Rabarbermousse med vanilje er en skøn sommerdessert, som har en fin balance mellem syre og sødme. Og så kan den laves dagen før servering.
Rabarbermousse med vanilje passer perfekt til en varm sommerdag ude i haven. Den smager nemlig rigtig godt og er indbegrebet af dansk sommer for mig.
Moussen en er også nem at lave. Du kan lave den mange timer i forvejen, så den er hurtig at servere, når den søde tand melder sig. Eller når der er gæster, hvor du hurtigt kan servere desserten.
Du kan servere denne mousse, som den er, eller bruge den som lag i en kage. Begge dele er lige lækkert.
Se også hvordan du laver en lækker chokolademousse.
Opskrift på rabarbermousse med vanilje
Ingredienser
Rabarberkompot
- 400 gram rabarber i skiver
- 2 dl sukker eventuelt mere
- 2 spsk vand
- 0,5 vaniljestang
Rabarbermousse
- 3 blade husblas
- 250 gram rabarberkompot blendet
- 0,5 citron
- 0,5 vaniljestang
- 1,75 dl piskefløde
- 1 æggehvide
Sådan gør du
Rabarberkompot
- Skyl rabarberne og skær dem i skiver. Kom dem i en gryde med lidt vand, kornene fra en halv vaniljestang samt selve vaniljestangen plus sukker.
- Kog op og lad kompotten simre i 15 minutter, til rabarberne er bløde. Rør rundt og mos lidt i kompotten. Afkøl til moussen.
Mousse med rabarber
- Start med at lægge husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
- Varm citronsaft op i en gryde og rør husblassen godt rundt, så den smelter og ikke er klumpet. Tilsæt rabarberkompot, som du har blendet eller kørt gennem en sigte.
- Pisk nu fløden til en let flødeskum og pisk æggehviden stiv. Tilføj æggehviden til rabarbermassen, vend det rundt. Tilføj nu flødeskummet og vend det sammen. Du skalk hverken røre eller piske, blot vende det.
- Hæld nu moussen i fire glas og stil dem på køl mindst et par timer.
- Server derefter med pynt efter eget valg, for eksempel et mynteblad eller spiselige blomster.
Tip
Server rabarbermousse med friske bær så som jordbær eller pynt med friske mynteblade.
Se også andre rabarberopskrifter her:
Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
Hej. Kan rabarbermoussen fryses til en større fest vi skal holde?
Du skriver, at der skal bruges ½ vaniljestang i kompotten og ½ i moussen. Men hvor og hvordan skal den bruges i moussen?