du prøve dig frem.

Billede resultat for kogning af rabarbersaft
Efter 15 minutter er rabarberne kogt helt møre, og nu er den klar til at blive sigtet. Foto: Madensverden.dk.

Atamon

Der kan tilsættes lidt Atamon til saften, hvis du ønsker at gemme den i længere tid.

Dette er dog ikke nødvendigt, hvis du alligevel forventer at nyde saften inden for de kommende par uger.

Billede resultat for hjemmelavet rabarbersaft
Den færdige rabarbersaft blandes med lidt vand, og serveres eventuelt med isterninger. Foto: Madensverden.dk.

Holdbarhed

Den færdige rabarbersaft opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til 14 dage.

Men saften er så frisk, at du sikkert har drukket den længe inden. God fornøjelse med produktionen af hjemmelavet saft af rabarber.

Se også mine opskrifter på:

  • Rabarberkompot - opskrift på hjemmelavet kompot
  • Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
  • Oxalsyre - fakta om syren i blandt andet rabarber
  • Rabarbertrifli - nem trifli med rabarber og makron
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette P

    maj 04, 2025 at 2:32 pm

    Dejlig nem at lave, men alt for sød til mig. Jeg vil prøve med under halvdelen af sukkeret i opskriften. Så opdaterer jeg bedømmelsen 🙂

    Svar
  2. Preben Theis Jeppesen

    juni 09, 2021 at 4:33 am

    det ville da være synd og ska at smide resten ud det er den bedste kompot som smager godt på mange ting eller rent på franskbrød jeg laver saften men det er kun for kompotten skyld med venlig hilsen Preben Theis Jeppesen

    Svar
    • Tine Friis

      juli 14, 2023 at 3:18 pm

      Nemlig! 😊
      Dbh. Tine Friis Jensen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften
sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required