Rabarbermousse med vanilje er en skøn sommerdessert, som har en fin balance mellem syre og sødme. Og så kan den laves dagen før servering.
Rabarbermousse med vanilje passer perfekt til en varm sommerdag ude i haven. Den smager nemlig rigtig godt og er indbegrebet af dansk sommer for mig.
Moussen en er også nem at lave. Du kan lave den mange timer i forvejen, så den er hurtig at servere, når den søde tand melder sig. Eller når der er gæster, hvor du hurtigt kan servere desserten.
Du kan servere denne mousse, som den er, eller bruge den som lag i en kage. Begge dele er lige lækkert.
Se også hvordan du laver en lækker chokolademousse.
Opskrift på rabarbermousse med vanilje
Rabarbermousse med vanilje
Ingredienser
Rabarberkompot
- 400 gram rabarber - i skiver
- 2 dl sukker - eventuelt mere
- 2 spsk vand
- 0,5 vaniljestang
Rabarbermousse
- 3 blade husblas
- 250 gram rabarberkompot - blendet
- 0,5 citron
- 0,5 vaniljestang
- 1,75 dl piskefløde
- 1 æggehvide
Sådan gør du
Rabarberkompot
- Skyl rabarberne og skær dem i skiver. Kom dem i en gryde med lidt vand, kornene fra en halv vaniljestang samt selve vaniljestangen plus sukker.
- Kog op og lad kompotten simre i 15 minutter, til rabarberne er bløde. Rør rundt og mos lidt i kompotten. Afkøl til moussen.
Mousse med rabarber
- Start med at lægge husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
- Varm citronsaft op i en gryde og rør husblassen godt rundt, så den smelter og ikke er klumpet. Tilsæt rabarberkompot, som du har blendet eller kørt gennem en sigte.
- Pisk nu fløden til en let flødeskum og pisk æggehviden stiv. Tilføj æggehviden til rabarbermassen, vend det rundt. Tilføj nu flødeskummet og vend det sammen. Du skalk hverken røre eller piske, blot vende det.
- Hæld nu moussen i fire glas og stil dem på køl mindst et par timer.
- Server derefter med pynt efter eget valg, for eksempel et mynteblad eller spiselige blomster.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Server rabarbermousse med friske bær så som jordbær eller pynt med friske mynteblade.
Se også andre rabarberopskrifter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Tina Kimer
Ville denne mousse mon ikke gå perfekt på en brownie-bund.... Det tror jeg nu nok den ville.... Det skal i hvert fald prøves.
Holger Rørby Madsen
Hej Tina
Godt tænkt - det lyder super lækkert. Skriv gerne hvordan det gik 🙂
Alt det bedste
Holger
Pia Thomsen
Du skriver, at der skal bruges ½ vaniljestang i kompotten og ½ i moussen. Men hvor og hvordan skal den bruges i moussen?
Judy
Hej. Kan rabarbermoussen fryses til en større fest vi skal holde?