Langtidshævede og nemme græskarboller med ristede græskarkerner er super godt brød, der kan bruges både som kuvertbrød og til madpakken.
Græskarboller indeholder med ristede græskarkerner - men hvad er græskarkerner egentlig? Jo, græskarkerner er i virkeligheden frø i græskar. De kan spises i rå tilstand, men ristes ofte for at få en bedre smag.
Ristede græskarkerner kan bruges både i bagværk, som her - og i salater eller som snack.
Græskarkerner er sunde. De indeholder blandt andet zink, hvilket er godt mod lysten til sukker. Men de indeholder også en hel del fedt. Heldigvis er det de sunde Omega3-fedtsyrer.
Og da du kun har 100 gram græskarkerner i denne opskrift, skal du ikke være bekymret for det samlede fedtindhold i bollerne.
Ingredienser til græskarboller
100 gram græskarkerner
2 deciliter yoghurt naturel
10 gram gær
1 spiseksefuld sirup
½ deciliter olivenolie
1,5 teske salt
4 deciliter vand
100 gram rugmel
200 gram fuldkornsspeltmel
450 gram hvedemel
Fremgangsmåde
- Rist græskarkernerne på en tør og meget varm pande. Det giver mere smag til græskarkernerne. Lad dem køle af, inden du putter dem i dejen.
- Gem en smule, ca. femtedel, til at pynte bollerne med, inden de skal i ovnen.
- Smuldr gæren i yoghurten og tilsæt herefter sirup, olivenolie, salt, vand og græskarkerner.
- Bland melet i lidt ad gangen, først rugmelet, herefter fuldkornsspeltmelet og til sidst hvedemelet. Brug meget gerne en røremaskine og lad dejen blive æltet længe, gerne 12-15 minutter.
- Dejen skal være lidt klæbrig, når den er klar til hævning.
- Lad dejen hæve i mindst fem timer og gerne natten over.
- Form græskarboller forsigtigt med to skeer. Drys græskar på bollerne og sæt dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 12-15 minutter.
Det er altid en god idé at banke forsigtigt i bunden af græskarboller for at finde ud af, om de er færdige.
Hvis de lyder hult er de perfekte.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Græskarboller