Pizza med tomat: Denne pizza Margherita smager godt, som den er - men den er også fænomenal med skiver af chorizo eller parmaskinke.
Denne pizza med tomat smager skønt med for eksempel frisk rucola og parmaskinke eller med en stærk chorizopølse i skiver.
Opskriften kan også bruges som udgangspunkt til en lang række andre pizzaer. Kun fantasien sætter grænser.
Opskrift på pizza med tomat
Ingredienser
- 15-20 gram gær
- 2 dl. lunkent vand
- 300 gram hvedemel - tipo 0
- 1 tsk salt
- 35 gram tomatpuré - en halv lille dåse
- 2 spsk vand
- frisk basilikum
- 2 poser mozzarella
Sådan gør du
- Start med at smuldre gæren i en skål og bland med det lunkne vand. Bland salt og mel sammen og bland langsomt mel og gærblandingen sammen, til du kan begynde at ælte dejen.
- Ælt længe - gerne ti minutter - det giver den bedste dej til pizza.
- Det kan også være en god idé at lave dejen i en køkkenmaskine, hvor du har mulighed for at ælte dejen rigtig længe og grundigt.
- Når dejen er blød og elastisk, stilles den til hævning i skålen med et viskestykke over i en time.
- Mens dejen hæver, skærer du kartofler og rødløg i tynde skiver.
- Vi anbefaler, at du bager din pizza på en bagesten. Det giver en meget sprød og lækker bund. Tænd ovnen på 225 grader i god tid med bagestenen i ovnen. Det tager ekstra tid at varme bagestenen godt op.
- Rul din pizza ud på en træplade eller lignende, så den passer til pizzastenen. Sørg for at der er rigeligt mel under pizzaen, så den ikke sidder fast, men nemt kan skubbes over på den varme bagesten i ovnen.
- Bland tomatpuréen med et par spiseskefulde vand. Rul dejen ud til pizza og pensl tomatpuréen ud. Drys basilikumblade og smuldr mozzarella ud over din pizza.
- Lad pizzaen glide over på bagestenen.
- Bag din pizza 5-10 minutter i den 225 grader varme ovn.
- Opskriften giver en stor pizza på størrelse med en bagesten på 30x40 cm.
Note
Pizza med tomat serveres straks, og det er en klassisk italiensk pizza med sprød bund.

Comments
No Comments