• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Rabarbermousse med vanilje - luftig sommerdessert

Rabarbermousse med vanilje - luftig sommerdessert

Rabarbermousse med vanilje
4.7 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
453
SHARES
FacebookMessenger453PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. juli 2022 - Udgivet: 1. juli 2022

Rabarbermousse med vanilje er en skøn sommerdessert, som har en fin balance mellem syre og sødme. Og så kan den laves dagen før servering.

Rabarbermousse med vanilje passer perfekt til en varm sommerdag ude i haven. Den smager nemlig rigtig godt og er indbegrebet af dansk sommer for mig.

Moussen en er også nem at lave. Du kan lave den mange timer i forvejen, så den er hurtig at servere, når den søde tand melder sig. Eller når der er gæster, hvor du hurtigt kan servere desserten.

Du kan servere denne mousse, som den er, eller bruge den som lag i en kage. Begge dele er lige lækkert.

Se også hvordan du laver en lækker chokolademousse.

Opskrift på rabarbermousse med vanilje

Rabarbermousse med vanilje
Rakel Seneca

Rabarbermousse med vanilje

4.74 fra 15 stemmer
Rabarbermousse med vanilje er en skøn sommerdessert, som har en fin balance mellem syre og sødme. Og så kan den laves dagen før servering.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Nedkøling 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Rabarberkompot
  • 400 g rabarber - i skiver
  • 2 dl sukker - eventuelt mere
  • 2 spsk vand
  • 0,5 vaniljestang
Rabarbermousse
  • 3 blade husblas
  • 250 g rabarberkompot - blendet
  • 0,5 citron
  • 0,5 vaniljestang
  • 1,75 dl piskefløde
  • 1 æggehvide

Fremgangsmåde
 

Rabarberkompot
  1. Skyl rabarberne og skær dem i skiver. Kom dem i en gryde med lidt vand, kornene fra en halv vaniljestang samt selve vaniljestangen plus sukker.
  2. Kog op og lad kompotten simre i 15 minutter, til rabarberne er bløde. Rør rundt og mos lidt i kompotten. Afkøl til moussen.
Mousse med rabarber
  1. Start med at lægge husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
  2. Varm citronsaft op i en gryde og rør husblassen godt rundt, så den smelter og ikke er klumpet. Tilsæt rabarberkompot, som du har blendet eller kørt gennem en sigte.
  3. Pisk nu fløden til en let flødeskum og pisk æggehviden stiv. Tilføj æggehviden til rabarbermassen, vend det rundt. Tilføj nu flødeskummet og vend det sammen. Du skalk hverken røre eller piske, blot vende det.
  4. Hæld nu moussen i fire glas og stil dem på køl mindst et par timer.
  5. Server derefter med pynt efter eget valg, for eksempel et mynteblad eller spiselige blomster.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Server rabarbermousse med friske bær så som jordbær eller pynt med friske mynteblade.

Se også andre rabarberopskrifter her:

Hjemmelavet rabarbersaft

Rabarberdrøm med bagt marengs

Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina Kimer

    april 17, 2024 at 2:04 pm

    Ville denne mousse mon ikke gå perfekt på en brownie-bund.... Det tror jeg nu nok den ville.... Det skal i hvert fald prøves.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 18, 2024 at 11:25 am

      Hej Tina
      Godt tænkt - det lyder super lækkert. Skriv gerne hvordan det gik 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Pia Thomsen

    april 26, 2023 at 6:31 pm

    Du skriver, at der skal bruges ½ vaniljestang i kompotten og ½ i moussen. Men hvor og hvordan skal den bruges i moussen?

    Svar
  3. Judy

    juli 03, 2022 at 8:26 pm

    Hej. Kan rabarbermoussen fryses til en større fest vi skal holde?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required